Puolijumala

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Puolijumala on yleensä oudon tai sattumanvaraisen onnettomuuden aiheuttama jumaluuden puolittuminen. Puolijumaluus on melkein kauhein asia, joka jumalille voi sattua, vain kuolemattomuuden menettäminen (ja sitä seuraava kuolema) on pahempaa.

Puolijumala jakamalla[muokkaa]

Useasti jumalista tulee puolijumalia, kun Ukko Ylijumala tai joku muu paikallinen jumaluus vetää päänsä täyteen baarissa (Erityisesti Ukko voidaan nähdä useasti Helsingin Con Hombresissa. Miksi? Luoja yksin tietää.) ja innostuu rehvastelemaan, yleensä homoille tai muille yleensä ravintoloissa käyville ryhmille, kuinka pitkiä vasamia hän voi ampua.

Jos Ukon vasama tai muu terävä esine osuu jumalaan, tämä puolittuu ja muuttuu yleensä kahdeksi jumalaksi. Repeämä kahtia voi olla myös vain osittainen, kuten Januksen tapauksessa. Toistaiseksi pahin tapaturma sattui hyvin kauan sitten, kun Ukko oli juonut liikaa simaa ja onnistui osumaan vasamallaan itse kritittyjen Jumalaan, joka hajosi kolmeksi osaksi: Isäksi, pojaksi ja pyhäksi hengeksi.

Talouskurimuksen leikkuri[muokkaa]

Antiikin Kreikassa puolijumalia putkahteli esiin milloin mistäkin kokonaisten jumalien käytyä hurvittelemassa kuolevaisten keskuudessa. Puolijumalan arvon sai myös, jos pystyi olemaan mieliksi oikeille jumalille vaikkapa piipahtamalla Manalassa tai hakkaamalla mitä erikoisimpia hirviöitä palasiksi mitä erikoisimmilla tavoilla.

Nykyajan Kreikassa puolijumalat syntyvät antiikin jumalista sillä, kun kokonaisia jumalia pilkotaan puolikkaisiin, neljänneksiin ja siitä pienempiin yksiköihin, jotta voitaisiin jotenkin kaventaa kansantalouden alijäämää myymällä antiikkiaarteita.

Puolijumala kertolaskulla[muokkaa]

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
englanninkielinen lääkärien lyhennys MD tulee sanoista "Minor Deity"

Toisinaan puolijumala voidaan luoda myös yhdistelemällä alle puolikkaita osia niin, että siitä saadaan jotakin jumalan tapaista mutta ei kuitenkaan yhtä mahtavaa tai voimallista.

Useat työnantajat olettavat olevansa puolijumalia. Heidän käsityksensä on se, että heidän asemansa johtotehtävässä todistavat heidän jumalaisen erehtymättömyyden sekä aseman luomakunnan herrana. Heidän puolijumalan asemansa on siis seurausta siitä, että he olettavat olevansa jumalia, mutta se toinen puoli eli kyvyt olla jumalia ei toteudu täysimääräisenä tai usein ollenkaan.

Puolijumalan tunnistaminen[muokkaa]

Entiteetin päätteleminen puolijumalaksi ei vaadi merkittäviä, vuosikausien mittaisia tutkimuksia. Seuraava yksinkertainen listaus antaa hyvät perusedellytykset tunnistaa puolijumala.


  • Entiteetti pyrkii luomaan jotakin uutta, mutta luomistyö jää puolitiehen
    • Useat virastot ja hallitukset ovat tästä loistavia esimerkkejä
  • Entiteetti kokee olevansa kuolematon, mutta selvitessä alkaa epäillä voivansa kuolla ja sitten pelätä ettei kuolekaan
  • Toisinaan entiteetti kykenee tekemään oikean päätöksen, mutta useimmiten ei
  • Entiteetti saa ylläpidettyä elämää, mutta tuo ylläpidetty elämä menee pilalle kesken parhaan teini-iän
  • Silloin tällöin entiteetti hallitsee ympäristöään, mutta sitten vaimo sanoo vastaan
  • Entiteetti on armollinen, mutta vain sukulaisiaan kohtaan
  • Välillä entiteettistä tehdään palvovia kuvia, mutta joku aina lopulta spray-maalaa tai kusee niiden päälle

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]


P religion.60px.png Tämä uskontoa käsittelevä תנ״ך on kerettiläinen tynkä.
Liity jumalan lapsiin ja levitä sanomaa laajentamalla tätä artikkelia. Aamen. सनातन धर्म.
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.