Palestiina

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Palestiina (en. Pale's Tina, suom. Paljas-Tiina) on maailman suurin ulkoilmavankila, joka sijaitsee Lähi-idässä Välimeren itäisellä rannalla limittäin Israel-nimisen juutalaissiirtolan kanssa. Koska palestiinalaiset ovat arabeja ja israelilaiset juutalaisia, tämä edesauttaa vauhdikkaan ja vaarallisenkin elämäntyylin ylläpitämistä kyseisellä alueella.


Palestiinan synty[muokkaa]

Palestiinan kansallisidentiteetti heräsi vuonna 1947 juutalaisten suorittaman onnistuneen maihinnousun myötä Tel Avivin satamakaupunkiin. Maihinnousuaikeita vastustivat pontevasti Yhdistyneet Arabitasavallat (Egypti), Jordania, Syyria ja Libanon, mutta niinpähän vain amerikkalaisten avokätisen aseavun turvin juutalaiset saivat pitävän sillanpääaseman ja perustivat juutalaisvaltion nimeltään Israel. Osittain Israelin valtion perustamisen myötä esimerkiksi Yhdistyneet Kansakunnat (YK) on kyennyt perustelemaan sinänsä ontuvaa olemassaoloaan mukamas humaanina ja maailmaa parantavana järjestönä. Tosiasiallisesti Israelin valtion tehtävänä on toimia amerikkalaisvalmisteisten aseiden testikäyttäjänä taistelussa islamia ja muita harhaoppisia vastaan.


Maantiede[muokkaa]

Palestiina on pääosin hiekkaerämaata, jossa päivät ovat tukahduttavan kuumia ja yöt hyytävän kylmiä. Tosin arabinaapureiden suorittamat öiset rakettihyökkäykset juutalaisten asuinalueille väpsäyttelevät mukavasti veriä kiertämään, joten aika-ajoin sakean kuuma rauta ilmassa tasaa vuorokautista lämpötilanvaihtelua. Raketti-iskuja ei kuitenkaan ole aivan joka yö, joten silloin täytyy vain Syyrian aavikon ja Länsirannan asukkaan hyppiä riivattua tai kalakauppiasta pysyäkseen lämpimänä.

Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli tai osio on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.