Pelikone

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Slots-top.gif
Slots-left.gif Slots-lemon.gifSlots-banana.gifSlots-bar1.gif Slots-right.gif
Slots-base.gif

Pelikone on petollinen masiina, joka lupaa sinulle mahdollisuuden suureen voittoon pienellä panoksella. Sen tavoitteena on saada sinut uskomaan, että "jos varmuudeksi pelaa ei menetä mutta voi voittaa", vaikka oikeasti häviät kaiken pikku hiljaa. Pelikone "avaa perseesi" totaalisesti. Tässä se onnistuu siten, että se antaa sinulle 20 senttistä vastaan pari sekuntia pyöriviä rullia, eikä anna voittoa paitsi juuri silloin kun ajattelet, että "jos nyt en voita mitään, niin lopetan". Pelikoneet on ohjelmoitu siten, että ne tietävät, milloin riittää se, että voitat melkein. Pelikoneen mekaniikka pitää sinut jännityksessä ja antaa siis voittoja vain juuri sen verran, että jatkat häviämistäsi. Kaikki häviämäsi rahat se antaa Raha-automaattiyhdistykselle.

Jos yrität huijata pelikonetta siten, että lopetat pelin niin, että sinulla on rahaa jäljellä, antaa pelikone jättivoiton seuraavalle pelaajalle – joka poikkeuksetta on pelikonetta pelaamaan palkattu mummo, jonka kanssa on sovittu siten, että hän pelaa voittonsa, jolloin ne päätyvät raha-automaattiyhdistykselle.

Jos kaikesta sattuu käymään niin, että pelikoneen mekaniikka on rikki ja satut olemaan voitolla yhtään, se tilttaa lopullisesti. Saat lyödä sitä nyrkilläsi, koska se ei anna sinulle ulos penniäkään. Voit ehkä yrittää manata avuksesi paikallista vartijaa, mutta ne vain nauravat sinulle samalla, kun paikallinen raha-automaattiyhdistyksen palkkaama mummo poistaa raharänniin laittamansa nenäliinan ja nostaa voittosi ja ottaa ne pelivarantoihinsa, jotka sitten tunnetusti päätyvät raha-automaattiyhdistykselle.

Toiseksi nykyajalla marketin myyjät ja vartijat ovat niin vainoharhaisia, että kun saat ladattua masiinan täyteen rahaa, niin huolimatta iästäsi, karvainen käsivarsi laskeutuu olkapäällesi ja kuuluu ääni: "Oletkos jo 18-vuotias?". Jos sinulla ei ole henkilöpapereita mukanasi tai jos olet alle 18-vuotias, niin koneeseen laittamasi rahat ovat Veikkaus-mummon pelivaroja. Ja me kaikki tiedämme mitä niille rahoille tapahtuu..

Katso myös[muokkaa]