Psykoosi

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Psykoosi on vakava houretila, jossa potilas syrjäytyy ja luo itselleen harhamaailman, jossa sitten elää.

Psykoosista kärsivät ihmiset saattavat vaikkapa luulla, että Brian Mayn keuhkoissa elää ankerias. He saattavat myös vaikkapa kuulla itsensä Sielunvihollisen puhetta päänsä sisässä. Psykoottinen ihminen saattaa myös luulla, että hänen ympäristönsä sisältää hänelle suunnattuja salaisia viestejä ja etsiä & nähdä niitä kaikkialla – etenkin CMX:n sanoituksissa.

Psykoosin voi parantaa, mutta tietyt salaseurat estävät hoitokeinojen saattamista julkisuuteen. Niin ikään jotkut psykoosipotilaat voivat nähdä salaliittoja joka puolella.

Erilaisia psykoosityyppejä[muokkaa]

Kannabispsykoosi[muokkaa]

Kannabista nauttinut henkilö elää harhassa, joka saa hänet luulemaan että on iloinen ja hyväntuulinen. Oikeasti hän on onneton. Hän vain luulee olevansa iloinen. Kannabispsykoosista kärsivä henkilö on pikimmiten vietävä mielisairaalaan. Usein kannabispsykoosipotilaan realiteettitajun palauttaminen on mielisairaalan ilmapiirin ansiosta helppoa – kannabispsykoosin tapauksessa se tarkoittaa oman ahdistuneisuuden, masentuneisuuden ja syvän onnettomuuden tiedostamista.

Kauniit ja rohkeat -psykoosi[muokkaa]

Kauniit ja rohkeat -psykoosia esiintyy 80 % niistä aivan liian monesta henkilöstä, jotka ovat katsoneet kyseistä tv-sarjaa yli 9000 jaksoa. Henkilö, jolla on Kauniit ja rohkeat -psykoosi, luulee olevansa Ridge Forrester. Tästä psykoosista on mahdoton parantua. Usein psykoosia pahentaa se että henkilö luulee entisen vaimonsa Brooke Loganin kuolleen viisi kertaa ja nousseen kuolleista joka kerta.

Kuuluisia psykoosipotilaita[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]