Piikkiö

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Piikkiön vaakuna kuvaa selällään makaavaa kolmijalkaista myyrää.

Piikkiössä, tuossa Turun itäpuolella, oli taannoin kiintoisaa sakkia, johon ei kukaan meistä nykyihmisistä ole koskaan ehtinyt tutustua, mutta joiden maine elää. Seudulla eleli ajoneuvoja tervehtivä, vanhaan sotilastakkiin sonnustautuva mies, joka oli koristautunut maalaamalla itselleen hiilellä Hitler-viikset. Hänet tunnettiin Piikkiön komendanttina, ja hän kulki paikallisbussilla Turkuun Pekka Siitoinin puoluepäiville. Piikkiössä asui myös naikkonen, joka jakoi taloutensa lehmän kanssa ja otti eläimen mukaan asioidessaan esim. pankissa; yleensä hän kulki sen kanssa ojia pitkin. Lehmän nimi oli Daisy (äänn. /dai-sy/), ja nainen kävi sen kanssa pitkiä kahdenkeskisiä keskusteluja.

Piikkiö on sittemmin liitetty Kaarinan sykkivään metropoliin, ja kaupungistuminen näkyy lisääntyneenä mopoliikenteenä. Piikkiön keskustan pinta-alasta noin kolmanneksen peittää harmaakivikirkkoa ympäröivä hautausmaa. S- ja K-marketit ovat aivan kuolleiden piikkiöläisten tuntumassa n. 50 metrin etäisyydellä toisistaan tien vastakkaisilla puolilla. Alko on K-marketin ja Veikkauksen konttori S-marketin puolella. Piikkiön muita nähtävyyksiä ovat Tuorlan observatorio, jossa on tehty useita merkittäviä Esko Valtaoja -havaintoja, käyttämätön rautatieasema ja Pukkilan teollisuusalue, jonka menestynein yritys on grilli.

Piikkiössä sijaitsee myös perimätiedon mukaan Suomen paskin huoltoasema, Piikkiön (S)hell, joka kaikessa takapajuisuudessaan kieltäytyy olemasta kuin nykypäivän moderni huoltoasema. Mikään ei pilaa päivää paremmin kuin työntekijöiden taukoamaton vittuilu ja helvetin korkeat bensiinin hinnat, joissa on roimasti ns. Piikkiön lisää. Onneksi maksuvaihtoehtoja sentään on: vakioasiakkaille suositellaan piikkiö auki -mallia.


800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikka ei näy tutkassa, koska sitä käsittelevä artikkeli on tynkä.
Käynnistä satelliittiyhteys laajentamalla artikkelia
.