Pirttikoski

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pirttikoski on pieni käpykylä Hämeessä, keskellä erämaata. Pirttikoski on tunnettu maajusseista, koulun lopettamisesta, nurkkakuntaisuudestaan ja kesäteatteristaan. Tunnetuin maamerkki, lintutorni, oli pirttikoskelaisten yritys päästä maailmankartalle.

Historia[muokkaa]

Pirttikoskella on asuttu jo 800-luvulla eKr. Tuolloisen hallitsijan, kuningas Middlehousen, oletetaan matkanneen seudulle Iso-Britanniasta hevosvankkureilla, mutta varmat lähteet tapahtumista puuttuvat. Muinaiskaupunki oli varsin kehittynyt. Siellä sijaitsi maailman ensimmäinen vessa, jossa jopa itse Napoleon on käynyt paskalla. Kun syntyi Iittala, niin tämä pieni kylä unhoitettiin täysin. Nykypäivänä kyläpahasen asukkaat huijaavat tieltäeksyneiltä matkailijoilta isot rahat brutaaleissa kesäteatteriesityksissä. Kun Kalvola liitettiin Hämeenlinnan suurkuntaan, kyläläiset nousivat kapinaan ja vetosivat haluavansa pitää vanhan, homeisen koulunsa. Paikalle saapuneet päättäjät kivitettiin miltei hengiltä (kuten kylässä on tapana tehdä epämiellyttäville ihmisille) ja näinollen päätettiin, että Pirttikosken koulun toiminta oli lopetettava niin nopeasti kuin mahdollista. Varsinaista vihaa ei saatu tukahdutettua ennen kuntaliitoksen täytäntöönpanemista, jolloin Hämeenlinnan iskujoukot hyökkäsivät koulun alueelle ja taltuttivat lintutorniin piiloonkiiveneet kyläläiset.

Kylän asukkaat[muokkaa]

Pirttikoskella on iso suo nimeltä Muulinjärvi, jonka äärellä asuvat kaikki maajussit, työttömät ja Pentti Linkolan veli. Kylän keskustassa ovat entinen koulu, lintutorni ja kesäteatteri. Pirttikoskella louhitaan myös uraania. Ennen kylällä oli Siwakin. Kylän asukkaista 90 % ovat maajusseja, 8 % eläkeläisiä ja 2 % hippejä. Kylällä ilmestyy uskonnollinen lehti Vartiotorni ja Helsingin Sanomat. Kylässä on 1 talous, jossa näkyy TV-kanavat. Hikipedian saamien tietojen mukaan tähän talouteen on hankittu digiboksi Yleisradion lopetettua analogiset televisiolähetykset. Nykyään Pirttikosken asukit menestyvät sikataloudella myiden paikallisille niitä joulukinkuiksi ja hupieläimiksi. Ei ole tietoa, keskittyykö sikatalous Pirttikosken alueen keskustaan, vai kauempana päätiestä sijaitseviin maatiloihin. Pirttikosken virallinen asukasluku tilastoissa annetaan usein kysymysmerkkinä (?). Syynä tähän on se, ettei kukaan täysjärkinen ole tarpeeksi kiinnostunut riskeeraamaan omaa henkeään syrjäisten mökkien asukkaiden selvittämisessä. Pirttikosken katoamistilastot ovat epävirallisten faktojen mukaan Etelä-Suomen suurimmat, eikä Hämeenlinnan poliisin tiedetä juuri näkyneen paikalla selvittämässä lukuisia hämäriä katoamistapauksia. Lomamatailijoita on kehotettu välttämään eritoten Pirttikoskentieltä Rimmilään kääntyvän tien käyttämistä pimeinä vuodenaikoina.

800px-Taajama 571.svg.png Tämä tynkäpaikka kaipaa lisää asukkaita.
Potkaise väestönkasvu nousuun laajentamalla artikkelia
.