Pissapoika

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pissapoika on yhdyssana, jolla kuvataan usein nöyryytettyä, konepellin alle pakotettua poloa. Pissapojille on luotu useita synonyymejä ja jopa ilkeämieliseltä kuulostavia kiertotermejä. Väärinymmärretty pissapoika on eräs tämän artikkelin surkuttelun kulmakivi. Pissapojan hengenheimolaisia ovat niin ikään jatkuvan nöyryytyksen kohteena olevat pyykkipoika ja "poika", joka Itä-Suomalaisessa tapakulttuurissa haudataan kusiaispesään.

Nuoruudessaan pissapoika oli autokoulukiusattu, ja teini-ikäisten pissapoikien vesipyssyleikeissä poloa kustiin silmään joka kerta.

Väinämöinen on kaikkien pissapoikien ja muidenkin lorottajien esi-isä ja peloton idoli: "Vaka vanha väinämöinen laskevi laulellen vesiänsä".

Pissapoika liikenteessä[muokkaa]

Liian usein saa lehdestä lukea kuinka auto suistui ojaan, kun autoilija yritti painaa pissapoikaa ajon aikana! Miksi kenenkään täytyy ryhtyä moiseen irstaaseen hurjasteluun kesken ajon. Jos pissapojan painamiseen ylipäätänsä on tarvetta, niin se kannattaisi jättää jollekin rauhalliselle metsäautotielle. Myös vanhemmassa naisväestössä on rasittavia pissapojannäplääjiä. Pitäisivät vaan kuorintarasvan kyllästämät näppinsä omien nappulpoiden puolella!

Pissapojan täyttäminen tuntuu olevan joillekin kovin mieluisaa puuhaa. Ahkerimmat pojanhiplaajat käyvät autolla parikin kertaa päivässä. Usein sitä tehdään autotallin kätkössä, mutta jotkut autoilijat laskevat täyden lastin pissapoikaan vaikkapa huoltoaseman pihalla.

Pissapoikasanastoa ja synonyymejä[muokkaa]

Kusiruikkari on raikas synonyymi, joka kuvaa pissapoikaa juuri sellaisena, kuin se itse tahtoisi muiden näkevän itsensä. Vallaton lorottaja, joka laskee kelillä kuin kelillä ja lopuksi vielä lirauttaa viimeiset pisaransa vaahtona lasiin!

Pesuri on pissappoikaa halventava termi, jolla luodaan mielikuva siivousalalle tarkoituksella hakeutuvasta henkilöstä. Tällaisten termien käyttäjät ovat useimmiten rasisteja, muualta muuttaneita, keskipakoisia ja huonosti pukeutuvia.

Pissapoika Suomalaisessa taiteessa[muokkaa]

Suomen kolmanneksi kuuluisin pissapoika lorottaa kelejä kaihtamatta Kuopion torinlaidalla. Pienellä vehkeellä varustettu paljaspyllyinen pronssipatsas on pystytetty kaikkien väärinymmärrettyjen pissapoikien muistoksi.

Pissapoikien tulevaisuus[muokkaa]

Usein kuulee sanottavan, että pissapoika on aivan paskana tai se on aivan tukossa, pitäis kai vaihtaa uuteen. Tällainen suhtautuminen pissapoikiin pitää saada loppumaan. Pissapojille pitää taata oikeus käydä pissapoikakoulua, pissapoikakerhoa tai vaikkapa perustaa pissapoikabändi.