Prisma

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kohdattuaan Prisman valonsäde taittuu edelleen häikäisevästi.

Prisma on osuuskauppaväen panssariase, jolla yksityiset kauppiaat on saatu häädetyksi noin sadan kilometrin säteeltä aseen vaikutuspiiristä. Prisma on askeettinen, tunteeton ja kauhistuttavan tehokas jakelukanava. Sen hyllykilometrit pursuavat urheilujuomia ja kumisaappaita. Asiakkaille maksetaan siitä että he maksavat, mutta vähemmän kuin he maksavat itse Prismaan, jotta toiminnan jatkaminen olisi taloudellisesti kannattavaa.

Ilmakuva Prisman parkkipaikasta, joka on samalla pysäköintiohje. Tehokasta, eikö totta?

Monilla paikkakunnilla Prismat ovat paisuneet järjettömän suuriksi. Niiden itse itseään ruokkiva taipumus on ollut omiaan laajentamaan vaikutelmaa, että sieltä muka voisi saada mitä vain. Edellä mainittu väite todistettiin vääräksi vuonna 2021, kun hikipedialainen terroristi Kepumies kävi Jyväskylän Prismassa, eikä löytänyt tuotevalikoimasta sahajauhoa.

Prismojen elintarvikeosastoilla tuoretuotteet loppuvat aina ruuhka-aikoina, mutta kassajonossa kuluu aikaa hyvinkin kolminkertaisesti enemmän kuin varsinaisella ostoskierroksella, ennen kuin pääsee maksamaan. Prismoissa on mexamaxi-ostoskärryjä, joiden työntämiseen tarvitaan viiden aikuisen miehen (tai itäsaksalaisen urheilijan) voima.

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Prismoissa kuten muissakaan osuustoiminnallisissa liikkeissä Matti Vanhanen ei ole kirosana, joskin Matti Vanhanen saattaa ajatella itse osuuskaupoista juuri päinvastoin...

Osuustoiminnallisen ostoshelvetin synty[muokkaa]

Osuuskaupan kantavana ideana on ollut aina liikerakentaminen suolle, koska tehtyjen tutkimusten mukaan juuri suot vetävät merkillisellä tavalla ihmisiä puoleensa. Kaikki Suomen menestyvät Prismat ovat rakennetut suolle. Tämä on merkinnyt työtä maanläheiselle Pellervo-seuralle, joka on pääsääntöisesti voittanut kaikki osuuskauppojen järjestämät tarjouskilpailut. Tämä puolestaan on merkinnyt taloudellista hyvinvointia Pellervo-seuralle ja luonut merkittävää ostouskollisuutta alueosuuskaupoille.

Pääministeri ja Prisma[muokkaa]

Prisma luo sateenkaaren, sehän opittiin jo koulussa fysiikan tunnilla

Eräs entinen pääministeri sydämistyi maaliskuussa 2010 omalle Prismalleen siitä, että tämä vastoin kaikkia vanhoja periaatteitaan on päättänyt luopua aisakkaiden omistajiensa eduksi kotimaisen maidon myynnistä[1]. Viralliseksi syyksi ossuuskauppamiehet mainitsivat kustannustehokkuuden. Pääministeri (evp) oli ilmeisen närkästynyt omiin saappaisiin kusemisesta ja ilmoitti täten vaihtavansa leiriä. Osuuskaupan pörssiarvo kansalaisten silmissä on näin huvennut aivan pakkaslukemille, mitä alueosuuskauppojen hallinnossa mitä syvimmällä kollektiivisella huolestuneisuudella seurataan.

Viitteet[muokkaa]

Typing monkey.jpg Kuten sinäkin, tämä artikkeli on vajaa.
Laajentamalla artikkelia pystyt kasvattamaan sen älykkyysosamäärää
.