Putte Possu

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Putte Possu, tuo suomalaisten takkiaukinen kansallissankari!

Putte Possu (s. joskus 1920 - 1930-lukujen taipeilla Raahessa) on useissa toimintaelokuvissa esiintynyt näyttelijä ja porvari, joka on myös viettänyt todella mukavat nimipäivät. Tai niinhän ne ainakin meidän haluavat luulevan...

Heti ensiksi meidän on käytävä wikisevän isosiskomme kimppuun[muokkaa]

Wikipedia kehtaa artikkelissaan Putte Possu väittää, että Putte Possuja olisi kaksi; se Looney Tunes ja Merrie Melodies -animaatioissa sekä sarjakuvissa esiintynyt versio, sekä raahelainen nimipäivien viettäjä. Totuushan on tietenkin se, että Putte muutti rikkaiden laivanvarustajavanhempiensa kanssa Raahesta Amerikkaan ja sai sieltä pian lapsityöpaikan tyhjäntoimittajana ja pian sen jälkeen siirtyi elokuva-alalle.

Elämä Amerikassa[muokkaa]

Putte "Porky" Possu amerikkalaisessa Merrie Melodies -filmissä. Mitälie irstasta ovat kuvaamassakaan..

Tyhjäntoimittajan hommiinsa kyllästynyt Putte ryhtyi hakemaan töitä ns. "Unelmatehtaalta". Olihan hän jo Suomessa asuessaan käynyt kolme vuotta näytelmäkoulua. Puten kyvyt näyttelijärintamalla huomatttiin pian, ja myös hänen supisuomalainen sisunsa hurmasi Warner Brosin väen. Putte saikin pian vakituisen näyttelijänpaikan väkivaltaisissa Looney Tunes -elokuvissa ja taiteilijanimen Porky Pig. Porky Pigin seikkailuja saimme seurata ensimmäistä kertaa vuonna 1935 lyhytelokuvassa Haven't Got a Hat. Tässä elokuvassa Putte oli vielä pieni lapsi. Muutaman vuoden päästä Putte aikuistui ja hänet nähtiin usein elokuvissa Repe Sorsan aisaparina. Elokuvamaailmassa Putte on tullut tunnetuksi etenkin huikeista stunteistaan ja lentävistä lausahduksistaan, kuten "Confidentially.........I AM A WABBIT!!!!" ("Luottamuksellisesti.........MINÄ OLEN WÄNIS"'[1]).

Nimipäivät[muokkaa]

Vuonna 1953 Putte vieraili kotimaassaan Suomessa viettämässä nimipäiviään. Kummallista tästä tekee se, että suomalaisesta nimipäiväkalenterista ei lainkaan löydy nimeä Putte. Putte onkin kenties Putte Possun lempinimi ja oikea nimi on jätetty täydellisesti pimentoon. Putte saattaa oikealta nimeltään olla esimerkiksi Petteri tai Petri tai kenties jopa Pietari, jotka viettävät nimipäiviään 29. kesäkuuta. Putte/Petteri/Petri/Pietari Possun nimipäiviä oltaisiin siis vietetty kesän ollessa kauneimmillaan. Miksi Putte Possun nimipäivät -laulua sitten lauletaan aina vappuna? Vappuna nimipäiviään viettävät Vappu ja Valpuri. Nämä ovat kuitenkin kummatkin naisen nimiä, joten ne voitaneen jättää laskuista pois. Laulussa lauletaan kuitenkin, että "Putte Possun nimipäivät eilen vietettiin". Tämä taas voi viitata siihen, että Puten/Petterin/Petrin/Pietarin nimipäiviä onkin vietetty 30. huhtikuuta. Tällöin nimipäiviään viettävät kuitenkin vain marja, Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirjami, Mirka ja Mirkka. Taas pelkkiä naisia! Viimeistään nyt herää epäilys, että Possullemme onkin kenties annettu naisen nimi, tai hän onkin oikeasti nainen, mutta on vaihtanut sukupuoltaan mieheksi ja ottanut "miesnimekseen" Puten. Putte Possu onkin siis transseksuaali, tai ainakin transvestiitti. Ei ihmekään, että tätä on yritetty peitellä.

Raahelainen versio Putte Possusta näyttää varsin viattomalta. Se on kuitenkin täysin väärä kuva.

Nytkään ei käy selväksi, mitä Puten nimipäivillä oikein tehtiin, ja miksi siellä oli kaikilla niin mukavaa. Näin ainakin, jos uskomme Putte Possun nimipäivissä laulavaa nimettömänä esiintyvää surkimusta, joka on ilmeisesti saanut porttikiellon nimipäiville[2]. Putte Possun nimipäiväthän saattoivat olla vaikka kuinka rajut orgiat. Laulussa lauletaan "Ensin tikkukaramellit heille tarjottiin". Tämä voidaan nähdä hyvin kaksimielisenä. Aivan selkeä viittaus suuseksiin! Siinä lauletaan myös "Leikit siellä leikittiin ja laulut laulettiin/ avaintakin kätkettiin ja laivaa lastattiin.". Tämäkin on hyvin arveluttava ja suppeasti selitetty kohta. Eihän nyt enää noin kolmekymppinen sika jaksa leikkiä! Kyllähän sen vähälläkin miettimisellä tajuaa, että mitä leikkejä ne ovat! Ja sitten se avaimen kätkeminen! Kenties vieraat on laitettu käsirautoihin ja avaimet piilotettu. Hirveää bondagea siis! Laivan lastaaminen se vasta kaksimielistä onkin! "Lasketaan lastit laivaan". Vrt. Liimatta, Tommi: pysy pakastimessa / minä lastaan laivaa. Ja tämmöistä vielä lapsillemme lauletaan!

Niin että tämmöistä siitä Suomen kansallissankarista sitten saatiin selville, kun vähän pengottiin! Umpiperverssi transsukupuolinen törkeä sikailija! Herää kysymys, sopiiko Puten elokuvia saati sitten hänen sairaita nimipäiväjuhlakertomuksiaan kunnollisen väen keskuuteen yleensäkään edes levitellä?

Triviaa[muokkaa]

  • Putte Possulla oli myös vaimo nimeltä Petunia Pig, jonka irstas animaattori nimeltä Leon Schlesinger hänelle paritti jostakin louisianalaiselta maatilalta. Heidän avioliittonsa ei kestänyt kauan, kun Petunia tarjoiltiin buffetpöydässä Warner Bros:in studioilla.
  • Putte Possu sairastui sikainfluenssaan vuonna 2009 ollessaan 74-vuotias ja melkein kuolikin siihen, mutta Hollywoodin ihmelääkärien ansiosta selvisikin siitä.
  • Putte Possulle on annettu Raahen kaupungin kunniajäsenen arvo joskus 50 & 60 -lukujen taitteessa.

Viitteet[muokkaa]

  1. Putte ei oikein koskaan oppinut puhumaan englantia.
  2. Lieneekö tässä kyseessä kenties rasismi tai jokin muu sen tapainen? Syrjintää tämmöinen joka tapauksessa on.

Tunnetko olevasi kirjallisuuskriitikko vankina taviksen ruumiissa? Olisitko itse pystynyt niin paljon parempaan? Vapaudu estoistasi, kerro mikä meni vikaan; tästä artikkelista on pyydetty aliarviointia.