Poliitikko

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poliitikko
Homo fraudator communalis
Ikee.jpg
Tarhattu poliitikkoyksilö
Tieteellinen luokittelu
Kunta: Eläinkunta
Pääjakso: Selkäpuukotteiset
Alajakso: Selkärangattomat
Luokka: Nisäkkäät
Lahko: Toisentaskukädelliset

Poliitikot (Homo fraudator communalis) ovat suuria ihmisapinoita, jotka muodostavat nykyihmisen kovaäänisimmän ja huomionkipeimmän alalajin. Maailman suurikokoisimpiin loiseläimiin kuuluva poliitikko on levittäytynyt ihmisen mukana koko maailmaan aiheuttaen suurta tuhoa.

Anatomia[muokkaa]

Poliitikot ovat ainoita selkärangattomia nisäkkäitä. Niiden tukiranka koostuu taipuisasta rustosta, joka mahdollistaa nopeat käännökset ja kyykistymiset sekä tehokkaan ryömimisen. Poliitikot poikkeavat rakenteellisesti muista nisäkkäistä myös siten, että niillä ei ole lainkaan peräsuolta. Poliitikot poistavat ulosteen elimistöstään suuontelon kautta. Virtsa taas varastoituu poliitikkojen craniumiin, missä se kiertää ja samenee, kunnes poliitikon pää räjähtää paineesta. Tämä on poliitikkojen yleisin kuolinsyy, ja siksi onkin suositeltavaa pysytellä etäällä korkeaan ikään päässeistä poliitikoista, joiden virtsasta äärimmilleen pingottunut pää saattaa levitä koska tahansa.

Levinneisyys[muokkaa]

Poliitikkojen levinneisyyskartta Etu-Töölöstä 2017.
Täytetty poliitikko vitriinissä. Moskovan luonnontieteellisen yliopiston kokoelma.

Poliitikkoja tavataan Antarktista lukuun ottamatta kaikilla mantereilla. Ne sopeutuvat monenlaisiin elinympäristöihin, mutta suosivat varsinkin omanapa-alueita. Euroopan ja kenties koko maailman huomattavin poliitikkokeskittymä sijaitsee Belgiassa Suur-Brysselin alueella.

Suomessa poliitikkoja tavataan yleisenä koko maassa. Ahvenanmaan maakunnassa elää oma alalaji, jolla ei ole juuri yhteyksiä Manner-Suomen poliitikkoihin, vaikka elintavat ovatkin lähes identtiset. Koko valtakunnassa tavattavalla poliitikolla on yleensä ainakin kaksi pesää, yksi kotivaalipiirissä ja toinen siellä, missä on paremmat edut.

Ihmisen toiminnan aiheuttama poliitikkojen hallitsematon leviäminen on aiheuttanut useita suuria ekologisia, taloudellisia, sosiaalisia ja moraalisia katastrofeja eri puolilla maailmaa.

Käyttäytyminen[muokkaa]

Poliitikot täyttävät nisäkkäille ainutlaatuisen ekologisen lokeron: ne elävät loisimalla. Poliitikot kiinnittyvät ihmisten muodostamiin laumoihin ja hankkivat elantonsa suoraan ihmisiltä monimuotoisen sosiaalisen kaupankäynnin, hämäyksen ja pelottelun avulla. Poliitikot toimivatkin loisimiensa isäntäeliöiden muodollisella suostumuksella, joka saavutetaan ahkeralla möyhäämisellä ja ulosteen heittelyllä.

Turkkiaan peittävien juovien avulla poliitikko kykenee maastoutumaan yhteiskunnallisiin rakenteisiin ja luomaan illuusion symbioosista ihmisisäntien kanssa – todellisuudessa symbioosia ei ole, vaan hyötysuhde on täysin yksipuolinen poliitikkojen tyypillisesti ohjaillessa ”isäntä”eliönsä käytöstä. Poliitikot kykenevät vaihtamaan väriä, mielipidettä ja linjaa niin nopeasti, ettei ihmisen aistielimistö pysy perässä.

Poliitikot pyrkivät jatkuvasti laajentamaan yhdyskuntaansa tuottaen siihen lisää poliitikkoja. Yhdyskunnat tyypillisesti jakaantuvat keskenään kilpaileviin laumoihin, joiden sisällä vallitsee minimaalinen keskinäinen solidaarisuus. Poliitikon voikin tavata yhtä hyvin rapsuttamasta kuin puukottamasta lajitoverinsa selkää.

Poliitikkojen soidinta kutsutaan kampanjoinniksi. Tämä joidenkin vuosien välein toistuva värikäs tapahtuma tuo poliitikot kulttuuriympäristöön lyömään rintaansa, sössöttämään, kiemurtelemaan ja tarjoamaan kahvia. Soitimella olevia poliitikkoja ei kannata lähestyä, sillä ne saattavat oksentaa tielleen sattuvan ihmisen päälle kiiltopaperilappuja ja muuta ns. kampanjakrääsää sekä limaisia lupauksia.

Poliitikkojen normaalin päivän täyttävät erilaiset lauma-aktiviteetit. Näitä ovat ainakin vouhkaus, rähjääminen, väriltään yleensä sinisen takapuolen vilauttelu, keskinäinen nahistelu ja naposteltavan sekä pikkuesineiden kerjääminen lähistölle uskaltautuvilta ihmisiltä. Ns. istuntokausien aikana poliitikot suunnistavat maanantaisin tähtien ja lihapatojen tuoksun opastamina kotivaalipiiriinsä hyppimään ihmisten silmille.

Pukeutuminen[muokkaa]

Poliitikkojen lajin tunnusomaiseen vaatutukseen kuuluu takki, joka näyttää samalta molemmin päin. Tällöin takinkääntäminen on helppoa ja nopeaa. Alavartalonsa poliitikko verhoaa yksiväirsiin housuihin. Jotkut naispuoliset lajin edustajat saattavat suosia hameita, mutta tämä on vähenemään päin. Päässään poliitikko pitää yleensä hattua, jotta päässä olisi jotain. Jaloissaan poliitikolla on yleensä mauttomat ja sikamaisen kalliit kengät.

Alalajeja[muokkaa]

Poliitikkolaumojen välienselvittelyä Turkissa.
  • Paikallispoliitikko: Hyvin pienellä reviirillä liikkuva poliitikkolaji, jonka tapaa tavallisimmin meuhkaamasta paikallislehtien yleisönosastosta tai nuolemasta rohtuneita eläkeläisiä torilla.
  • Opiskelijapoliitikko: Korkea-asteen oppilaitoksiin pesiytynyt alalaji. Toimintatapoihin kuuluu erityisesti loputtomien ja täysin yhdentekevien ohjelmajulistusten obsessiivinen laatiminen. Opiskelijapolitiikalle on ominaista se, että kompromisseja on äärimmäisen vaikea saada aikaiseksi pienimmästäkään asiasta (ihan konkreettisesti kiltahuoneen kahvinkeittimen paikasta lähtien). Kykenee suoltamaan suuontelostaan paskaa pidempään kuin yksikään toinen alalaji. Parveilee vapun aikaan. Suorittaa joskus myös varsinaisia opintoja. Yli-ikäisiksi käyvät yksilöt pyrkivät usein liittymään paikallispoliitikkolaumaan.
  • Ammattiyhdistyspoliitikko: Aiemmin yleinen, nykyään uhanalainen – sopeutuu huonosti elinympäristön muutokseen.
  • Osuuskuntapoliitikko: LOL ketä kiinnostaa

Katso myös[muokkaa]