Turhat esineet

Kohteesta Hikipedia
(Ohjattu sivulta Puhelinvastaaja)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ihminen, tuo luomakunnan kruunu on osoittanut mahtiasemansa tuottamalla teknologista hyvinvointia. Osa ihmisistä on kuitenkin jaksanut muistuttaa meitä siitä että eläin ja kivikunnallakin on arvo. Nämä ihmiset keksivät niin turhia esineitä, että mikään kivi ei ole niin tyhmä, että edes vaivautuisi keksimään mitään niin tyhmää.[1]

Golfpallonkerääjä[muokkaa]

Golfpallonkerääjä on mahdollisesti universumin turhin ja kummastuttavin esine; vaikka kaupoissa myydään ties minkälaisia moniosaisia kokonaisuuksia, jotka kokonaan lakkaavat toimimasta heti, kun se pienin osa tipahtaa vahingossa viemäriin. Golfpallonkerääjä on sellainen 7,5€ maksava pitkä kappale, joka painaa jonkin verran. Sitä myydään Lidlissä.

Golfpallonkerääjän ihmeellisyys on sen täydellinen turhuus. Esine painaa sen verran, että luulisi, että olisi kevyempää vain kumartua alas ja poimia se pallo kuin kuljettaa sitä golfpallonkeräintä. Se on muovia, joten se ei näytä tyylikkäältä. Sen rahallinen hinta on liian pieni, jotta sen mukana tulisi mitään statusarvoakaan, joten rikkaat idiootti eivät voi golfpallonkeräimellään kehuskella ja saada tätä kautta arvostusta muilta rikkailta idiooteilta. Sitä paitsi rikkailla idiooteilla on mailapojat, ja he iloitsevat, kun näkevät sen köyhän mailapojan kyykyssä.

Kun tällaisia golfpallonkeräimiä kuitenkin valmistetaan, tarkoittaa se sitä, että jonkun on pakko myös ostaa niitä. Tai toisaalta emme tiedä, että kukaan olisi ostanut golfpallonkeräintä, joten on kysyttävä myös, miksi ihmeessä niitä valmistetaan. Saadaksemme selvyyden edes siihen, mitä golfpallonkeräimien ostajat[2] ajattelevat, on ainut keino hankkia sellainen nurkkiin pyörimään.

Kertakäyttöisen kahvikupin reunan suoristaja[muokkaa]

Ihmiset juovat kahvia, ja usein he hampaillaan suoristelevat ja purevat kertakäyttökuppien reunaa. Hampaattomille on kuitenkin tarjolla muovinen klipsi, joka on suunniteltu insinöörin nimenomaan tähän olennaiseen suoristustehtävään.[3]

Liukuportaiden vihreä valo[muokkaa]

Useissa liukuportaissa on askelmien alla vihreä valo, joka paistaa esiin sieltä askelmien rakosista. Tällaisesta valosta ei ole mitään hyötyä, ja varmasti on kallista sellaisia asentaa liukuportaiden alle – aivan turhaan. Ja sähköäkin kuluttavat ne valot. Huolimatta tähtitieteellisistä kustannuksista insinöörit ovat kuitenkin päättäneet, että kaikissa maailman liukuportaissa pitää olla tuo salaperäinen vihreä valo.

Nenäliina[muokkaa]

Nenäliina on esine, joka tehdään huolella. Ennen ranskalaiset tekivät oikein hienoja silkkisiä liinoja,[4] jotka neidot sitten kirjailivat oikein kauniiksi. Ja mitä varten?

Sitä varten, että ihminen voisi nenänsä inhan tautiliman turauttaa siihen kankaaseen, joka huolella ottaa sen vastaan, ja voidakseen kääriä tämän nenästä poistamansa sinne kuulumattoman solukon nenäliinaan ja kantaakseen sitä mukanaan rintataskussa. Pahimmillaan tämä johtaa siihen, että takin rintatasku menee surkeaan kuntoon nenäliinan auettua ja päästettyä epämiellyttävän nenän eritteen vapaaksi.

Puhelinvastaaja[muokkaa]

Puhelinvastaaja on laite, johon laitetaan kammottavia nauhoituksia. Tyypillisesti puhelinvastaaja vastaa puhelimeen, kun henkilö ei ole paikalla.[5] Silti joka ikisessä puhelinvastaajaviestissä kerrotaan PAITSI se, että ”Tämä on sen ja sen puhelinvastaaja” MYÖS se, että ”emme juuri nyt pääse puhelimeen”.[6] Koska puhelinvastaajat ovat melko yleisiä, joutuu ihminen kuuntelemaan yhteensä paljon tätä turhaa toisteisuutta.

Kostoksi tästä toisteisuudesta typertyneet soittelijat lausuvat viestinsä epäselvästi niin, että puhelinvastaajan omistaja joutuu kuuntelemaan viestit useita kertoja läpi ennen kuin selviää, mikä oli sen turhanpäiväisen soittajan mumisema merkityksetön puhelinnumero ja mitä asiaa hänellä mahdollisesti ei ollut. Vastakostoksi puhelinvastaajien omistajat nauhoittavat puhelinvastaajaviestinsä lastensa lausumana, jolloin lässytysviestin sisältö ei selviä vielä kuudennellakaan kerralla.[7] Lisäksi puhelinvastaajiin voidaan laittaa taustamusiikkia.[8]

Puhelinvastaaja on myös siitä ikävä, että yleensä aina joutuu soittamaan kuitenkin uudestaan – joko se, jonka puhelinvastaaja on, tai se, joka on jo soittanut. Ja jos vastaajaa ei olisi, joutuisi soittaja kuitenkin soittamaan uudestaan, ei puhelinvastaajan hankkimisesta ole muuta hyötyä kuin se, että saat siirrettyä niiden sinulle soittavien puhelinlaskuja itsellesi.

Tamponiksi naamioitu Taser[muokkaa]

Naisten itsepuolustusvälineeksi tarkoitettu sähkölamautin, jota ei ole naamioitu miksikään tavalliseksi esineeksi, vaan nimenomaan tamponien säilytyskoteloksi. Sairas on ihmisen mieli. [9]


  1. Saati sitten osallistumaan keskusteluun mokomain keksijäin kanssa.
  2. Mahdollisesti kaikki golfpallonkerääjän ostaneet ovat ostaneet sen saadakseen selvyyden tähän kysymykseen.
  3. Ja huomaa: tämäkin tuote on todella olemassa!
  4. Nykyisinkin herrasmiehellä ei ole talouspaperia vaan kankainen nenäliina.
  5. Se on se syy, miksi puhelinvastaajat ovat olemassa.
  6. Jättäkää laittamatta, se on turha. Jotenkin kyvyttömyytesi tulla puhelimeen voidaan päätellä jo siitä, että ilmoitetaan, että kyseessä on puhelinvastaaja...
  7. Ihmettelet vain, että miksi se aina välistä piipahtaa. Koska et saa sanoista selvää, et ymmärrä, että puhut aivottomalle vastaajalle etkä aivottomalle ihmiselle.
  8. Ja se musiikki ei ole hyvää, vaan aina joidenkin munattomien hissimusiikkien tekijöiden musiikkia.
  9. ei ole myöskään keksitty, valitettavasti.