Pelicans

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Pelicans.
Verokarhu tonkimassa joukkueen viimeisiä varoja

”Ehei ku nyt rillataa!”

~Pasi "ilmaveivi" Nurminen Pelicansin voitettua mestaruuden 2012

”Onko se lintu, onko se kala? Ei, se on lintu!”

~Pelicaanin nähnyt fani

”Pelicans, toisin kuin muut pelikaanit, ei osaa lentää vaan tippuu suoraan.”

~Villieläimet kaupungissa- lehti

Pelicans on Lahden ilmatilassa täysin laillisesti liitelevä pelikaaniparvi, joka räpiköi myös kiekon perässä jäällä ja ampuu kiekkoja ilmasta maaliin - useimmiten ylämummoon. Lintujen syöttäjänä toimi maajoukkueestakin tuttu Hannu (Ara)virta, mutta häneltä loppui omien sanojensa mukaan eväät, joten hän joutui luopumaan paikasta. Sen nappasi kun koppelo pellosta: Ville Nieminen, ent. Tapparan miäs. Suomalaisittain vähäisten menestyksiensä johdosta ja sekä sen puolesta, Lahden Pelicatsit tunnetaan CBJ:ta eli Columbus Blue Jacketsia vastaavana vavistuttavana joukkueena. Paitsi että se, kun Lahden Pelicanseista on todella vaikeata edetä NHL: aan. Molempia näistä joukkueista yhdistää tämä tekijä, nimittäin sairaala-asusteiden väriset peliasut. Näiden kahden, kummankin kaikkein viimeisimmät voitotkin lienevät peräisin Kristoffer Kolumbuksen ajoilta.

Menneisyys[muokkaa]

”-Puuvaara! Pelsujen pelatessa varoitetaan erinäisistä lentävistä puuosista: kuten puusilmistä, puukäsistä, puujalkoista ja sekä puupäistä!”

~-Lahden Pulicatsien turheilujohtava.

Pelsujen joukkue on vielä nuori, sillä se on perustettu vasta vuonna 1992, ja on jo ehtinyt olla kauan SM-liigan peränpitäjänä ja vierailla myös ykkösdivarissa muiden pullasorsien seurana. Nykyään joukkeella on tapahtunut jo selvästi edistystä, sillä nykyään sijainti liigassa on keskimääräisesti vasta 2.-3. viimeisenä.

Veli Ponteva eikun Putte Possu on kuulunut jo pitkään Lahden Reippaan Hokin laitapuskukalustoon. Kuvassa näkyy eräs keskeinen sponsori: Canterburyn Campbellin eli Leirikellon paparitehdas, joka on kuulu woimia antawasta papusopastaan.

Pelikaaneilla on tai ainakin oli: (tarkoitus on ollut) varsin voimakkaana tuntuva, kovan luokan poikasten eli pelillisten broilerien tuotanto. Joskin se useimmitten on osoittautunut melko tuloksettomaksi. Yleensä D-junioreita kypsyneemmät pelikaanin poikaset siepataan joko Hifk:iin tai Jokereihin.

Joukkuetta on haukuttu myös Lähteen Likoiksi sekä Lahden Likaisina. Syy juontaa alkunsa siihen, että Lahdella on oma kuulu maineensa Suomen Chicagona. Epäviralliset lähdeviitteet vihjailevat pelaajien mahdollisista kriminaaleista peliotteista. Ehkäpä. Osa joukkueesta onkin siis, saanut ilmeisesti kasvatuksensa Pelsolla eli Pelsonsuon Lääninvankilassa. Pelsut lähtivät kaudella 2019-2020 opiskelemaan Euroopan kulttuurin ihmeitä CHL:ssa. Samalla he keräsivät pari pakkia omiin opintoihinsa KHL:sta. Versowood valmistaa Lahden Pelicansin käyttöön sopivia puukäsiä, puusilmiä, puujalkoja ja sekä myöskin puupäitä.

Pelsujen Tsiiraus seli Cheerleading-toiminta[muokkaa]

Koska Pulicanseilla ei ole mainittavaa pelillistä nais-tasoista kiekollista toimintaa, niin on se panostanut enemmältikin tuonne Tsiirauksen puolelle, engl. cheerleading. Tyttöjoukkue kannustaa hurjasti, heiluttaa huiskahäntiä aivan oravan laila ja sekä esittää jopa huimia voltteja. Kannustus-sakin nimenä Pelsuilla on PettyPretty Catz.

Monet nimet[muokkaa]

Pelicaaneja on historian aikana nimitetty kaikenlaisiksi.

Avantoon jäätyneet[muokkaa]

Jääkiekon SM-liiga
HIFK - HPK - Ilves - Mikkelin Jukurit - JYP - KalPa - KooKoo - Kärpät - Lukko - Pelicans - SaiPa - Tappara - TPS - Vaasan Sport - Ässät