Hiktionary:P

Kohteesta Hikipedia
(Ohjattu sivulta Pakko)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Help-books-aj.svg aj ash 01.svg
Tervetuloa Hiktionaryyn, Hikipedian kadonneeseen sisarprojektiin, jonka tavoitteena on määritellä kaikki se, mikä olisi parasta jättää määrittelemättä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö *

P niin kuin... Panaani[muokkaa]

Pakkoruotsi[muokkaa]

Pakkoruotsi on RKPn, jo 1900-luvun alusta harjoittamaa rasistista kielipolitiikkaa, josta myös Etelä-Afrikan Apartheid on saanut vaikutuksia. RKPn harjoittaman pakkoruotsin tarkoitus on taata korkeiden ja valtiollisten virkojen, sekä suurten yritysten johtajiston pitäminen ruotsinkielisinä. Pakkoruotsin perusohjelmisto on: peruskoululaisten ja lukiolaisten pakollinen ruotsin kielen opetus, pakollisen virkamiesruotsin vaatiminen korkeakouluissa ja yliopistoissa, sekä rikosoikeudellinen velvollisuus palvella ruotsinkielisiä ruotsiksi.

Pakollinen[muokkaa]

Pakollinen on asia, jonka pitää olla totta. Tätä ei saa sekoittaa mahdollisen kanssa. Kvanttiteorian mukaan mahdoton saattaa olla pakollisen vastakohta. Toisaalta mukaan voidaan ottaa myös ehdollinen tai sallittu, jolloin vastakohtaprobleema on huomattavasti monimutkaisempi.

Pakoputken paukkulaakeri[muokkaa]

Sitä ei moni tiedä ja harva arvaa oikein. Liittynee jotenkin amiksiin.

Paloittelusurma[muokkaa]

Paloittelusurma on avioparien välinen sadomasokistinen seksileikki, joka yleensä tapahtuu keittiöveitsen avulla. Leikissä pidemmälle ehtineet käyttävät joskus myös moottorisahaa. Useimmat pitävät myös ylisuurista määristä ketsuppia leikin yhteydessä ja jotkut saattavat huuhdella hävinneen leikkijän vessanpöntöstä alas, sillä joskus vessanpönttö tarvitsee uuden värin. Edellä mainittu on loistava motiivi leikkiä. Kun leikki on saatu päätökseen, voittaja jää odottamaan seuraavaa leikkijää. Jos leikkijiä ei löydy, nukkuvia lapsia on mahdollista pyytää mukaan leikkiin. Kyseisen leikin mestareita kutsutaan sarjamurhaajiksi.

Pamppu[muokkaa]

Leikkisästi kutsuttuna "nokialainen nuoriso-ohjaaja"; kumi-alan laatutuote.

Pandemianaikainen aprillipila[muokkaa]

Pandemianaikaiset aprillipilat pääsevät täyteen potentiaaliinsa joukkotiedotusvälineissä. Lääketeollisia mullistuksia voi keksiä tyhjästä oikein luvan kanssa juuri tuolloin kaikista taudin jylläyksen päivistä. Antivitsien ystäville uutislähetyksen henkilöstössä pandemianaikaiset aprillipilat puolestaan tarjoavat mielivaltaisia ”Tianjinissa kuoli illalla kahdeksan” -vähättelyitä, jotka voivat oman valinnan mukaan pitää paikkansa.

Pankki[muokkaa]

Pankki on paikka minne typerät ihmiset tallentavat rahaa. Pankin pääkäyttäjiä ovat mm. Donald Trumppi ja Masa-avaruustutkimusryhmä. Pankki on kapitalistisen työnteon päätarkoitus. Myös kommunistit käyttävät pankkia eräänlaisena tallennuspaikkana.

Panodemia[muokkaa]

kun on liian pieeni ja jää iso ilmatasku nii aletaan täyttämään reikää hammasharjoilla.

saippua on liian liukas eikä pysy reiässä tarvitaan imukuppia, joten vaihdetaan skeittilautaan.

mutta seksi on parasta porukassa yinka for the win

Panssarilevät[muokkaa]

Panssarilevät (Dinophyta, Dinoflagellata; m. Pyrrophycophyta, syn. Pyrrophyta) ovat panssarivaunuihin kertyviä loiseliöitä, joiden torjumiseksi on tärkeää pitää panssarivaunu puhtaana.

Paperimies[muokkaa]

Paperimies lat. (selluloosus katkos) on nykysuomessa uhanalainen laji joka on erinäköisillä veroilla kuristettu lähes sukupuuttoon , myös päiväduunarien kateus on saanut paperimiehen (myös naisen) katoamaan maan alle. Lähiöpubin tiskillä varomattomasti tehty virhe kun on kysytty "misä sää olet töis ku noip paljo rahha o ?" on vastata että "paperitehtaalla", se on aiheuttanut useita vihapurkauksia vuorotyöläistä kohtaan. Ne harvat ulkoilmaan uskaltautuvat yksilöt voi bongata viinakaupan ovella jo keskiviikko aamupäivälläkin..

Pappa[muokkaa]

Pappa, useimmiten ensimmäisestä muailmansorasta selviytynyt kihtinen vanha korppu, on edellisen vuosituhannen viimeisiä sukupolvia. Pappaa käytetään usein hyväksi, sillä häneltä heruu usein. Siis _rahallisesti_ (senkin pervot), riippuen tosin papan ärtymystasosta. Pappa on myös tunnettu runsaasta kahveen litkimisestä ja raskaasta ryssävihasta. Pappojen pumppu alkaa olla jo niissä kuoseissa, että päivässä saattaa sujahtaa yksi jos toinenkin nitro kielen alle. Tästä syystä pappoja ei näekään kovin usein urheilemassa. Tosin humppaamassa pappoja näkee sitten joka helvetin kerta, kun sellasia humppia järjestetään. Voidaankin todeta, että papoilla on erittäin mielenkiintoinen ja sivistävä harrastus: humppa.

Paradoksi[muokkaa]

Paradoksi on jemma, johon ei kannata joutua.

Parametri[muokkaa]

(1) SI-järjestelmän paranormaali mittayksikkö, jolla mitataan ilmiöiden paranormaaliutta. 1 pm = 100 pcm. (2) Paranormaaliuden mittaamiseen käytettävä laite.

Paranoia[muokkaa]

”Soittakaa...”

~Se ei ole sairaus jos ne ovat perässäsi
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Hyvä, Halli Reirosuo, että Ne ovat Sinunkin perässäsi

Ei olemitään syytä epäillä pahojen motiivien, ideologisten intressien ja vainoavien yhteyksien olemassaoloa, joten lähdemme siitä, että niitä on. Ja ellei niitä ole, en silti näe mitään syytä lopettaa niistä tiedottaminen niin kauan kuin on olemassa epäilys niiden olemassaolosta. Aina on syytä epäillä koska tieto on epätäydellistä ja joku voi pettämällä tuottaa vääriä todisteita. Jos tieto tuntuu luotettavan lähteen tuottamaksi, ei silti ole mitään syytä epäillä pahojen motiivien, ideologisten intressien ja vainoavien yhteyksien olemassaoloa, joten lähdemme siitä, että niitä on. Ja ellei niitä ole, en silti näe mitään syytä lopettaa niistä tiedottaminen niin kauan kuin on olemassa epäilys niiden olemassaolosta.

Paras[muokkaa]

Paras, lyhyesti kirjoitettuna se on sellaista mitä sinä luulet olevasi ja mitä Hikipedia on.

Parittaminen[muokkaa]

Parittaminen (pimping) on toisen henkilön painostamista tai viettelemistä aktiin rahaa tai tavaraa vastaan. Parittajilla on amerikassa aina parituskeppi (pimping stick) , talkkia (jota he levittävät käteensä ja antavat avokämmenlyöntejä (bitchläp) , heillä on myös aina turkis päällänsä ja he ajavat avoautoilla. Heillä on myös dollarin muotoinen koru ja kultahammas. Ennen wanhaa heitä olisi kutsuttu jumalan pojiksi (Jeesus) mutta nykyään he ovat parittajia

Parkano[muokkaa]

Parkano on pieni rajahämäläinen ja rajapohjalainen paikka keskellä ei mitään. Sitten sinne tuli kiskot vuonna 1974. Sen jälkeen tuli vaneriteollisuutta. Parkanon vaneri on tunnettua haisemattomuudestaan. Yleensä kun paperitehtaan lähellä haisee ja pahemman kerran. Sillä rakennettiin Myrsky-lentokoneet. Ne hajosivat yleensä jo nousukiidossa. Siksi niitä ei rakennettu suurten asutuksien likellä. Parkanon sijainti on Seinäjoen ja Tampereen puolivälin tietämillä. Virrat ja Jalasjärvi sijaitsevat lähimmän GPS-signaalin tuntumissa.

Parranajokone[muokkaa]

Parranajokone on yksi pelloilla useasti käytetyistä työkoneista. Karvaisten miesten yli ajetaantällaisilla hirvittävillä laitteilla, jolloin karvaisten miesten karvat katoavat. Yleinsä miespuoliset ammattikoululaiset pyrkivät välttämään tämän laitteen käyttöä, sillä se hävittää vaivalla kasvatetut "seksiä" tihkuvat haituvat leuasta.

Pasianssi[muokkaa]

Pasianssi on maailman ainoa yksinpelattava korttipeli jota et voi pelata yksin. Aina kun yrität keskittyä pasianssi-erääsi, taaksesi ilmestyy kuin tyhjästä henkilöitä jotka saattavat tokaista jotain tyyliin "ruutuseiska tuon kutosen päälle". Pasianssin kehitti Microsoft vuonna 1993 Microsoft Windows 3.0-käyttöjärjestelmää varten. Pasianssin keksijä itse asiassa oli suomalainen Pasi-Anssi Pokerinaama.

Paskaloitsu[muokkaa]

Paskaloitsulla voit helposti, kätevästi ja nopeasti taikoa ison läjän paskaa eteesi. Se on hyvin helppoa.

Paska-sanan etymologia[muokkaa]

Sanan ”paska” keksi tutkimusmatkailija Fridtjof Nansen, kun hän oli tutkimusmatkalla pääsiäisenä Ruotsissa. Hänelle tarjottiin ruotsalainen pääsiäismuna, jonka sisältämästä aineesta Nansen yllättyi niin, että keksi tätä ainetta tarkoittavan sanan munan kuoressa lukevasta sanasta ”påsk”.

Passiivi[muokkaa]

Suomalaiset ovat usein passiivisia, mutta suomen kielen passiiviin ei kuitenkaan saa liittää "jkn. toimesta". Ei, vaikka olisikin aktiivisesti nukkunut läpi kaikki alakoulun äikäntunnit.

Passiivis-aggressiivinen itselykkäys[muokkaa]

No sä vaan sanot, kun otin siihen sulta mallia.

Passiivis-aggressiivinen itselykkäys on passiivista aggressiota, jonka latenttina päämääränä ei ole sen enempää kuin disauttelu. Tämä vähentää paineita ja tekeekin ilmiöstä erään passiiviaggression hyökkäävimmistä tavoista.

»Olen saanut sellaisen vaikutelman, että Topi ei oikein pidä minusta :(»
(Heikki)

»No ei se mitään, tunne on molemminpuolinen.»
(Heikki1 Jos ”saadulla vaikutelmalla” olisi painavampaa empiiristä perustaa, kyseessä ei olisi passiivis-aggressivinen dissaus, vaan ”happamia, sanoi” -tilanne.)

Pastörointi[muokkaa]

Pastörointi on ranskalaisen kemistin Louis Pasteurin kehittämä menetelmä, jolla teologian maisteri vihitään seurakuntapastoriksi. Hiippakunnan tuomiokapituli kuumentaa pastöroinnin, eli pappisvihkimyksen pyytäjän 71–74 °C:n lämpötilaan 10–30 sekunniksi. Käsittely tappaa tulevasta pastorista mikrobit ja muut pahuuden siemenet.

Pasuuna[muokkaa]

Ekshibitionistiset pasunistit kaupunkilaisia säikyttelemässä.

Pasuuna (it. tromboner) on venytettyä S-kirjainta muistuttava lieriömäinen messinkiputki, jolla muusikot ja säveltäjät ilmoittavat erektioistaan.1 Pasunistit ja säveltäjät ovat miehiä. Jopa Kaija Saariaho on todellisuudessa roteva, parrakas äijä. Ludwig van Beethoven teki pasuunasta kiinteän osan sinfoniaorkesteria, ja esimerkiksi hänen 5. sinfoniansa (1808) finaalissa pasuunat kuvaavat elämän voittoa, kun säveltäjän paisuvaiskudos täyttyy pitkän, ahdistavan yön jälkeen elähdyttävällä verellä, ja aamuerektio nousee päivän kirkkauteen. Richard Wagnerin Tannhäuserissa (1845) pasuunat viestivät Tannhäuserin peniksen aktiivisuudesta Venusbergin pidoissa, ja Nikolai Rimski-Korsakovin Venäjän pääsiäinen -alkusoitossa (1888) pasuunat juhlistavat puolipakanallisessa hengessä kevään vaikutusta venäläismiesten hormonaaliseen toimintaan. Rimski-Korsakov kuvaa peniksensä aamupäiväistä toimintaa yksityiskohtaisemmin Pasuunakonsertossa (1877). Sinfoniakonserteissa pasunistit tiedottavat spontaanisti erektioistaan puhaltamalla pasuunaan, vaikka instrumentilla ei olisi juuri siinä kohdassa nuottien mukaan mitään soitettavaa. Pasuuna on instrumentti, joka kysyy pokkaa.

Musiikillisen miljöön ulkopuolella tapahtuva pasunismi on ekshibitionismin muoto.

Pavlovin raiskaus[muokkaa]

Tietyissä ihmisten muodostamissa sosiaalisissa piireissä havaittava reaktio, jossa ehdollisena ärsykkeenä toimii tieto raiskauksen tapahtumisesta. Ehdollinen ärsyke laukaisee yksilössä voimakkaan syljenerityksen, jolloin ulos pääsee kaikki, mitä sylki suuhun tuo, usein voimakkaan möykän säestämänä. Kuolaneritys ja meluaminen keskeytyy välittömästi, jos paljastuu, että raiskaaja on etnisesti kantasuomalainen. Kuolaaminen ei heikkene, jos ilmenee, että raiskausta ei ole tapahtunut. Näiden tietojen perusteella on mahdollista hahmotella hypoteeseja Pavlovin raiskauksen ehdottoman ärsykkeen luonteesta.

PCI-E[muokkaa]

eli PCI Express -väylä pystyy toimimaan jopa 16 kertaa normaalia AGP-väylää hitaammin pelattaessa WoWia. Siksi kaikki WoW:n orjat ostavatkin uuden koneen, jonka emossa ei ole kuin PCI-E. Väylä on hyvä valinta, kun haluat päästä eroon WoWista ja tietokoneesi muista digitaaliajan viihdetoiminnoista.

Peipohja[muokkaa]

Lähes maan suurimman kirpputorin takia suurta julkisuutta (Kokemäellä) nauttiva kyläpahanen Satakunnassa. 1800-luvulta säästyneistä papyruksista tutkijat ovat saaneet selville, että Peipohjassa kävijä saa palan taivasta! Piirakkamahdollisuudet sen sijaan ovat mitättömät. Peipohjassa kuultua: Ny on vaalit tulosa. Mää kävin kans äänestämäsä!

Pelikaani[muokkaa]

Pelikaanit eivät ole oikeasti pelikaaneja, vaan kaaneja, koska ne eivät osaa pelata.

Peliteoria[muokkaa]

Jos otetaan sana peli ja liitetään siihen perään sana teoria saadaan peliteoria. Peliteorioita voidaan luoda myös käytännössä ottamalla esim. onnenpyörä tai pasianssi ja liittämällä siihen esim. rajahyötyteoria tai suhteellisuusteoria. Peliteoria on kehitetty nörttiteinipoikien tarpeeseen; Koska heidän äitinsä ei hyväksy sitä, että he pelaavat tietokonepelejä päivät pitkät, tarvitsevat he tekosyyn jolla "oikeuttavat" pelaamisen. Kun teinipoika "opettelee peliteoriaa" ei hän suinkaan tuhlaa nuoruuttaan vaan opiskelee tulevaisuutta varten ja kehittää samalla refleksejään.

Pelto[muokkaa]

Aidattu alue, jossa viljellään usein kannabista. Pelto syntyy kun sademetsässä lakkaa satamasta jolloin kaikki puut kaatuvat mystisesti siisteihin pinoihin. Puuteollisuuden palkkaamat tiedemiehet selittävät ilmiön liittyvän jotenkin ilmastonlämpenemiseen.

Penisilliini[muokkaa]

Penisilliini on eräänlainen valkaisuaine jonka tehtävänä on valkaista penis. Illiini tulee sanasta illumi ja tarkoittaa valoa. Synonyymi sanalle Penisilliini on munanvalkuainen.

Penkki[muokkaa]

Eräs laiskuri huomasi aikoinaan, että penkin valmistamiseen kului viisi kertaa vähemmän aikaa kuin viiden tuolin valmistamiseen ja keksi penkin.

Japanilaisissa autoissa penkit olivat alunperin sellaiset, että niissä istuttiin lootusasennossa ja kuljettajalla oli käsikaasu. Designia jouduttiin muuttamaan, koska havaittiin, että länsimaalaiset vierastivat japanilaisia autoja juuri tästä syystä.

Penkkipunnerrus[muokkaa]

Penkkipunnerrus on kehonrakennuksen tärkein liike hauiskäännön ohella. Penkkipunnerrus suoritetaan aina maksimaalisen suurella painolla. Penkkipunnerrus on tärkeä yhteistoistoliike jossa toinen harjoituskumppaneista tekee penkkipunnerrusta ja toinen hauiskääntöä samanaikaan. Suuri penkkipunnerrustulos yhdistettynä valtavaan hauikseen saa kunnioitusta osakseen. Padasjoen takaperän ammattikoulussa on otettu liikunta ja hyvinvointitekniikan osastolle koulutusohjelma, jossa voi valmistua penkkipunnertajan ammattiin, sillä suurin osa oppilaista ei aivojen kapasiteetiltaan tai kädentaidoiltaan kykene muuhun.

Penkkipunnerrus.JPG

Pensseli[muokkaa]

Pensseli on hieno väline jota käytetään sekä maalaamisessa että alppihiihdossa.

Lisää aiheesta:

Pentagon[muokkaa]

Pentagon on USA:n hallituksen tekemä viisikulmainen paikka, missä Yhdysvaltain armeija työskentelee ja hallitsee puolta maapalloa sekä lähettää ihmisiä sotimaan Afganistanin ja muihin paikkoihin. Lisäksi siellä peitellään (tai ainakin yritetään) Alue 51:n todellinen tarkoitus. Viisikulmaisuus tekee siitä erityisen tärkeän arkitehtuurisen terrorikohteen, joten sen luona halutaankin varsin usein ja kovasti vierailla.

Perhosveitsi[muokkaa]

Perhosveitsi on teräaseentapainen tikku, jota voi väännellä ja käännellä kunnes pistät sillä itseäsi. Yleensä perhosveitsillä leikkivät ylipainoiset, lyhyet, älyllisesti lahjattomat, ylipainoiset, juopot, ylipainoiset ja papit. Perhosveitsi keksittiin joskus keskiajalla.

Perkele[muokkaa]

Perkele on kirosana, jota käytetään, kun tapahtuu vittumainen asia, joka sattuu olemaan vittumainen. Perkele on ensimmäinen suomalainen sana, ja sillä on hyvin pitkät perinteet. Sanan epäillään suomalaisten muinaiskulttuurissa tarkoittaneen erästä metsäsientä tai meriheinälajiketta. Perkele on toimiva taikasana, joka on ensimmäinen heti paskan jälkeen käyttöön otettu kirous. Perkele on ihan perkeleen yleinen suomen kielen etumäärite, koska sillä voidaan määrittää niin monia asioita. Tämä ei tosin johdu perkeleestä itsestään vaan siitä, että niin monet asiat ovat niin perkeleellisiä. Perkelettä hahmona liitetään usein myös saatanaan, ainakin Dudesons-elokuvassa Perkeleen kerrottiin olevan "the great grandfather of Satan", eli saatanan isoisoisä. Nimi perkele juontaa juurensa jostain olikosenyt puolan vai liettuan vai minkänytolikin-kielisestä sanasta. Jotakuinkin näin se on jossain lukenut.

Perot, Ross[muokkaa]

Multamiljönääri sekä multiluokan hyväntekijä Ross Perot oli eräs USA:n reppuri- tai reppanapuolueen pressa-ehdokas. Rahoitti salaisia Contra- ja muitakin kaappausoperaatioita. Yhdysvaltain kommunistit tuntevat nimillä Russ Pervo, Roskaa Perat ja Russo Léé Poiroo. Suomalaiset nimellä Ryssän Piru. Oli eräs merkittävä Donald J. Trumpin mentaalivalmentaja seli psyykkaaja taikka psykottaja. V2-versio on jo käytössä ja V3:tta valmistellaan Twitter-atakkeihin.

Persaukinen[muokkaa]

Katso: Kustannusvaje

Perslävistys[muokkaa]

Perslävistyksen ottajasta lähtee ihmiskelpoisuus. Perslävistykseksi lasketaan vain aikuisiällä tapahtuva muutosprosessi; paljon yleisemmin persläpi on persläpi jostain hamasta lapsuudesta lähtien.

Pertunmaa[muokkaa]

Pertunmaa on pieni kunta Savon ja Hämeeen rajalla. Väestö onkin keskimäärin yhtä hidasta kuin hämäläiset ja yhtä kieroa kuin savolaiset mikä aihetuttaa usen hyvinkin huvittavia tapahtumia, mm. Pertunpäivät kesäisin. Pertunmaa on tunnettu perunoistaan, joita siellä kasvatetaan ympäri vuoden, etenkin kasvihuoneissa. Myöskin ns. mopopoikia esiintyy, mutta he ovat pääosin vähemmistöön kuuluvia tummaihoisia islamisteja. Pertunmaalta on kotoisin ainakin kaksi ministeriä, vaikkei kukaan ole ikinä käynyt siellä.

Perturpatiivi[muokkaa]

Suomen kielen sijamuoto, jolla ilmaistaan "yksi per henkilö".

Esimerkkisanat olut, kissa

Monikon 1. persoona

oluimme, kissoimme

Monikon 2. persoona

oluitte, kissoitte

Monikon 3. persoona

oluinsa, kissoinsa

Peruskallio[muokkaa]

Peruskallio, ikiaikainen ja muuttumaton Suomen perusta. Tosin sen syövereihin voi olla kätkettynä kaikkea roskaa, kuten tunneleita ja ydinjätelaitoksia. Joissakin maissa siellä saattaa olla jopa ydinohjuksia. Peruskallio on siis vahvasti kytköksissä maan poliittiseen malliin.

Perverssi kannuste[muokkaa]

Perverssi kannuste on sanaleikki.

Esimerkki leikistä menee näin:

"Minulla on perverssejä kannusteita. Anna minulle 1000 euroa, niin turvallisuutesi ei vaarannu."
"Paljon kiitoksia henkeni pelastamisesta!"
"Itse asiassa sinun kannattaisi antaa minulle loputkin rahasi. Muussa tapauksessa menetät maineesi, että rahasi eivät ole turvassa."
"Kiitos maineeni pelastamisesta!"
"Jos joskus näet tässä jotain epäreilua, minulla on perverssejä kannusteita käyttää kovempia otteita maineenhallinnassani."

Peräsuoli[muokkaa]

Peräsuoli varastoi aiempien ihmisen ruuansulatusjärjestelmän osien luomaa paskaa ja/tai muita objekteja/asioita, mitä kyseisen peräsuolen omistaja on nähnyt soveliaaksi tunkea sinne.

PETA[muokkaa]

PETA (People Eating Tasty Animals) on maailman suurin ihmisten oikeuksia puolustava järjestö, johon kuuluu yli miljoona jäsentä. Järjestö on perustettu vuonna 1980 Virginiassa Yhdysvalloissa, ja sen periaatteena on: "Eläimet ovat olemassa siksi, että ihminen voisi syödä, pukeutua, viihtyä tai tehdä mitä ikinä haluaakaan tehdä."

Peukalo[muokkaa]

Peukalo on aineiden, mm. paskan maun tunnistamista varten kehittynyt elin, joka on usein eliön kämmenen keskellä, otsan ihopoimujen välissä tai kompensoimassa puuttuvaa silmää. Peukaloon on kehittynyt myös ohut sarvi puolustautumiseen, kiipeämiseen ja kaivertamiseen.

Pidätys[muokkaa]

Pidätyksellä on useita merkityksiä:

Pidätys: Ajat autoa ja seuraavalle huoltoasemalle on vielä matkaa, joudut siis pidättämään tai saat tietyt kehoneritteet housuihisi.
Pidätys: Olet "tavanomainen epäilty" ja sinut pidätetään tarkistuksen ajaksi. Ks myös Pidätysprosentti.
Pidätys: Ulosottomies pidättää osan tilistäsi ruokkolapsiesi hoivakuluihin.

Pidätysprosentti[muokkaa]

Todennäköisyys prosentteina, joka kuvaa sitä, kuinka helposti tulet pidätetyksi. Romaaneilla, venäläisillä ja somaleilla tämä on n. 100 %.

Pienisieluisuus[muokkaa]

Pienisieluisuus on vakava sielun sairaus. Se johtaa tilanteeseen, jossa sielun omistaja ei kertakaikkiaan kykene pukemaan sieluaan, sillä missään ei myydä riittävän pieniä asusteita.

Piikitön haarukka[muokkaa]

Pelkäätkö aina, että serkkusi veljen vaimon lapset tulevat kyläilemään ja tunkevat haarukan pistorasiaan sen jälkeen, kun ovat iskeneet veitsen reiteesi? Ei hätää, piikitön haarukka on juuri saapunut myymälään. Sen patentoitu turvallisuusratkaisu auttaa ainakin yhteen edellä mainittuun ongelmaan. Sitä voi käyttää myös kuin haasteellista lusikkaa.

Piispakaakeli[muokkaa]

Tämä käsite syntyi pappipussin ja paavisiemennyksen seuraksi 20. helmikuuta 2014 kello 09:42, kun nimimerkki Piispa kaakeli rekisteröityi suomenkieliseen Wikipediaan. Pian hän loi artikkelin ”Tuomon filosofia”, mutta kukaan ei ehtinyt nähdä tuon opin kohtia:

  • (Poistoloki); 09.46 . . Höyhens (keskustelu | muokkaukset) poisti sivun Tuomon filosofia ‎(Y1: Ei järkevää sisältöä)

Pikkuhitler[muokkaa]

Pikkuhitler on leikillinen ilmaisu jota maailmankatsomukseltaan ahtaat ihmiset käyttävät kuvaamaan jokaista tuntemaansa määrätietoista tai organisointikykyistä ihmistä, sillä elämme maailmassa jossa mieltymykset nahkaan, uniformuihin ja hyvin järjestyneisiin, tahdikkaasti marssiviin miehiin aiheuttaa välittömästi leimaantumisen yhteiskunnan sylkykupiksi. Esimerkiksi omalla työpaikaillasi (tai lukijakuntaamme ajatellen, koulussasi) saattaa olla pikkuhitler, yleensä esimiesasemassa tai opettajana. Niinpä niin, tuo mokoma fasistisadisti saattaa vaikkapa pakottaa sinut tekemään työsi!

Pikku Myy[muokkaa]

Pikku Myy on Muumilaakson pieni nutturapäinen kääpiö ja raivohullu ADHD-vintiö. Pikku Myylle ei missään tapauksessa kannata vittuilla, sillä hän puree sinua, tai pahimmassa tapauksessa mäiskäsee paistinpannulla päähän, niin että sattuu ikävästi. Sen lisäksi hänellä on myös psykoottisia taipumuksia kuten virittää kuoleman ansoja Muumilaakson posteljoonille. Pikku Myy oli myös Muumilaakson hallitsija ja hänen äitinsä onkin myös hallitsijana toiminut Mymmeli ja isosisko Mymmelin tytär. On pikkuinen Myy ja se pistää, kuin kyy!

edeltäjä:
Niiskuneiti
Muumilaakson hallitsijat
1910-1980
seuraaja:
Nipsu

Pikkurilli[muokkaa]

on keinotekoisesti synnytetty ruumiinosa jokusella kädellislajilla. Sen suunnitteli Teuvo Loman vuonna 1886. Pikkurilli ei ole kuitenkaan aina kuulunut käsiimme. Sen suunnitteli Teuvo Loman, kun Seiska ei ollut ottanut hänestä taas vähään aikaan kuvia Mervin sylissä, tai pyllistelemässä kiltissä. Loman lahjoikin Jumalan lisäämään ihmisapinoille pikkurillin, minkä jälkeen se oli hetken aikaa suosittu nenänkaivuuväline, kunnes etusormi syrjäytti sen. Sittemmin se on tullut niin epäsuosituksi, etteivät trenditietoisimmat henkilöt edes viitsi tarttua sillä mihinkään.

Pilkunnussija[muokkaa]

Nämä henkilöt ovat kovia jaarittelemaan. Samalla he toivovat että vastapuoli sanoisi pienimmänkin asiavirheen, jotta voisivat sitten alkaa sitä nysväämään ja viedä keskustelun aiheesta pois. Hyvä esimerkki on eräs henkilö joka väittää käyvänsä kaikkialla Internetissä, joten olette varmasti törmänneet häneen. Pilkkukuume on hyvin yleinen pilkunnussijoiden keskuudessa ja he ovat leppäkerttujen sekä dalmatialaisten luontaisia vihollisia.

Pirkka[muokkaa]

Pirkka (Birka) on K-kauppiaan tilaama aikakauslehti K-kaupan kanta-asiakkaille. Saadakseen Pirkka-lehden kotiinsa kanta-asiakkaan on pistäydyttävä tuon tuostakin lähimmässä K-kaupassa, johon matkaa lyhimmilläänkin on useimmiten useita kymmeniä kilometrejä ja ostettava sieltä kauppiaan määrittelemin hinnoin erilaisia kulutushyödykkeitä ja näytettävä maksutapahtuman yhteydessä Plussa-kortti kassalla, jotta ostotapahtuma tallentuisi Keskon Valvovan Silmän rekisteriin, joka puolestaan seuraa salaa asiakasta kotiin ja sujauttaa Pirkka-lehden tämän postilaatikkoon. Pirkka on propagandistinen julkaisu, joka kohdistaa kritiikkinsä osuustoiminnallisuutta vastaan ja julistaa yksityisyritteliäisyyden ja voitonmaksimoinnin ylevää periaatetta harvoille ja valituille. K-kaupan asiakkaan katsotaan olevan tässä tehtävässä aivan avainasemassa.

Piste[muokkaa]

Pistettä käytetään erottamaan lauseet toisistaan pisteen keksi Henrik Piste, joka nimesi sen tyttärensä mukaan Usein netin keskustelualueilla on idiootteja, jotka eivät käytä pistettä Heidän tekstinsä on usein hyvin vaikeaselkoista Uskokaa tai älkää

Pistorasia[muokkaa]

Pistorasia on mystinen ympyrä kahdella reiällä. Sitä katsoessa ei pääse eroon ajatuksesta "mitä tapahtuu, jos sittenkin työnnän sinne ne sukkapuikot". Pistorasia on vaikuttanut myös possun kärsän evoluutioon. Possu ei ole apinan jälkeläinen, kuten ihminen, vaan pistorasian. Se selittää myös sen, miksi possun saparo on käkkyrä. Sukua jakorasialle.

Pistou[muokkaa]

Pistu (lat. Derek Keplo) on Satakunnan rakastetuin keräkaali. Pistu kasvaa parhaiten asuntoautossa. Adolf Hitlerin kaukainen sukulainen. Tuoksuu banaanin kuorilta sekä hunajameloonilta.

Pizzanteko-ohjeet[muokkaa]

Osta Natsisiwa pakastepizza ja laita se uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi. (Vinkki: ota ennen uuniin laittamista ulos pahvista ja ota muovi pois.)

PKOK?[muokkaa]

"PKOK?" tai "pkok?" on vallan riemullinen työkalu nettipelihuijareille. Se sijoitetaan sellaiseen kohtaan tekstikeskustelua, johon "OK?" muuten sopisi. Aloitteleva pelaaja vastaa tähän kysymykseen muun keskustelun kontekstissa, jolloin huijaava pelaaja voi huoletta tappaa aloittelijan. Aloitteleva pelaaja ei voi myöskään myöhemmin haastaa huijaavan pelaajan toimia, koska tekstilogeista näkyy että huijaava pelaaja on kysynyt "Onko Player Killing okei?" ja aloittelija on tähän suostunut. Tälläinen toiminta on erittäin suosittua Runescapessa sekä muissa nettipeleissä joissa pelaajien välistä taistelua ei ole rajoitettu tietyille alueille. Mielenkiintoisinta kuitenkin on että tälläistä termiä ei oikeasti ole olemassa ja se keksittiin puhtaasti tämän alakohdan tarpeita varten.

Placebo[muokkaa]

Plasebo on valmiste, jonka on kuitenkin todettu helpottavan potilaiden vaivoja päänsärystä syöpään. Se tehoaa, koska se, toisin kuin perinteinen koululääketiede, joka parantaa vain oireita ja ruumista, vaikuttaa psyykkiseen puoleen ja täten hoitaa ihmistä kokonaisuutena. Placebo toimii koska potilas kokee nauttivansa oikeita lääkeaineita ja tuntee olonsa toiveikkaaksi ja rakastetuksi. Näin hänen olonsa kohenee, hänen tarvitsee vain uskoa lääkkeen vaikuttavan. Keskimäärin 35 prosenttia potilaista on riittävän henkistyneita, he saavat avun Placebosta.

Placeboa käytetään yleisesti lääketutkimuksessa kontrollivalmisteena. Haittavaikutuksena Placebossa on sivuvaikutukset; Lääkeainetutkimuksissa potilaat ilmoittavat usein saavansa myös erilaisia haittavaikutuksia, kuten päänsärkyä, vatsavaivoja, huimausta, ihottumia jne. silloin kun he käyttävät Placeboa.

Pohjoismaat[muokkaa]

Pohjoismailla tarkoitetaan valtioita, joiden rajojen yläreuna osoittaa pohjoiseen. Vertaa: Etelävaltiot

Pohjoismaat
Ahvenanmaa - Grönlanti - Islanti - Kanada - Karjala - Lappi - Norja - Pohjois-Korea - Ruotsi - Suomi - Tanska - Venäjä - Viro - Pohjois-Korea

Poikamies[muokkaa]

Poikamies eli vanhalta nimeltään eunukki on Y-kromosomin omaava mies, joka on laulutaiteen tai sähköaitaan kusemisen vuoksi jättänyt ääntä madaltavan ja karvoitusta ja aggressiivisuutta lisäävän yksilönkehityksen vaiheen läpikäymättä. Vanhimmat merkinnät poikamiehistä ovat Sumeriasta, 2100-luvulta eKr. Seuraavina vuosisatoina ja -tuhansina poikamiehet ovat saaneet merkittäviä yhteiskunnallisia tehtäviä lähes kaikissa kulttuureissa. Poikamiehet ovat palvelleet sotilasjohtajina, laulajina, uskonnon merkkihenkilöinä, virkamiehinä ja naisten vartijoina. Heitä pidettiin luotettavina, koska heillä ei ollut velvollisuuksia elättää perhettä saatika halua tehdä sellaista.

Poliitikko[muokkaa]

Poliitikko on ihminen, joka kykenee tuottamaan puhetta ajatuksen katkettuakin. Poliitikko kykenee myös seisomaan sanojensa takana, kunnes joutuu ne pyörtämään. Poliitikko selviää myös kaikista hankalista kysymyksistä ja tilanteista ilmiömäisellä kyvyllä muuntautua, tyhmäksi, tietämättömäksi, muistamattomaksi ja miksi tahansa voidakseen luistaa vastuusta. Joten näin ollen kaikista ei ole poliitikoksi. Ja koska kaikista ei ole poliitikoksi, niin poliitikon palkka on oltava suuri. Ja palkan päättää myös itse poliitikko.

Politkovskaja, Anna[muokkaa]

Anna Politkovskaja oli venäläinen gonzo-journalisti. Venäjällä on gonzoa kaikki Äitimme On Venäjä -puoluetta vastaan suunnattu kritiikki ja tai arvostelu. Politkovskaja avasi kuulun Kremlin kiroilupurkin, ja sai maksaa sekä kärsiä siitä. Menehtyi myöhemmin mystisessä hissiturmassa. Tuli suuremmin tunnetuksi vasta varsin traagisen kuolemansa myötä. Antoi kasvot ns. nyky-Gulagille. Politkovskajan viimeiset sanat lienevät olleen "-Joppojumai!" - mikä on "-Jumalauta!" suomeksi.

Polonium[muokkaa]

VAROITUS! Lukeminen aiheuttaa syöpää!
Ja luit silti tänne asti? Jatkat omalla vastuullasi.


Poloniumpommi

Polonium on radioaktiivinen ja toksinen alkuaine, jolla voi hyvin tuhota kudosta. Löytöretkeilijä Marie Curie perusti (Nimen omaan perusti, ei suinkaan löytänyt) poloniumin vuonna 1898 leikkiessään radioaktiiviisilla aineilla. Ihme ja kumma, Maria Curie kuoli käsitellessään tätä ainetta sen runsaan säteilyn takia. Polonium-varannot hiipuivat Hamletin keihästettyä malmin verhon läpi.

Polonium oli myös saastaisen kuraverinen puolimetalli. Sitä käytetään Kremlin kiroilupurkin avanneille teehen sekoitettuna taikka tarkemmin ottaen Venäläisenä Hermesetaksena. Myös venäläiset Setan jäsenet saattavat päästä maistamaan samaa herkkua.