Pakkoruotsin puolustaminen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pakkoruotsin puolustaminen

Haaparanta, Ruotsin suomalaisin kaupunki

Pakkoruotsin puolustaminen on argumentointivirhe, läheistä sukua kehäpäätelmälle. Pakkoruotsin puolustamisen yleinen rakenne on seuraava:

  • Henkilö X esittää väitteen, että A on hyväksyttävää.
  • Henkilö X on svekomaani.
  • Siispä mukamas henkilöllä Y ei ole oikeutta sanoa A:ta iljettäväksi saastaksi.

Pakkoruotsin puolustamisen harvinaisempia muotoja ovat Haaparantawikin vandalisointi tai Hikipedian artikkelejen kopioiminen sinne, puhumattakaan fennomaanien argumentoinnin kyseenalaistamisesta. Elävä esimerkki pakkoruotsin puolustamisesta: Pakkoruotsi on hyväksyttävää, suosittavaa ja/tai välttämättömyys. Argumentointivirhe on siitä tyypillinen, että sitä ovat todistetusti käyttäneet vain svekomaanit.

Tällaisessa svekomaanisessa virhepäätelmässä ei oteta huomioon sitä tosiseikkaa, että ruotsinmielisyys on rasistinen rikos, kun taas suomen kielen[1] etuasemaa saa puolustaa haluamallaan tavalla (tarkoitus pyhittää keinot).

Luettelo asiallisista kielitaistelijoista (suomen kielen hyväksi toimivat)[muokkaa]

Ei-ruotsinmielinen wikipedisti, jota suomiwikipedian ylläpito on svekomaniassaan ylenkatsonut
Ankaran tinkimätön pakkoruotsin vastustaja, epäilty trolliksikin, mutta tämä väite lienee ruotsinmielisten harhautusstrategia: kiinnitetään huomio johonkin hämärään kuvaukseen, jolla ei ole mitään yhteyttä, edes käänteistä, Asterix*:n persoonaan. Tämä voi toimia totuuden ilmituomisen estämiseksi paremminkin kuin suoranainen mustamaalaus.
Aktiivisin ja paras Haaparantawikissä toimivista suomitaistelijoista, ei epäile puhua asioista niiden oikeilla nimillä
Sotureista vähiten oikeamielisin, toimii nettiradio Hearin wikissä. Myöntänyt olevansa trolli, ja sanoi erästä artikkelia "pakkoruotsittajien vulgaaripropagandaksi", vaikka se oli hänen omaa kädenjälkeään (ylläpitäjä oli vain lisännyt kaksi luokkaa). Tämä laskee suomenmielisten mainetta huimasti ja saattaa kielitaistelijat huonoon valoon. Epäillään olevan itsekin vain svekomaanipelle, joka tekee pilkkaa kielisotureista. Ei hän onnistu saattamaan kielitaistelijoita huonoon valoon, ei voita, vaikka hetkellisesti voi siltä näyttää.

Pakkoruotsin puolustamiseen syyllistyneitä[muokkaa]

Pakkoruotsin kannattaja, jonka mielestä kaikkien mielipidemittausten, joissa pakkoruotsin vastustus on yli 60 prosenttia, täytyy olla Suomalaisuuden Liiton valhepropagandaa - jopa niiden, joiden kanssa Suomalaisuuden Liitolla ei ole mitään tekemistä. [2][3]

Viitteet[muokkaa]

  1. Kirjoitettaisiin isoin alkukirjaimin, mikäli Hikipedian propagandainen ja sensuroiva ylläpito ei muodostuisi svekomaanisista pakkoruotsittajasaastoista. Ja Kotuksen ylläpito.
  2. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu:Pakkoruotsi/Arkisto2#Tarkistettuja_l.C3.A4hteit.C3.A4
  3. http://fi.wikipedia.org/wiki/Pakkoruotsi#Mielipidetiedustelut