Peking

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vaakkunassa kuvastuu Kiinan Kaikkein Pyhin Asia.

Peking (amer. Ya Must Be Fa-King) on eräs kaupunki Kiinanmaalla. Samalla on myös Kinkkilandian pääkaupunki. Peking (asukkaita n. 31,4 milj. ja kasvaa kaiken aikaa, lähialueineen n. 313 milj.) on hukkumassa ihmisiin ja heistä tuleviin jätöksiin seli saasteisiin. Joskus ehkä myös tulviin ja tsunameihin. Sellaisia saattaa aiheuttaa yliahdettu Peking-joki. Keltainen joki on toinen varteen otettava vaihtoehto.

Tämän artikkelipöhköilyn harvoja (lähes olemattomia) hyviä puolia on se, ettei nsk. normokiinalainen eli Kinuskien arkitavis pääse tätä töherrystä lukemaan. Heillä kun on hieno nettikielto eli ikuinen banni, joka ei salli edes Facebookin päivityksiä taikka katseluja. Kiinan Kansan Tasavallan Lähes Likipitäen Demokraattinen Hallitus sallinee vain FadeBookin eli Häivytyskirjan.

Eräs flunssavirus on kutsuttu Pekingiläisenä. Kyseessä taisi olla jalo lemmen vuosi (rakkausvuosi 1968). Kyseessä ei siis ollut mikään tietokone-virus, vaan sellainen joka juontuu juuri siitä - kun ihmiset ovat liian likellä toisiaan.

Runsaasta paikallisesta ihmismäärästä huolimatta, tiettävästi Pekingissa ei tehdä lainkaan lestadiolaista lähetystyötä.

Pekingin hallitus on sotinut pitkään Formosaa, eli Taiwania vastaan. Se on alkanut Kiinan yhdistymisestä eli v. 1949. Sota on erittäin VTS; seli Very Top Secret eli salaista. Kumpikaan osapuoli ei ole voittanut, edes tiedotussotaa.

Eräs kuuluisa Pekingiin liittyvä ruoka on nimeltään Pekingin Ankka. Se ei ole mikään uutis-ankka. Tyypillinen Pekingin Ankka on kuitenkin niin sanottua random-ruokaa: eli saattaa sisältää joko kissaa, koiraa taikka käärmettä.

Peking-triviaa näin siististi lopuksi: kaupungin likellä sijainnee eräs muuan rauhanomainen ohjus-tuotantolaitos. Sen salanimi on MatkaPirssi; seli Pitkä Marssi.