Puolalanmäen lukio

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Puolalanmäen lukio.


Yksi kolmesta Puolalanmäen lukion rakennuksesta.

Puolalanmäen lukio (PML) on opiskelijoidensa mielestä Suomen ainoan kaupungin, Turun, ylväin opinahjo ja Suomen menestynein musiikkilukio. Puolalanmäen lukio kamppaileekin vuodesta toiseen yleisradion sabotoimilla lukiovertailulistoilla naapurissa sijaitsevan Luostarivuoren lukion kanssa päihittäen tämän teinitähti Robinin omistamisesta tunnetun koulun kirkkaasti kaikessa muussa paitsi musiikissa. Se, että Robin aikanaan valitsi musiikkilukion sijasta Luostarivuoren, synnytti lukioiden välille sodan, jota lukioiden opettajat pyrkivät pitämään hengissä kattavalla kemian ja fysiikan opetuksella, sekä retkillä Venäjän ohjusvarastoille.

Sijainti[muokkaa]

Keskeisen sijaintinsa vuoksi Puolalanmäen lukiolla on valtaisat kahvivarannot. Nuorisokeskus Vimma ja lukuisat pienemmät kahvilat, kuten Fazer ja Naantalin Aurinkoinen, tarjoavat kahvia sitä janoaville opiskelijoille alihintaan, luoden lukiossa opetettavan porttiteorian raskaampiin aineisiin todelliseksi. Sijainti tuottaa myös haittoja, sillä Puolalanmäen opiskelijat pelkäävät alvariinsa kahden rintaman sotaa Luostarivuorta ja TSYK:iä vastaan. Tämän vuoksi lukio on jakautunut kolmeen eri rakennukseen, jotka on sijoitettu kukin eri kadulle ja niitä puhutellaan matematiikan opettajien luomalla koodikielellä: "Y-, S- ja P-talo". Koodikielen käyttö hämää soluttautuneita luostarivuorelaisia, joita pomppaa rajan yli muutamia vuodessa sen jälkeen, kun he ovat nähneet tarpeeksi Robinia tai heidät on erotettu vanhempien PML-historian vuoksi.

Puolalanmäen lukiota strategisesti huonommalla sijainnilla sotatilanteessa on ainoastaan Turun klassillinen lukio, jonka opetusministeriö on sijoittanut Puolalanmäen ja Luostarivuoren väliin. Koululaiset pelkäävät TSYK:n lukiota, koska tämän on aikojen saatossa kirinyt ohi keskiarvorajoissa. Edellämainitun lukion luonnontiedelinjan keskiarvoraja TUHOSI, MURSKASI ja DENATUROI PuLu:n maan tasalle.

Tragedia[muokkaa]

Hippimusiikistaan tunnettua lukiota leimaa 1900-luvun, eli lukion ensimmäisen vuoden opiskelijan näkökulmasta keskiajan, aikana sattunut vahinko. Eräs musiikin monilahjakkuus pahoinpiteli opettajan lapiolla hengettömäksi koulun portaille ja muistoa kunnioittaen lukion pääovea ei saa enää käyttää. Herkimpiä sieluja varjellakseen opettajat valehtelevat, ettei ovea saa käyttää, jotta puliukot eivät tulisi sisään kouluun.

Puliukot ovat Luostarivuoren ohella suuri uhka Puolalanmäelle. Aikanaan eräs opettaja onkin pyytänyt opiskelijoita sulkemaan ikkunat tunnin alussa, jotta puliukot eivät saisi ilmaista opetusta avonaisesta ikkunasta. Tämä sotii suurelti nykyistä lukiolakia vastaan, jossa opetustilaisuus määrätään julkiseksi. On huhuttu, että puliukko-termiä käytetään salanimenä Luostarivuoren opiskelijoista. Tämä tosin ei liity enää tragediaan mitenkään.

Puliukoille ei opetusta suoda Puolalanmäessä.

Musiikki[muokkaa]

Musiikkilukiossa voi opiskella myös musiikkia. Puolalanmäen musiikkilinjalle valitaan vuosittain noin 50 erityishuomiota kaipaavaa tenavaa, joiden vanhemmat laittoivat nämä aikojen alussa Playstationin piilottamisen uhalla Turun filharmoniseen orkesteriin soittamaan viulua. Nämä musiikkilinjan opiskelijat kokoontuvatkin jatkuvasti kouluajan ulkopuolella S-taloon laulamaan suvivirttä ja päättävät tästä inspiroituneena perustaa bändin tai kuoron, joilla Puolalanmäki soluttautuu Luostarivuoressa keväisin järjestettäviin Puistorock-tapahtumiin. PML-bändi saavuttaa uransa huipun, kun se viisi vuotta omien valmistujaisten jälkeen kutsutaan lukionsa opiskelijakunnan järjestämiin lukiobileisiin soittamaan, sillä Paperi-T oli liian kallis ja Robin on vihollinen.

Puolalanmäessä arvostetaan niitä musiikkilajeja, jotka ajan hermoilla olevat dubstepkoulut ovat jo haudanneet, kuten fuusiojazzia.

Urheilu[muokkaa]

Kuten olettaa saattaa, liikunta ei ole musiikkilukioiden vahvin voimannäyte ja tuloksia piilotellaan koulusihteerin kassakaapissa, kunnes ne ehditään väärentää. Liikunnanopettajat muistelevatkin viikottaisilla liikuntatunneilla 2000-luvun alussa sattunutta jalkapalloturnausvoittoa, mutta vaikenevat kysymyksiin osallistuneiden lukioiden määrästä. Myöskään pokaalia ei ole koskaan nähty.

Koulun A-talon käytävällä sijaitseva palkintokaappikin on täytetty täyte-eläimillä ja urheilujoukkueita uhkaillaan usein sillä, että heidät lisätään täyte-eläinten sekaan, jos tulosta ei tule. Puolalanmäen lukio tunnetaan muiden Turun lukioiden keskuudessa nimellä "varmat 3 pistettä" ja Kerttulin urheilulukiossa järjestetään suruliputus, jos Puolalanmäkeä ei voiteta yli viidellä maalilla.

Koulutus
Subjektit: Amis - Lukiolainen - Opiskelija - Opettaja - Oppilas
Tutkinnot: Datanomi - Insinööri - Kleptonomi - Medianomi - Merkonomi - Sosiopaatti - Tradenomi
Laitokset: Aliopisto - Ammattikorkeakoulu - Ammattikoulu - Autokoulu - Elämänkoulu - Esikoulu - Kansanopisto - Peruskoulu - Päiväkoti - Lukio - Steinerkoulu - Yliopisto
Erikseen mainittavat: Espoon kristillinen koulu - Haurea-ammattikorkeakoulu - Metropolio - Keski-Suomen Opisto - Kymenlaakson ammattikorkeakoulu - Oulun yliopisto - Päivölän kansanopisto - Ressun lukio - Ukon yliopisto - West Pointin sotilasakatemia
Muuta: Erityisluokka - Humanisti - Innovaatiopedagogiikka - Maisterismi - Maol-taulukot - Opinnäytetyö - Oppiminen - Plagiointi - Pro gradu - Teekkari - Väitöskirja - Ylioppinut - Wilma