Paula Lehtomäki

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli sisältää vähintäänkin kepulia sisältöä ja sen lukeminen aiheuttaa sienten kasvua varpaiden- sekä muissa väleissä!
Shamrock.jpg
Shamrock.jpg
Jos luet tätä artikkelia, saatat hajota mustaksi kull mullaksi!
Jos et kuitenkaan hajoa, saatat ruveta väyrystelemään jo vanhastaan.
Jos etsit artikkelia jostain älyllisemmästä ja laillisemmasta, kokeile Satunnainen sivu -toimintoa.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Paula Lehtomäestä.


Paula Suruna Lehtomäki (s. 1972) oli Suomen ympäristötuhoministeri 2007–2011 ja Keskustapuolueen varapuheenjohtaja. Kuhmon elinkeinoelämä on valinnut hänet Keskustan seuraavaksi puheenjohtajaksi ja Suomen tulevaksi pääministeriksi, koska hän oli seudun ainoa OK-näköinen likka, joka oli käynyt yliopistossa. Lehtomäellä on mitä ilmeisimmin siviilirohkeutta. Hän on näet tiettävästi koko maan ainoa alle nelikymmenvuotias akateemisesti koulutettu nainen, jolla on Suomen Keskustan jäsenkirja.

Lehtomäki on hoitanut ministerintehtäviä aina, kun on äitiyslomiltaan ehtinyt: Lehtomäen klaani kasvaa nopeammin kuin Kiinan kansantasavallan väestö. Ympäristöministerinä Lehtomäki on profiloitunut useiden ympäristötietoisten hankkeiden puolestapuhujana. Hän on mm. kannattanut ArcticDisneyWorldin, kuuden lentokentän, uraanikaivoksen ja seitsemän moottoritien rakentamista Pallas-Ounastunturin kansallispuistoon. Hän on myös tukenut ajatusta rakentaa Lapin tekoallas, joka peittäisi 48 % Peräpohjolan maapinta-alasta.

Lehtomäki kuitenkin petti bisnesmiesten odotukset jättäytymällä pois Keskustan puheenjohtajakisasta vuonna 2010. Hän yritti tiettävästi irtautua pahamaineisen Keskustan toiminnasta, kun poliisi iski yhä tiukemmin organisaatiota vastaan. Vuoden 2011 vaalien jälkeen hän ei tule tarvitsemaan äityislomasijaista ainakaan ministerin tehtäviin.

Lehtomäki yritti vuonna 2015 väyrystellä itsensä eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä, mutta jäi rannalle. Hän aikoi tämän jälkeen keskittyä tehtäviinsä Suomi–Venäjä-Seuran puheenjohtajana, mutta poliittisia virkanimityksiä oppositiossa kritisoinut pääministeri Juha Sipilä pelasti Lehtomäen nimittäen tämän selvästi ansioituneimpana ehdokkaana valtioneuvoston kanslian valtiosihteeriksi.

edeltäjä:
Jari Vilén
Suomen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri
2003-2007
seuraaja:
Paavo Väyrynen
edeltäjä:
Stefan Wallin
Suomen ympäristöministeri
2007-2011
seuraaja:
Ville Niinistö
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.