Paskastan

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paskastanin demokraattinen kansantasavalta
Saudia.JPG
.
Motto: ”Insallah!
Ottoman 1683.png
Valtiomuoto teokraattinen sotilasdiktatuuri
Hallitsija ajatollah Ali Abdullah
generalissimus Hasan Bangbang
Pääkaupunki Allahabad
Viralliset kielet määrittelemätön arabialaisilla kirjaimilla kirjoitettu
Pääuskonnot rauhan uskonto
Itsenäisyys öö... aina, nyk. tasavalta muodostettu vallankumouksella 2013
Valuutta imaami (ريال)
(=100 mullahia)
Kansallislaulu Tappakaa vääräuskoiset, lalalaa!

Paskastanin Demokraattinen Kansantasavalta on vankan uskonnollinen ja traditionalistinen valtio jossakin kaukana Lähi-idässä. Paskastan on tunnettu aavikoistaan, vuoristostaan, kameleistaan, valtavasta syntyvyydestään, savitiilirakennuksistaan, upporikkaista sheikeistä, kireä-äänisistä partasuisista uskonoppineista, sisällissodistaan, verisistä kansannousuistaan, ärhäköista sissiliikkeistään, moniavioisuudesta ja säkitetyistä naisistaan. Maan tärkeimmät luonnonvarat ovat öljy, hiekka ja öljyhiekka.

Historia[muokkaa]

Paskastanin perustivat aikoinaan paimentolaisiin kuuluneet paskio-heimon jäsenet, jotka irtautuivat Assyrian vallasta valtion hajotessa 624 eKr. Paskiot julistivat Niska-Liman aavikon kuuluvan heille ikuisiksi ajoiksi ja sheikki Harun al Pullahin yhteiseksi kuninkaakseen. Paskastan pysyi poissa yleisestä tietoisuudesta syrjäisen sijaintinsa ja yleisen merkityksettömyytensä vuoksi (mitä nyt Aleksanteri Suuri kävi vähän hiepittämässä heimolaisia näiden ryöstöretkien vuoksi) aina 600-luvulle saakka, jolloin nämä omaksuivat islamin ja liittyivät mukaan arabivalloitukseen.

Seuraavat 1500 vuotta arabien, mongolien, turkkilaisten, brittien ja venäläisten kynsissä ovat tylsiä. Skippaamme ne ja siirrymme suoraan 1900-luvulle.

Paskastan olisi jäänyt täysin merkityksettömäksi valkoiseksi läntiksi kartalla, ellei maasta olisi löytynyt runsaasti öljyä ja ellei 1900-luvun lääketiede olisi ratkaissut yhtä Paskastanin polttavinta ongelmaa, eli miten saada maan lapset pysymään hengissä kolmannen syntymäpäivänsä jälkeen ja heidän äitinsä kahdeksannen synnytyksensä jälkeen.

Maan runsaiden öljyvarojen ansiosta maan valtaeliitti onkin vaurastunut valtavasti, kun taas maan yleinen elintaso mitataan kameleissa. Jyrkät sosiaaliset erot sekä voimakas väestönkasvu ovatkin aiheuttaneet maahan koko jouko ongelmia, joita on ratkottu verisillä kansannousuilla, ärhäköillä sissiliikkeillä ja sisällissodilla. Maassa orjuus on lakkautettu virallisesti Yhdysvaltojen vaatimuksesta vuonna 1981. Maassa ovat vaihdelleet hallintomuotona vuorotellen plutokratia, sosialismi, sotilasdiktatuuri ja teokratia sekä kaikkien näiden yhdistelmät.

Väestö[muokkaa]

Maan väestö koostuu paskioista (51%), qurya-heimon jäsenistä (19%), retuperideistä (17%) ja taqapayu-heimon jäsenistä (12%). Noin prosentti väestöstä on juutalaisia.

Joitakin väestöllisiä tunnuslukuja:

 • Maan väkiluku = 36 ziljoonaa (Suomi: 5,2 miljoonaa)
 • Maan väestöntiheys = 122 as/km2 (Suomi: 16,7)
 • Syntyvyys = 6,7 lasta / hedelmällisyysikäinen nainen (Suomi: 1,8)
 • Maan BKT: mitataan kameleissa
 • Maan BKT per asukas: 0,3 kamelia/asukas (Suomi: 38 000 USD/as)
 • Odotettavissaoleva elinikä: 35 v (Suomi: 83 v)
 • Gini-indeksi: 0,78 Maassa on kieltolaki (Suomi: 0,28)
 • Lukutaitoprosentti: 12% (Suomi: 100%)
 • Naisten osuus työssäkäyvästä väestöstä: 1%, pääosin juutalaisia (Suomi: 51%)
 • Naisten sallittu avioliittoikä: 8 v (Suomi: 18 v)
 • Keskimääräinen avioliiton solmimisikä: naiset 9 v, miehet 41 v (Suomi: naiset 28 v, miehet 29 v)
 • Käsiaseita / 100 asukasta: 328 (Suomi: 31)
 • Jääkaappeja / 100 asukasta: 4 (Suomi: 108)
 • Työttömyysprosentti: 38% (Suomi: 9%)

Politiikka[muokkaa]

Paskastan on mielenkiintoinen yhdistelmä ympäröivien muslimimaiden uskonnollisia lakeja, Etelä-Amerikan rikollisuustilastoja, Keski-Aasian sosiaalisia ongelmia, seemiläisten kulttuurien uskonnollista fanatismia, arabimaiden insallah-mentaliteettia sekä Afrikan alikehittyneimpien osien köyhyyttä. Orjuus on virallisesti kielletty, mutta. Maan lainsäädäntö perustuu toisaalta uskonnolliselle laille ja toisaalta hallitsijan sanalle ja määrää mm. ympärileikkauksen pakollisena molemmille sukupuolille. Maan rikoslaki on varsin laaja ja kattaa rangaistuksina ruoskinnan, kivitykset, amputaatiot ja mestaukset.

Maan politiikkaa leimaavat toisaalta konfliktit quryien ja taqapayujen välillä sekä maan enemmistöheimon, paskioiden, sekä vähemmistöheimojen yleensäkin, välillä. Vuoden 2013 islamilaisen vallankumouksen jälkeen Paskatan on toteuttanut uskonnollisen fanatismin parhaita ihanteita mm. sotien, panttivankikaappauksien, autopommien, itsemurhaterrorismin ja yleisen vittuilun merkeissä. Maassa on käynnissä kurdiseparatistien (alle 1% väestöstä) aloittama sisällissota, joka on tuottanut mittavan pakolaisongelman. Paskastania voidaankin luonnehtia ruutitynnyriksi, joka etsii kipinää räjähtääkseen.

Kulttuurilliset erityispiirteet[muokkaa]

Tuho Israelille!Paskastan on tiukasti rauhan uskontoa tunnustava maa. Maassa on kieltolaki ja sen seurauksena mittava huumeongelma. väestö on suurimmaksi osaksi paimentolaisten jälkeläisiä, ja yhä noin 30% maan väestöstä asuu teltoissa. Niinpä maata leimaan uskonnollinen fanatismi, köyhyys, yleinen takapajuisuus ja fatalismi. Moniavioisuus on sallittua ja yleistä: tämän seurauksena naiset menevät yleensä naimisiin noin 9-vuotiaina, mutta noin 70% miehistä jää ilman puolisoa. Pukeutumis- ja käyttäytymiskoodisto säätelee naisten jokapäiväistä elämää, ja kunnia- ja verikostokoodi puolestaan miesten. Monin paikoin paskastanilaiseen perinteeseen kuuluva verikoston kierre on tuhonnut koko miespuolisen väestön koko seudulla ja naiset ovat joutuneet hakeutumaan sukupuolenvaihdokseen jotta miesten työt saataisiin tehtyä.

Paskastanissa heimoidentiteetti on hyvin tärkeä, ja siksi aviopuoliso valitaan tai naisten tapauksessa määrätään heimon sisältä. Serkusavioliitot ovat tavallisia, ja arvioidaan, että paskastanilaisista noin 70% on naimisissa serkkunsa kanssa. Maassa perinnölliset sairaudet ja synnynnäiset epämuodostumat ovat hyvin yleisiä.

Maan yleisin kulkuväline on kameli. Ajokortti on noin 2% maan miespuolisesta väestöstä. Noin 20% miehistä ja 2% naisista osaa lukea ja kirjoittaa. Kuriositeettina todettakoon, että maan juutalaisvähemmistöllä tuo prosentti on molemmilla sukupuolilla hyvin lähellä 100% lukemia. Miehet kantavat yleisesti julkisella paikalla tikaria, käyräsapelia tai rynnäkkökivääriä. Vakuutustoiminta on maassa kielletty, koska sen katsotaan loukkaavan julkealla tavalla Allahin tahtoa. Maan finanssisektori on perinteisesti ollut juutalaisten ydinosaamisaluetta.

Paskastanissa länsimaiset elintasosairaudet ovat tuiki tuntemattomia. Yleisimmät kuolinsyyt miehillä ovat ampumahaavat, pisto- ja viiltohaavat, keuhkosyöpä, huumeyliannostus ja liikenneonnettomuudet. Naisilla yleisimmät kuolinsyyt ovat lapsivuodekuume, ympärileikkauksen komplikaatiot, saippuaan liukastuminen, palovammat ja synnytyksen aiheuttamat komplikaatiot. Maassa esiintyy endeemisesti myös ruttoa, tuberkuloosia, poliota, keltakuumetta ja aivokalvontulehdusta. WHO:n rokotusohjelmat ovat epäonnistuneet, koska islamilaisten uskonoppineiden mukaan "rokotteet tekevät miehet impotenteiksi kuten länsimaissa", jolla he viittaavat länsimaiden varsin alhaisiin syntyvyyslukuihin.

Naisen sosiaalista ja yhteiskunnallista asemaa pidetään varsin heikkona, ja sen kuvataan olevan jossakin huonekalun ja kamelin välissä.

Talous[muokkaa]

Paskastanin tärkeimmät luonnonvarat ovat öljy, hiekka ja öljyhiekka. Lisäksi maassa viljellään oliiveja, taateleita, viikunoita, hamppua ja unikkoa. Pirttiviljely sekä vaatekaappipuutarhat ovat myös erittäin suosittuja paskastanilaisten keskuudessa. Johtuen maan varsin traditionaalisesta lainsäädännöstä, markkinatalouden toimintaedellytykset ovat maassa heikot. Maassa on varsin paha korruptio-ongelma.

Paskastanin viimeaikainen ydinase ydinenergiaohjelma on herättänyt vastustusta etenkin länsimaissa. YK on yrittänyt kiristää Paskastanin hallitusta erilaisilla verukkeilla. Toinen usein kuultu ja täysin perätön syyte on, että paskastanilaiset olisivat rasistinen ja etenkin antisemitistinen kansakunta. Tällaiset väitteet ovat puppua ja niiden takana voi olla vain kammottavien verenimijäjuutalaisten maailmanlaajuinen salaliitto. Kuolema Israelille!!! Paskastan tahtoo vain rauhaa JIHAD! JIHAD!! JIHAD!!! kaikkien maiden kanssa, eikä sillä ole rasistisia pakkomielteitä juutalainen juutalainen juutalainen juutalainen tuho tuho tuho ISRAEL! ISRAEL! Hitler, Hitler, hihihiii!!!!!!! Mein Kampf, osa II! Hii! Hiihoo! Tuho! Tuho! Seife aus dem Juden! HAHAHAHAHAAAAAA!!!.

Armeija[muokkaa]

Paskastanilla on varsin uudenaikaiset ilmavoimat ja laivasto, joiden kalusto on ostettu öljyrahoilla Yhdysvalloista. Sensijaan armeija perustuu asevelvollisuudelle, ja palveluaika on 48 kuukautta. Armeijan kalusto on pääosin neuvostoperäistä.

Paskastanissa käydään sisällissota keskimäärin kerran kahdeksassa vuodessa, ja maa on ollut viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana sodassa jokaisen naapurinsa sekä Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton kanssa.