Piilevät

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Piilevä piilevä
Pyylevä
Pyylevä piilevä

Piilevät (lat. πlevae) lienevät leviä, mutta kukaan ei ole nähnyt niitä, koska ne piilevät.

Piileviä ei pidä sekoittaa 'pyyleviin', joita taas useatkin ovat nähneet. Pyylevän erottaa piilevästä helposti siitä, että pyylevä ei piileskele. Lisäksi pyylevät on leppoisia. Arvellaan kuitenkin, että osa piilevistä on pyyleviä.

Tutkimus[muokkaa]

Piilevien tutkimus on keskittynyt Piilevälaaksoon, jossa tutkimuksia johtaa dosentti Kulta-Into Piilevä. Toistaiseksi mitään ei kuitenkaan ole löytynyt. Koska piilevien arvellaan näyttävän tavallisilta leviltä, on niitä etsitty myös Leviltä. Sieltä löytyikin lupaavia tuloksia, kun tutkijat löysivät yksittäisiä piilevän desimaaleja.

Erään tuoreen tutkimuksen mukaan piileviä löytyisi yhdessä erilaisten bakteerien kanssa keittiöveitsissä.

Lisääntyminen[muokkaa]

Piilevät lisääntyvät suvuttomasti kahtia jakautumalla, eli ns. onaanisella menetelmällä. Tämä onkin ainoa tapa lisääntyä, koska piilevät piilevät, eivätkä näin ollen löytäisi toisiaan parittelua varten. Ymmärrettävistä syistä piilevän kahtiajakautumista ei ole päästy näkemään. Arvellaan kuitenkin, että monet piilevät kärsivät stressistä jakautumisen takia. Ymmärrättehän: "Koko ajan pitää revetä joka paikkaan!". Piileviä pidetään silti yleisesti hyvin lystikkäinä olioina, koska ne repeilevät jatkuvasti.

Piileville etäistä sukua ovat biilevät. Nämä eroavat piilevistä lähinnä sukupuolikäyttäytymisensä osalta.

Ominaisuudet[muokkaa]

Kuten muutkin levät, piilevät yhteyttävät ja tuottavat suuren osan maapallon hapesta. Työnnä siis se hymy sinne minne levä ei kasva ja osoita pientä kunnioitusta! Yhteyttämisen vuoksi monet levät ovat kuitenkin lainsuojattomia, koska yhteyttäminen on laitonta monessa maassa. Levät ovat usein muodostaneet yhteyttämisrinkejä, jolloin ne yhteyttävät usein esim. laittomasti maahantuotuja naisia asiakkaille korvausta vastaan. Tällöin tapahtuu niin sanottu 'sukupuoliyhteytys'. Piilevien ei kuitenkaan tiedetä syyllistyneen tällaiseen toimintaan. Toisaalta – miksipä ne muuten piilevät jos ei ole puhtaita jauhoja pusseissa?

Ääntely[muokkaa]

Piilevät ääntelevät jatkuvasti. Niiden ääntely on jatkuvaa kimeää uikuttamista. Aggressiivinen piilevä päästää nopeita voimakkaita urahduksia, ns. "tuskan parahduksia". Piilevän ääntelyä kukaan ei tietenkään ole koskaan kuullut, mutta onneksi Chuck Norris on valottanut asiaa tutkijoille piileväaiheisessa seminaarissaan.