Poro

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Minä olen poro, lai la la lai, humppaava poro, lai la la lai.”

~Eläkeläiset

Porot ovat eläimiä – vaikka sitä ei uskoisikaan todeksi ovat porot kuitenkin eläimiä. Porot munivat kevään ja lopputalven aikoihin, ja jättävät munansa lumikinoksiin, jossa niistä kuoriutuu pikkuporoja.

Porojen tarkoitus[muokkaa]

Ihmisiä lähdössä porosafarille Lapissa.

Porojen yleisin käyttötarkoitus on kahvinporojen valmistus, mutta niitä valmistetaan myös hirvistä polttamalla ne ensin poroiksi. Toinen hyötykäyttö porolle on yleensä valokuvamalli. Poroja palkataan esim. Lappiin valokuvamalleiksi turisteille. Porojen palkka on pääasiallisesti huono, he tekevät töitä jäkäläpalkalla.

Jos niitä ei kuitenkaan huvita seisoskella tyhmien turistien kuvaamina, ne voivat mennä vaikka valtateille maleksimaan. Porojen suosikki-harrastuksia papanoimisen ja koirien hakkaamisen lisäksi on kosto-iskujen suorittaminen poroja orjuuttaneiden saamelaisten autoja vastaan. Tällöin porot menevät kyllästyneenä mahdollisimman vilkkaan maantien reunaan, ja jäävät odottamaan, että pahaa-aavistamaton autoilija kaahailee paikalle. Kun sopiva sataakahtakymppiä kaahaileva saamelainen sattuu paikalle, ne suorittavat kamikaze-iskun, jolloin auto ruhjoontuu ja joutuu korjattaviksi. Ja poro pääsee porojen terroristi-järjestön Wall of Famelle. Tällaista sattuu melko usein, koska porot ovat valveutuneita ja uskollisia terroristejä, ja porojen tiheys Lapissa on 20 poroa/1 neliökilometri.

Porojen suosikkiharrastuksiin kuuluvat muovipussien syönnin lisäksi koirien hakkaaminen

Poroilla on myös toinen tapa terrorisoida ihmisiä: Niiden papanoita myydään matkamuisto-myymälöissä pienissä pusseissa. Poron papana on pieni, musta ja kiinteä pallero, ja niitä on paljon. Papanat näyttävät ihan lakritsi-palleroilta, mutta eivät ole missään nimessä lakritsia, vaan koostuu porojen syömistä myrkky-sienistä, LSD:stä, jäkälästä ja metsästä löytyvistä muovipusseista. Ne saattavat syötyinä aiheuttaa riippuvuuta ja ripulin, joten älä siis mene metsässä syömään poronpaskaa. Äläkä myös osta matkamuisto-myymälöistä poronpaska-pusseja, koska ne ovat tarkoitettu turisteille, jotka tunnetustikin syövät kaikkea moskaa, mitä heille tarjotaan, heidän elimistö kestää sen, he ovat ulkomaalaisia.

Poroilla on vielä myös yksi tarkoitus: koirien hakkaamisen ja autojen runnomisen lisäksi Joulupukin apureina toimiminen. Porot auttavat Joulupukkia suorittamaan "tuhmien lasten" likvidoinnin.

Poroja löytyy enimmäkseen Rovaniemeltä, mutta myös Espoosta on löytynyt yksi poro. Porojen päätehtävänä on syödä jäkälää ja olla vetämässä joulupukin rekeä jouluaattona. Porot ovat hirvien kehittyneempi muoto. Jos haluat ratsastaa poroilla on sinun oltava taidokas ratsastaja, porot kun tunnetusti ovat erittäin nopeita. Jos osaat kiinaa, pystyt ehkä manipuloimaan porosi lentämään! Porojen turkki on karheaa, paitsi Espoosta löydetyn hirven turkki oli sileä.

Ulkonäkö[muokkaa]

Poroilla on kolme pientä sarvea, joiden tarkoitus on harvinaisen selvä, koirien hakkaamisen jälkeen ne nostavat raukan sarviensa päälle ja heittävät sen jopa 1 millimetrin päähän. Huomattavan vaikuttava saavutus. Porot ovatkin tunnettuja heikoista niskalihaksistaan. Lisäksi niillä on kolmemetrinen parta kasvamassa kaulassaan. Niillä ne tykkäävätkin liehitellä naaraita Saanan pimeimmässä nurkassa.

Katso myös[muokkaa]