Pseudotiede

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pseudotieteeksi kutsutaan tieteenaloja, jotka tutkivat yhdentekeviä, itsestäänselviä tai abstrakteja asioita. Pseudotieteitä ovat esimerkiksi arkeologia, filosofia, kulttuuriantropologia, naistutkimus ja taidehistoria. Yliopistoissa pseudotieteiden laitokset tuottavat nollatutkimuksia ja työttömiä maistereita toimiessaan suojatyöpaikkana siistiä sisätyötä kaipaaville akateemisesti koulutetuille elitisteille.

Pseudotieteen vaikutus oikeaan tieteelliseen tutkimukseen[muokkaa]

Koska merkittävä osa esimerkiksi Helsingin yliopiston rahoituksesta menee pseudotieteisiin, varsinaista tieteellistä tutkimusta harjoittavat laitokset ovat joutuneet säästökuurille:

  • Fysiikan laitos tyytyy jatkossakin pähkäilemään säieteorian ja ydinfuusion kanssa, vaikka niissä ei ole edistytty yhtään viimeisten 50 vuoden aikana. Kunnianhimoiset uudet projektit kuten aikamatkustuksen, poimuajon ja teleporttauksen tutkiminen on määrä aloittaa "joskus myöhemmin".
  • Kemian laitos ei saanut tänäkään vuonna apurahaa alkemian tutkimisen uudelleenkäynnistämiseen.
  • Lääketieteellinen tiedekunta on lykännyt homeopatian kaksoissokkotutkimukset hamaan tulevaisuuteen. Reikiparantajien koulutus on ulkoistettu kansanopistoille ja lobotomiakirurgien koulutus on lopetettu Suomessa kokonaan.
  • Matematiikan laitos on luopunut yrityksistä laskea piin tarkka arvo, ja äärettömän likiarvo tyydyttiin laskemaan hätäisesti taskulaskimella. Tulokseksi saatiin: noin 9,9999999*1099.
  • Psykologian laitos on joutunut ajamaan alas telepatian, telekinesian ja levitaation tutkimusprojektit.
  • Tähtitieteen laitos on ulkoistanut horoskooppien laadinnan naistenlehdille ja ufotutkimuksen alan harrastajille.
  • Biologian laitos on jäänyt jumiin edistymättömän evoluutioteorian kanssa ja joutunut ulkoistamaan ID-kreationismin mullistavan matemaattisen informaatioparadigman Seurakuntalaiseen mielipidetekstejä kirjoittelevalle Pekka Reinikaiselle.


P physics.60px.png Tämä tiedettä käsittelevä artikkeli on turhan mikroskooppinen. Hydrolysoimalla liuoksen saat mahdollisesti sen laajenemaan.