Peräkylien katkeroituminen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Peräkyläläinen katkeroitumassa kotonaan. Peruspalveluiden leikkaus, naisettomuus ja pienviljely johtavat tilanteeseen jossa ei ole muuta tekemistä kuin katsoa kun ruoho kasvaa EU -tukiaisten voimalla kesannoksi jätetyllä pihapellolla. Ja lukea Hommaforumia.
Etelän herrojen ja maahanmuuttajien vika!
Stop hand.png Tämä sivu on täyttä faktaa!
Aiheesta ei tarvitse repiä huumoria.

Peräkylien katkeroituminen johtuu siitä että maa- ja metsätalous eivät ole elättäneet kaikkia maalle syntyneitä. Maatiloilla on yhä suuremmat pinta-alat ja eläinmäärät mutta niiden lukumäärä tätä kautta myös vähenee. Tuotantokustannukset muuttuvat tehtaanomaisiksi ja pienviljelijä ei edes kykene kilpailemaan näiden suurien tilojen kanssa. Tälle ei keskustakaan voi mitään, kovasta kieroilusta huolimatta. Ja tämä on johtanut pettymyksen tunteisiin. Tämän seurauksena erityisesti nuoret, naiset ja nuoret naiset ovat siirtyneet kaupunkeihin opiskelemaan ja tekemään töitä.

Harvaan asutuilla alueilla alueen omat väkimäärät joutuvat maksamaan paikalliselle pitäjälle kirjastot ja tieverkot. Harvempi ihminen - ja määrältään yhä harveneva ihminen - joutuu maksamaan tämän kuluerän. Josta seuraa se, että kaupungin resurssit eivät riitä kaikkien teiden kestopäällystämiseen, katuvaloihin tai viemäröinteihin. Säästösyistä yritys karsia viimeisiäkin julkisia palveluja näiltä alueilta kasvaa, ja esimerkiksi etäisyydet lähimpään postiin kasvavat. Eroa yritetään peitellä kuntaliitoksilla jolloin joka pitäjästä löytyvät peruspalvelut. Mutta syrjäseutujen ihmiset joutuvat kulkemaan nämä kilometrit omassa elämässään joten he eivät tämänlaisesta vakuutu.

Siksi maaseudun ihmiset ovatkin Etelän Herrojen antamien rahavirtojen armoilla. Ja nämä herrat voivat vain leikata kuluissa, mikä tuntuu mielivallalta. Kun poliitikko ei ehkä maaseudulla koskaan vieraillutkaan, tämä tuntuu siltä että ulkopuolinen määrää jotain pois joka tuntuu reilulta omistaa koska se on joskus aiemmin ollut. Siksi etelän herra onkin punavihreässä kuplassa, ei ymmärrä maaseutua. Tämän ignoranssin uhriksi sitten maalainen kokee itsensä.

Lisäksi maaseudulla ei ole muita ihmisiä joiden kanssa hirveästi jutella. Syntyy nurkkakuntaisia piirejä joita kuvaa se, että kaikki tuntevat toisensa ja missään ei ole nuoria, naisia eikä nuoria naisia. Ukkopiirit puuhaavat keskenään. Ja ainut minkä nykyajan maailma tarjoaa heille kontaktiksi ulkomaailmaan on internet. Tiedäthän, suomi24, hommaforum ja Mitä Vittua? -lehti. Ja niitä kautta maalainen hankkii tietonsa ulkomaailmasta. Hän tietää noista paikoista koska hänen maalainen kaverinsa on sen hänelle kertonut. Eikä hän tajua että tämä on samanlaista kuplassa olemista kuin se, että etelän herra lukee paperista että joka pitäjässä on posti.

Tässä kontekstissa ei ole vaikeaa huomata miksi maaseudulla ihmiset helposti katkeroituvat. He syyttävät helppoja vihollisia kuten Etelän Herroja ja maahanmuuttajia sen sijaan että näkisivät rakenteelliset viat itse maaseudussa. Siksi he eivät tiedosta että maaseudun työnjaon oleellinen muuttaminen ja se että pääsisi silloin tällöin panemaan parantaisi ukkojen mieltä enemmän kuin mikään islamneekereitten maahanmuuton totaalikieltäminen.

Katso myös[muokkaa]