Painajainen ennen joulua

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Painajainen ennen joulua on nukke-elokuva, joka perustuu samannimisiin käsilaukkuihin. Elokuvan ohjasi, leikkasi, duppasi, dippasi, lauloi ja teki uudelleen, koska unohti nauhoittaa teoksen, Tim Burton, jolla oli aikaisempaa kokemusta vain aikuisviihteestä, mikä selvisi tosin vasta, kun elokuva oli esitetty. Tämä aiheutti tuottajille valtavan tulvan korvausvaatimuksia.

Syy tehdä elokuva[muokkaa]

Ahneet ja ilkeät käsilaukkutehtailijat halusivat saada lisää tuloja eikä keksitty muuta tapaa saada käsilaukuilla lisää rahaa kuin tehdä niissä olevista hahmoista elokuva. Työhön valittiin tietenkin sillä hetkellä eniten mediaa kiinnostava ohjaaja, että saataisiin projektille hiukan lisää julkisuutta, sillä siihen aikaan mainokset tajuttoman kalliita. Burton teki töitä hullun lailla muutaman vuoden ja huomasi, että unohti nauhoittaa tuotuoksensa, joten homma meni uudelleen.

Elokuvan henkilöitymät[muokkaa]

Miksi elokuvan tekemiseen meni niin ruton kauan[muokkaa]

 1. Burton huomasi ensin, ettei nukke-elokuvaa voi tehdä savella
 2. Burton huomaa, ettei animaatio olekaan nukke-elokuva
 3. Burton yritti naamioida vanhan elokuvansa nukke-elokuvaksi, mikä ei onnistunut
 4. Burton kuvasi vain persettään muutaman tunnin, eikä sekään ollut nukke-elokuva
 5. Burton ei osannut käyttää kameraa tai kameramiestä

Tämän paljon puhutun elokuvan juoni[muokkaa]

Varoitus: Seuraava kirjoitus saattaa paljastaa yksityiskohtia juonesta, kuten sen, että todellinen Narnia onkin Narnian sijaan Aslanin maa, mikä tosin selviää vasta maailmanlopun jälkeen.

Elokuvan juoni on hiukan sekava muutamasta syystä

 • Burton oli aikuisviihdeohjaaja ja elokuvasta piti tulla kokoperheen elokuva.
 • Elokuva perustuu erään käsilaukun kuvaan
 • Elokuva tehtiin lopulta kiireessä
 • ja osa kohtauksista leikattiin pois katsojaystävällissyden takia
 • 1- Elokuva alkaa sillä, että kaikki elokuvassa esiintyvät nuket laulavat ”over the rainbow” kappaleen, mikä lyö kaikki katsojat heti ällikällä sillä elokuvahan ei ole ”Ihmemaa Oz”. Lopussa tosin selviää syy sillekin asialle
 • 1.2-poistettu-kaikki nuket aloittavat elokuvan ensimmäiset orgiat, nukkespermat lentelevät päin kameroita ja hikiset nuket kieriskelevät toistensa päällä. Huhujen mukaan hiki olisi ollut Burtonin omaa.
 • 2- Elokuvan (ala)päähahmo Jaakko Kellington huomaa, että hänen elämänsä on merkityksetöntä ja harmaata, niinpä tämä hahmo päättää hankkia itselleen elämäänsä tarkoituksen [1], hän päättää tehdä joulun itse.
 • 3-Jaakon vanha naisystävä (Salli karvasääri[2],) ilmestyy paikalle ja yrittää estää tämän jo valmiiksi tuhoon tuomitun suunnitelman.
 • 3.2-poistettu- Jaakko lukitsee Sallin kellariinsa, mikä on täynnä kauheita panohulluja karhuja ja saadaan taas nähdä ihmismieltä järkyttäviä kohtauksia nukkejen sukupuolielämästä. Kohtaus on äänestetty elokuvahistorian järkyttävimmäksi kohtaukseksi.
 • 4- Ilkeä ja mitä törkein ruokatavoiltaan oleva hirviö (Mörkö) saa kuulla Jaakon järkyttävistä aikeista ja päättää tuhota tämän suunnitelman niin ettei kellään olisi kivaa[3],). Joten Mörkö päättää lähettää ilkeitä alaisiaan sabotoimaan yritystä. Ja kohtauksen lopussa Mörkö hieroo rasvaisia käsiään ihoaan vasten, mikä saa karskeimmat miehetkin murtumaan kauhun valtaiseen kiljuntaan.
 • 4.2-poistettu- Mörkö menee syömään lastentarhan edessä leikkiviä lapsia,raiskaa valvovan hoitajan, syö liimaa, kiukuttelee koska ei saa sinistä [4]muovikuppia ja nauraa häiriintyneesti. Kohtaus poistettiin siksi, koska se oli Burtoninkin mielestä turha ja yököttävä.
 • 5-Jaakko tekee valmisteluja kaapatakseen Joulun ja Joulupukin, että voisi toteuttaa oman versionsa joulusta. Salli ilmestyy ikkunan taakse ja katselee kauhulla, kun Jaakko tekee epäinhimillisiä kokeita eläimillä ja välissä tekee muutaman jouluun liittyvän valmistelun.
 • 6- Jaakon taloon saapuu joukko yöököttäviä, mutta jollain tavalla lupsakoita hirviötä, joille Jaakko jakelee erilaisia kummallisia tehtäviä, esimerkiksi seistä yhdellä jalalla ja kaivaa kaverin nenää, kyllä millään tehtävällä ei edistetä millään tavoin suunnitelmaa, paitsi siten, että Jaakko istuu sohvalla nauraen ja syöden sipsejä.
 • 6.2-poistetu- Eräs hirviöistä huomaa Sallin ja loppu on arvattavissa, kyllä, Salli hyväksikäyttää lonkerohirviötä ja repii siltä silmät päästä ja hieroo kehoaan vasten. Sitten Salli kaivaa tupakan, polttaa sen ja jatkaa sitten hirviön kidutusta/nöyryytystä.
 • 7- Jaakko saa viimein ilkeän ja ovelan suunnitelmansa päätökseen ja muutama vähäisempihirviö kiikuttaa joulupukin Jaakon eteen, Jaakko toteaa siihen ”Eihän tuo ole Elton John viekää se pois tai revin teiltä munat irti paljain käsin”. Hirviöt kiikuttavat joulupukin Mörön luolaan, missä Mörkö yllättäen istuu kalsarit jalassa katsoen kauniita ja rohkeita (Mikä yllättää katsojat sillä muuten Mörkö esiintyy elokuvassa ilkosen alasti tehden ”helikopteria”).
 • 7.2-poitettu- Mörkö kertoo Joulupukille, ettei enää jaksa katsoa kauniita ja rohkeita sillä siinä ei ole tarpeeksi anaaliseksi-kohtauksia, vain joukkoraiskauksia.
 • 8-Jaakkolle tulee ongelma, neljä seinää, sillä kaikki oli on talon sisällä ja oviaukko on muurattu jostain kumman syystä umpeen.
 • 9-Asia ratkaistaan sillä, että seinä hakataan auki ja lähdetään jakamaan joululahjoja kaikille maailman lapsille. Samaan aikaan Salli lähtee vapauttamaan joulupukkia, että joku ojentaisi ja pistäisi lopun Jaakon aikeille, sillä Salli yrittää jotenkin pelastaa sen vanhan ja perinteisen joulun.
 • 9.2-poltettu- Jaakko menee lasten luokse ja alkaa antaa pedofiilisiä lahjojaan, siis alkaa taas nukkeseksi ja ihmisiä alkaa oksettaa.
 • 9.3-myös poistettu- Jaakko menee lukiolaistyttöjen luokse ja aloittaa ryhmäseksikohtauksen, välillä Burtonin käsi vilahtaa, sillä kuvaus oli ajastettu ja Burton oli liian hidas.
 • 10-Jaakko tiputetaan taivaalta ilmantorjuntatykeillä, sillä mies lähtee humalassa lentelemään zeppeliinillä ja tiputtaa oksennuspusseja Pekka-Eric Auvisen niskaan ja hohottaa typerästi. Jaakko saa pudottuaan loistoidean, hän menee ja vapauttaa Joulupukin, että joulu voisi pelastua.
 • 11-Salli on mennyt edeltä vapauttamaan Joulupukkia, mutta Mörkö onnistuu kaatamaan (vahingossa) kiehuvaa rasvaa Sallin päälle, rasva imeytyy Sallin ihon läpi ja hän lihoo muutamia satoja kiloja ja Mörkö saa Sallinkin vangittua, Salli alkaa uhkailla Mörköä ja pohdiskelee minne Jaakko on jäänyt..
 • 11.2-poiteutiutaupau- Jaakko on jäänyt katselemaan kun kaksi majavaa harrastavat oksennuksessa seksiä.
 • 12- Jaakko tippuu katon läpi ja aloittaa eeppisen taistelun Mörön kanssa.
 • 13-taistelu jatkuu
 • 14-kahvitauko, Mörkö ja Jaakko huomaavat kellon olevan 12 ja on kahviaika.
 • 15- Mörkö saa sydänkohtauksen ja kaatuu maahan, Jaakko ottaa kirveen ja pilkkoo Mörön osiin. Jaakko pelastaa Sallin (joka on ihmeellisesti laihtunut jossain vaiheessa) ja Joulupukin, joka ensitöikseen pieksee Jaakon ja lähtee kohti joulun pelastusta. Jaakko jää suutelemaan Sallia, elokuva päättyy tähän. Tosin joulupukki tulee pian takaisin ja sanoo vihaisesti ”Saatanan idiootti nyt on juhannus eikä joulu, helvetti vittu
 • 16-poistettu-Mihinkähän muuhun suudelma johtaakaan kuin seksiin, elokuvan laimein poistettu kohtaus koko elokuvasta. Ähää eipäs selvinnytkään miksi ne lauloivat ”over the rainbow´in”

triviaa[muokkaa]

 • Kaikki poistetut kohtaukset poistettiin vasta ensi-illan jälkeen, sillä tuottajat unohtivat katsoa elokuvan ennen esitystä, tosin kaikki kohtaukset löytyvät DVD-versiolta elokuvasta (siellä trailereiden jälkeen)
 • Osaa elokuvan tekijöistä ei ole haluttu löytää.
 • Osa on löydetty ja hakattu, vihaisten katsojien toimesta.
 • Mörköä esitti kukas muu kuin itse Muumien Mörkö.

Viitteet[muokkaa]

 1. ruveta miesstrippariksi ostoskeskuksen edustalle, tosin Burton ei lopulta ehtinyt tehdä tätä kohtaa, sillä deadline korvasi motivaation
 2. Tämä hahmo perustuu oikeaan henkilöön, uskokaa tai älkää, mieluiten älkää, sillä sen jälkeen ette nuku.
 3. aluksi hänen oli tarkoitus liittyä Jaakon seuraan strippaamaan ostoskeskukselle, mutta Burton tajusi, että katsojat haluaisivat nähdä edes hyvän näköisen olennon paljasta pintaa elokuvassa
 4. vaan punaisen