Piano

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Varsin kaunis herrasmies soittaa pianoa.

”Öörgh-rööh!”

~Kuoropoika altistuttuaan liialle pianon pimputukselle

Piano on valtavan suuri laatikko, jonka sisällä asuu monelaisia ääniä tuottava hirviö. Hirviön penistä voi runkata noin yhdeksälläkymmenellä koskettimella, jotka stimuloivat eri alueita ja tuottavat näin erilaisen äänen.

Suuret pianistit olivat erityisen taitavia runkkaamaan tätä laatikon sisällä olevaa hirviötä, minkä takia he eivät tarvinneet elämäänsä pysyviä ihmissuhteita. On siis turha väittää että Chopin ja Mozart elivät yksinään vain huonojen sosiaalisten taitojen takia. Pianosta ei tiedetä paljoa, mutta on epäilty, että Lordi elää pianon sisällä. Lähes kaikki pianoa tietyn ajan näppäilleet ihmiset ovat vaipuneet pianismiin.

Mutta miten Lordi voi elää satojen, ehkä jopa tuhansien tai miljoonien pianojen sisällä, samalla vielä keikkaillen? Sitä ei kukaan tiedä.

Pianon sukulaissoittimessa harmoonissa on sisällä eri rotua oleva hirviö, jota voidaan tyydyttää erilaisilla stoppikombinaatioilla. Harmoonia soittaessa pitää myös pumpata jaloillaan soittimen alla olevia palkeita, muuten hirviö ei suostu ääntelemään. Koska harmooneita ei enää paljoa soiteta, niiden hirviöt ovat alkaneet vaania ihmisiäkin. Sen takia harmoonien virittäjiä on melkoisen vähän.

Katso myös[muokkaa]