Profeetta

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Profeetta on henkilö, joka välittää ihmisille (ja valituille eläimille) Jumalan sanaa. Tavallisesti profeetat ovat psykoottisia houkkia eivätkä oikeita Jumalan valittuja.

Eräs tunnetuimmista profeetoista lienee Jeesus Nasaretilainen, jonka huhutaan olleen itsensä Jumalan poika. Oikeita profeettoja ei ole ollut enää 600-luvun jälkeen, vaikkakin sekä Adolf Hitler että Osama bin Laden ovat hourailleet olevansa Jumalan sanansaattajia. Vedessä kuka tahansa voi olla profeetta, eikä tarvitse edes osata uida, kunhan ei huku.

Usein on kysymys ihmisistä.

Profeetaksiopiskelu

Suomessa profeettoja koulutetaan ainoastaan Helsingin yliopistossa. Profeetan koulutusohjelmaan (TEOL 410039) on kova tunku, eivätkä läheskään kaikki hakijat pääse sisään. Pääsykokeissa valittujen opiskelijoiden tie nousee poikkeuksetta pystyyn opintojen loppuvaiheessa, jossa täytyy antaa kypsyysnäyte. Sen voi läpäistä vain ja ainoastaan suorittamalla hyväksytysti vaadittavat ihmeteot, kuten veden päällä kävelyn, ilmiliekeissä olevan vanteen läpi syöksymisen, matkan uuteen valoon tai sisäisen muodonmuutoksen. Suomessa ei ole vielä yhtään varsinaista ammattiprofeettaa, vaikka monet väittävätkin profeetallista voimaa omaavansa.

Katso myös


P religion.60px.png Tämä uskontoa käsittelevä תּוֹרָה on kerettiläinen tynkä.
Liity valon lapsiin ja levitä sanaa laajentamalla tätä artikkelia. Aamen. ॐ मणि पद्मे हूँ.