Pohjois-Karolina

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Photoshopilla romantisoitu kuva Pohjois-Karolinasta.

”Pohjois-Karolina, etenkin Kahdeksas Piirikunta, on ollut pitkään avainasemassa maanpuolustusvoimiimme liittyvissä asioissa”

~Robin Hayes, jota kukaan ei tunne, ja vitsi, jota kukaan ei tajua

Pohjois-Karolina on Yhdysvaltain 12. osavaltio. Sen eteläpuolella sijaitsee jännittävä paikka nimeltä Etelä-Karolina, kun taas pohjoisessa Virginia, lännessä Tennessee ja idässä Iso-Britannia rajaavat tätä autonomishkoa suuriruhtinaskuntaa. Naapuruudestaan johtuen Pohjois-Karolinassa on samanlainen ilmasto kuin Britanniassa, ja sateella kerrottu paikallinen vitsi onkin, että entinen emämaa itkee lastensa petturuuden tähden. Luulisi, että saman vitsin kertomiseen kyllästyy, kun sitä joutuu toistelemaan koko ajan, mutta pohjoiskarolinalaiset ovat poikkeuksellisen sisukasta väkeä.

Historia[muokkaa]

Kaupallisuuden vaikutus lentokoneisiin on kasvanut sitten Wrightin poikien ajan.

Pohjois-Karolinan historia on hyvin pitkälti sama kuin Etelä-Karolinalla. Muutenkin sitä samaa höttöä, intiaanien teurastusta ja rotukiihkoiluja kuin muuallakin Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain sisällissodassa Pohjois-Karolina taisteli Konfederaation puolella, eikä liittovaltio olisi enää sodan jälkeen halunnut sitä millään takaisin, mutta Pohjois-Karolina tunki mukaan väkisin niin kuin vähintäänkin ihminen, josta kukaan ei tykkää mutta joka ei ole tietävinäänkään asiasta.

Ainoana vähänkin merkittävämpänä tapahtumana mainittakoon Wrightin veljesten onnistunut lentokoneen lennättely Tapa Paholainen Kukkuloilla 17. joulukuuta 1903. Tuo oli paitsi yleismaailmallisesti myös yleiskansallisesti erittäin merkittävä päivä, sillä sen jälkeen yhdysvaltalaisilla lentokoneilla ja ja muillakin ilma-aluksilla on ollut tapana yksistään syöksyä sinne tänne tai törmäillä rakennuksiin.

Katso myös[muokkaa]