Pirkko Mattila

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sandglass vermin .svg Päivitystä kaivataan!
Tämä artikkeli ei ole ehkä paskaa, mutta se kaipaisi kipeästi päivittämistä.
Ole siis reippaampi kuin se, joka lisäsi tämän laatikon tähän, ja tuo artikkeli tähän päivään.

”En tanssinut pöydillä enkä oksennellut.”

~Pirkko Mattila perustelee pääsyään Persut Hall of Fameen marraskuussa 2016
Pirkko Mattila
Pirkko Mattila.jpg
Pirkko Mattila selvänä (tai mistäs sen tietää?)
Koko nimi: Pirkko Anneli Mattila
Syntymäaika: 2.huhtikuuta 1964
Syntymäpaikka: Yli-Ii
Uskontokunta: Pershumalainen, Kirkas vatsainen kristitty
Kuolintapa: ei missään tapauksessa alkoholimyrkytys
Hiusten väri: vaalea
Saavutukset: Jos häneltä kysytään, haluaako hän mennä kotiin, hän haluaa; näyttää enemmän ja yksiselitteisemmin mieheltä kuin esimerkiksi Soini tai Halla-aho.
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Alkoholitoleranssi niin kova, että ei ehdi vetää puolessatoista tunnissa pohjia.
Pilkkanimet: Pikku Maistila

Pirkko Mattila (s. 1964) on Suomen antisosiaali- ja terveysriskiministeri vuodesta 2016. Perussuomalaiseen eduskuntatyhmään kuuluva Mattila nostettiin ministeriksi, kun saman puolueen Hanna Mäntylä aka Jasmin Mänttilä poistettiin tehtävistä perhesyiden ja komedian rajat ylittävän epäpätevyyden vuoksi. Pirkko Mattila sen sijaan on jouduttu poistamaan vain illallistilaisuuksista häiritsevän känniörvellyksen vuoksi, mikä on perussuomalaisessa mittakaavassa valtiomiesainesta.[1]

Mattila on toiminut vuodesta 2005 Muhoksen kunnanvaltuustossa, joka on rankattu Manner-Suomen kolmanneksi alkoholisoituneimmaksi. Hän nousi kansanedustajaksi vuoden 2011 eduskuntavaalissa, jonka järkevyys on sittemmin mitätöity Korkeimman oikeuden toimesta. Hänestä tehtiin eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja kesäkuussa 2012, kun Jussi Halla-aho oli ilmoittanut olevansa lain ja tuomioistuinten yläpuolella ja täten sopimaton maan matosille ja monikulttuurisille torakoille tarkoitettuun tehtävään.

Hallintovaliokunnan puheenjohtajan ominaisuudessa Mattila osallistui myös Ruotsin valtiopäivien puhemiehen isännöimälle parlamentaariselle juhlaillalliselle toukokuussa 2016. Hän ryyppäsi itsensä tyylikkään räkäiseen känniin ja kikatteli kuppikumppaninsa, edustaja Katja Hännisen (vas) kanssa niin häiritsevästi,[2] että Villa Bonnierin järjestysmies Maria Lohela poisti molemmat paikalta lähimmälle selviämisasemalle. Mattila kommentoi, ettei ollut oikeastaan humalassa, sillä puolessatoista tunnissa ei hänen mukaansa ehtisi vetää kaatokänniä,[3] mikä on eräs suurimmista perussuomalaisten ikinä laukomista valheista.[4] Puolustuksekseen Mattila sanoi, ettei tanssinut pöydillä eikä oksennellut. Hän ei myöskään kännipäissään polttanut Ruotsin valtiopäivätaloa, ampunut Olof Palmea tai yrittänyt iskeä Kalle Kustaata, mikä on ehdottomasti laskettava hänelle eduksi. Alkoholipoliittisten ansioidensa vuoksi Mattila oli perussuomalaisten ykkösvalinta moniosaamattoman Mäntylän korvaajaksi alkoholiasioista vastaavaksi ministeriksi elokuussa 2016. Alkoholiministerinä Mäntylän tehtäviin kuuluu hommata viinat valtioneuvoston tilaisuuksiin.

"Suomalainen parlamentaarikko on verovaroista kustannetut kopsunsa ansainnut. Sitä ei voi tuulivoimaeliittikään norsunluuhölöstööpeistään kiistää. Karahvi kulkee, koirat naukkivat. Sen takaan minä ja terve järki", kommentoi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini Mattilan kännäystä plokissaan. Pienessä sievässä, kuten tavallista.

Katso myös

Ulkoiset linkit

edeltäjä:
Hanna Mäntylä
Suomen antisosiaali- ja pahoinvointiministeri
20162019
seuraaja:
Aino-Kaisa Pekonen

Viitteet

  1. Kansanedustajille lähtöpassit illalliselta päihtymyksen vuoksi – "Mitään asiatonta kielenkäyttöä tai riitoja ei ollut". Yle 19.11.2016.
  2. Koska suomalaiset kansanedustajat ovat vähänkin kansainvälisemmissä ympyröissä kuin sala-alemmuudentuntoiset fuksit ekoilla sitseillä.
  3. Puhemies Lohela poisti kaksi kansanedustajaa juopumuksen takia illalliselta Ruotsissa – "Eihän 1,5 tunnissa ehdi kaatokännejä vetää". Helsingin Sanomat 20.11.2016.
  4. Muita ovat mm. emme ole rasisteja, olemme kansan asialla ja Timo Soini on kansainvälisesti arvostettu ulkoministeri.