Petteri Orpo

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sandglass vermin .svg Päivitystä kaivataan!
Tämä artikkeli ei ole ehkä paskaa, mutta se kaipaisi kipeästi päivittämistä.
Ole siis reippaampi kuin se, joka lisäsi tämän laatikon tähän, ja tuo artikkeli tähän päivään.

”Turkulaisuus... ei suuri rasite...”

~Petteri Orpo turkulaesist[1]


Petteri Orpo (s. 1969 Köyliönjärven jäällä) on turkulainen kokoomuspyrkyri ja mainoskampanjaharrastaja. Lempinimi on Petturi-Urpo. Hän on yrittänyt brändätä itsensä Ville Itälän seuraajaksi. Vaikka tavoitteet siis ovatkin realistisen alhaiset, ei Orpo ole niissä sanottavammin edennyt. Tämä on erikoista, sillä Orpo on parhaiten myyvään nykykokoomuslaiseen tyyliin niin kokoomuslainen, ettei sitä oikeastaan edes huomaa. Hän on ollut kaikilla oikeilla pyrkyrinpaikoilla aina ylioppilasliikkeestä Turun julmaan, mutta tehottomaan kunnallispolitiikkaan. Kompensoidakseen varsinaisten saavutustensa puutetta Turun kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa on Orpo kiittänyt kansalaisia näiden luottamuksesta tapetoimalla vaalienalusaikoina kaikki Turun paikallisliikenteen bussit välittömän rennolla pikkutakittomalla poseerauksellaan. Näiden väsymättömien pyrkimysten johdosta Orpo tunnetaan Turun seudulla vaatimattomana seksisymbolina.

Orpo nousi eduskuntaan vuoden 2007 vaaleissa saavutettuaan intensiivisen sisällyksettömällä mainostuksella uuvutusvoiton Varsinais-Suomen vaalipiirin äänestäjistä. Puolue päätti suoda hänelle suuren huomionosoituksen, ja sen vuoksi Orpo tunnetaankin nykyisin epiteetillä ensimmäinen vastavalittu kansanedustaja kautta aikain kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajistossa (varapuheenjohtaja). Sen jälkeen orvon oloisesta Orposta ei ole kuulunut juuri mitään vaalipiiriin tai muuallekaan, poikkeuksena seuraavien kunnallisvaalien ja eduskuntavaalien aika, jolloin hänestä kuului jotain. Ei mitään erityisen selvää tai sisällyksekästä, mutta jotain kumminkin.

Orpo harrastaa golfia, bussien kyljissä hymyilemistä, kalastusta, sotilasarvonsa (res. yliluutnantti) mainitsemista, etenemättömyyttä ja ministerinsalkun ruinaamista. Viimeksi mainittu tuotti jonkinmoista tulosta kesällä 2014, kun kokoomus heitti ministerikierrätyksessään yli laidan kaikki, jotka eivät olisi keräämässä ääniä seuraavissa eduskuntavaaleissa. Orpo sai Jari Koskiselta vapautuneen salkun ja asettui johtamaan maa- ja metsätalouspolitiikkaa, joista ei mitään tiedä, mitä nyt on Turun torilla nähnyt juureksia ja kalaa myytävän. Onneksi sitä puuhaa ei pitkään tarvinnut hoitaa, sillä toukokuussa 2015 Orposta tehtiin sisäministeri Sipilän hallitukseen. Tämän työn hän olettaa sujuvan itseltään paremmin. "Kyl mää niimpal sisäl ole ollu", Orpo kommentoi asiantuntemustaan sisäministeriössä.

Kevään 2017 kunnallispulinoissa on uutta meteliä. Orpo on keksinyt nuoria ja kokemattomia äänestäjiä houkuttelevan koukun. Ettekö haluaisi jotain uutta tuon kaiken jämähtäneen vanhan sijaan? Tottakai nuoret haluavat ja menevät aina katsastamaan uudet tanssipaikat ja diskoteekit lähimmän 150 km sisällä. Ja äänestävät Orpoa kuin rakasta portsariaan! Kokoomuksen äänimäärä kasvaa myös kun Orpo sanoo Suomen tarvitsevan koulutusta ja niinmuodoin myös opettajia. Ja opettajatkin äänestävät, vaikka koulutuksenkin vähä vähältä yksityisyessä ovatkin saamassa potkuja jo kohta seuraavassa YT-kierroksessa, Orpon suurentaessa koulujen ryhmäkokoja ja kutistaessa palkkabudjetteja.

Orpo nosti yhden miehen metakan sukunimestään. Orpo haluaa nimensä taivutettavan genetiivissä samalla tavalla kuten Lounais-Suomessa kuuluukin kenkä - kenkän. Muut suomalaiset pitävät Orpoa orpona. Orvon Pete ei kuitenkaan haluaisi tämän asian tulevan julki.

edeltäjä:
Jari Koskinen
Suomen maalais- ja metsäläisministeri
20142015
seuraaja:
Kimmo Tiilikainen
edeltäjä:
Päivi Räsänen
Suomen sisäsiisteysministeri
20152016
seuraaja:
Paula Risikko
edeltäjä:
Alexander Stubb
Suomen valtiovarainministeri
20162019
seuraaja:
Mika Lintilä
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.