Paleface

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Paleface on suomalainen räppäri ja kansalaisaktivisti. Hänet tunnetaan kantaaottavista kappaleistaan, joissa tosin, silloinkin kun niissä on mitään järkeä, keskitytään luettelemaan asioita tyyliin: "Hävitetään lepakot ja muutkin parasiitit/ eduskuntatalon eessä roihuu makasiinit". Mutta on ne kantaaottavia. On, on.

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa]

Paleface (tuolloin vielä pikku-Karri) syntyi kommunistille sopivasti pankkiirin pojaksi. Hänen kantaaottavuutensa ilmeni jo nuorella iällä, poika muisti aina kiinnittää huomionsa epäkohtiin, kuten lasten liian vähäiseen makeisten saantiin ja liian suureen läksymäärään.

Myöhemmin Paleface lähti vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin, jossa hänen oli tietysti tuppauduttava ainoana valkoisena opiskelijana mustien koulutovereidensa kotibileisiin. Mainitsinko jo, että Paleface on kantaaottavuutensa lisäksi kovin suvaitsevainen. Palefacen opinnot jatkuvat yhä. Mies on lähes neljäkymmentä.

Ura[muokkaa]

Paleface aloitti uransa räppäämällä englanniksi. Huomattuaan, että ketään ei kiinnosta, hän vaihtoi kielen suomeksi. Ensimmäinen suomenkielinen levy oli nimeltään Helsinki-Shangri-La, ja sehän myi. Suosiota saattaa selittää se, että ihmiset ostivat sen puhdasta uteliaisuuttaan, johtuen niin levyn kuin esittäjän nimien WTF-kertoimesta. Suosio toi Palefacelle kutsun myös linnan juhliin, joissa poliittisesti radikaali räppäri kohautti käyttämällä Adidaksen kenkiä puvun kanssa.

Poliittiset näkemykset[muokkaa]

Paleface on sitä mieltä että yhteiskunnassa on paljon pielessä. Sitä hän jaksaa mainostaa. Vaan eipä ole miehen kantaaottavuus riittänyt "Mitä sille pitäisi tehdä?" -kysymyksen käsittelyyn asti. Ehkä sitten ensi listaykköslevyllä. Vasemmistolainen hän joka tapauksessa on.

Paleface on myös feministi. Kova sellainen. Miehet on sikoja jne. Eipä ole kaveri tainnut housuihinsa vilkaista.

Diskografia[muokkaa]

Näiden lisäksi oli niitä englanninkielisiä julkaisuja, mutta niitä tuskin kukaan muistaa.

Katso myös[muokkaa]