Promoottori

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

”Promoottori on kertova paikka.”

~Eräs ehdotuksista selittämään promoottoria

Promoottori lienee oikea sana. Kukaan ei osaa kuitenkaan varmasti kertoa, mitä se merkitsee. Näin ollen on hyvin uhkarohkeaa käyttää sanaa missään yhteydessä, sillä se saatetaan käsittää eri merkityksessä, kuin mitä kaavailit.

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Promoottori.


Joulukuussa 2006 Maailman tiedekunta ei ollut vielä(kään) päässyt yhteisymmärrykseen siitä, mitä sana promoottori merkitsee. Kuitenkin, useimmiten esiintyvät teoriat saatiin lasketuiksi:

Ensimmäisen näkemyksen mukaan sana promoottori juontuisi latinankielisestä sanasta Pro, mikä tarkoittaa (jonkin) puolesta (vert. Pro Patria). Onkin ehdotettu, että promoottori olisi kulkupelissä oleva varageneraatori tai raskastekoinen Henkilö, joka varsinaisen voimanlähteen piiputtaessa ottaisi sen tehtävän huoltaakseen. Varsinkin pihit, kielitiedekunnan sekä auton huoltamisessa avuttomat tieteilijät kannattavat tätä teoriaa.

Toisen näkemyksen mukaan promoottori sanana perustuisi englantilaiseen slangisanaan Pro (professional, suomeksi ammattilainen). He ehdottavatkin, että promoottori olisi moottori, joka olisi käytössä vain parantunut, vaikka normaalisti asiahan on juuri päinvastoin. Varsinkin juipit, mytologiaan sekä liike-energiaan perehtyneet tieteilijät kannattavat tätä teoriaa.

Kolmannen näkemyksen mukaan promoottori liittyisi jotenkin sumutukseen, isoihin rahasummiin ynnä nyrkkeilyyn. Filosofian tiedekunnan sekä taloustieteen tiedekunnan tieteilijät kuin myös joku Don King-niminen heppu kannattavat tätä teoriaa.

Neljännen näkemyksen mukaan promoottori tarkoittaa. Sen ehdotetaan olevan. Sitä kannattavat.