Possu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Possu eli porsas (myös pseudosus) on erittäin älykäs eläin, jota erehdytään usein luulemaan siaksi. Tämän takia monia tuntevia, älykkäitä ja arvokkaita possuja on teurastettu ja vainottu. Ihmiset voisivat tappaa vaikka toinen toisiaan mieluummin. Eli myös toisten ihmisten syöminen olisi tällöin kannattavaa. kts. Kannibalismi

Koska possuilla ei ole mitään tekemistä sikojen kanssa, ei possua voi pitää sikana, eli ns. röyhkeänä ja itsekkäänä mässäilijänä. Tästäkin asiasta löytyy kuitenkin poikkeus nimeltä Johanna Tukiainen, jonka voi bongata Seiskan keskiaukeamalta. Hän on tunnetusti ainoa olio maailmassa, joka on samaan aikaan likainen porsas, sekä röhkivä, isoperseinen sika.

Possustavieroitus[muokkaa]

Ihminen, joka on koukussa possunlihaan, voi lähteä etsimään oikeaa sikaa. Sika on ruokalaji, joka ei ole eläin, vaan jonkinlainen valmis paistos. Sikaa löytää esimerkiksi ravintoloista, Mäkkäriltä ja jouluna pöydästä. Se sika tuskin on koskaan ollut possu – ainakaan emme tiedä, että se olisi ollut – joten sitä voivat syödä hyvällä omatunnolla miljoonat amerikkalaiset ja eurooppalaiset.

Kuuluisia possuja[muokkaa]

Wiki letter w.png Aivan kuten peniksesikin, tämä artikkeli on tynkä.
Auta Hikipediaa laajentamalla artikkelia.