Puhelinmyyjät

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Puhelinmyyjät ovat ihmisten kiusaksi asennettuja kaupparobotteja. Ne vaivaavat aina, kun niitä vähiten kaipaa, tai käytännössä katsoen ihan millä helvetin hetkellä hyvänsä. Yleensä puhelinmyyjät iskevät krapula-aamuna, jolloin ihmisen puolustautumismatriisi on alhaalla. Puhelinmyyjät ovat alitajuisesti yhteydessä toisiinsa, joten kun yksi saa kontaktin krapulaisen uhriin, myyjiä on pian jonona asti linjan toisessa päässä.

Tavat[muokkaa]

Puhelinmyyjärobotti aloittaa yleensä asiansa näin: "Päivää, meillä olisi täällä sinulle loistava tarjous, josta et voi kieltäytyä."

Hän tilasi tietämättään puhelinmyyjältä kasetin missä on Raamattu kaikilla maailman kielillä. Kaupan päälle hän sai mouruavan kissalauman sekä tusinan alushousuja.

tai "Hyvää päivää olisitteko kiinnostunut uudesta tuotteestamme: koodausvahvistustilauslippukkeiden vaihtoautomaatin kojelaudan näppäinkiillotinsarjasta?" tai "Meillä on teille tilaajalahja.... joka edellyttää Näsinneulan korkuisen Teletappi-dvd-kasan ja lehmälauman tilaamisen"

Jos annat robotin keskustella kanssasi yli 10 sekuntia aivojesi ali-yli-sivu-kapasiteettirajoitin saattaa räjähtää. Sen seurauksena menetät lyhytaikaisesti muistisi ja ihmettelet viikon päästä, kuka ihme tilasi kaikki nämä lehdet ja rekka-autollisen voimisteluvälineitä kotiovellesi.

Tyypillinen puhelinmyynti[muokkaa]

Juuri kun olet katsomassa pornoa, puhelin soi. Vastaat puhelimeen imitoiden konetta "Olette juuri soittaneet tiedätte kenen puhelinvastaajaan. En juuri nyt pääse vastaamaan, joten jätä viesti äänimerkin jälkeen."

Kuluu pieni hiljainen hetki, jonka jälkeen puhelimesta kuuluu ääni: "Päevöötä, olisi uskomaton tarjous teille! Toivottavasti en soita pahaan hetkeen."

Olet jo vastaamaisillasi: "No kyllä soitat" ja painamaisillasi luuria kiinni, kun kuulet puhelimesta kerrottavan että "Äläs paina luuria kiinni vaan odota, olisi tarjoilla hyvä tarjous koska tiedän, että te olette onnekas, sillä Teidät valittiin puhelinnumeroista ihan sattumalta, koska juuri teidän numeronne sattui osumaan kohdalle. Että kyllä tässä on ihan johdatusta takana. Ainahan teillä pieni hetki on jutella kun ei tämä maksa mitään." Tässä vaiheessa mielenkiintosi herää. "Ilmaista". Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta!

Puhelinmyyjä jatkaa: "Meillä on tälläinen huippukorkea 0,001 prosentin alennuskampanja. Eli nyt olisi luvassa hieno Windowsin tietokone supernopealla BSoDilla sellaisella hinnalla että jos jaat sen tilaushinnan päivälle, niin alle eurolla lähtee!

Ja kaupan päälle laitetaan pienestä lisämaksustavähän käytetty tikkukaramelli! Lisäksi on mahdollisuus (pienestä lisämaksusta) osallistua arvontaan jossa voit voittaa puolet rahoista, joilla maksoit tämän tarjouksen, tai sanotaan neljänneksen ja tietenkin: Sadalle nopeimmalle tilaajalle käytännössä ilmaiseksi Mun uusi seedee uusi seedee jauu!. Niin, että kannattaa ostaa kun nyt kerran saan potkut jos ette nyt tilaa.

Tämän jälkeen huudat luuriin: "Upeaa! Laita heti yksi tilaus meille!" ja suljet puhelimen.


Tavallinen puhelinmyyjä soittaa aina pahaan aikaan.

Varotoimet[muokkaa]

Jos epäilet puhelinmyyjän soittavan sinulle, toimi näin:

  1. Vastaa puhelimeen teleskooppivastaimella turvallisen välimatkan päästä.
  2. Varmista että puhelinmyyjä-robotilla ei ole sala-antenni-äänimuunnoskojetta päällä.
  3. Jos tilanne tuntuu olevan jokseenkin hallinnassa, voit aloittaa vastatoimet. Ks. kohta 4.
  4. Heitä puhelinta sohvan takaa kaukosäätimellä. Jos mitään ei tapahdu, voit siirtyä kohtaan 5.
  5. Nyt täytyy olla nopea: laita puhelimesi mikroon TASAN 500W asetukselle ja pidä sitä siellä TASAN 5 sekuntia. Tämä on tärkeää kalibroidaksesi robotin maksimaalismullistus-flatööriin hämäyksen.
  6. NYT on tomittava vielä nopeammin, hämäys antaa sinulle tasan 10 sekuntia aikaa räjäyttää puhelin ja muuttaa paikkakuntaa.
  7. Jos epäonnistut tehdessäsi näitä varotoimia, kuolet.

Seuraukset[muokkaa]

Pohjalaisen sanonnan mukaan puhelinmyyjällä on paskaanen loppu. Huonosti voi käydä myös heidän uhreilleen. Aihetta on sivunnut esim. suomalaisen urheilun grand old man Juha Mieto, joka loukkaantui vakavasti törkeässä puhelinmyyntitapauksessa Jukolan viestin kisastudiovierailun alla kesällä 2015.1 http://yle.fi/urheilu/juha_mieto_loukkaantui_vastatessaan_puhelimeen/8073738 "Minut laitettiin aina ensimmäiseksi lähtijäksi tuulenhalkojaksi, mistä tuleekin mieleeni kuinka olin halkomassa puita ja loukkaannuin sydänjuuria myöten, kun puhelinmyyjä kilautti ja kirves meni ohi. Annoin soittajan kuulla kunniansa ennenkuin iskin luurin korvaan. Kaveri linkutti puhelimiensa kanssa korva verta valuen autolleen. Että siksi tämä linkutus", Mieto kommentoi.

Yhdysvalloissa puhelinmyynti oli viidenneksi yleisin kuolinsyy vuonna 2014.

Katso myös[muokkaa]