Pahuus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ultimaattista pahuutta.
(”Ainoa tapa tehdä natsien hakaristilipusta vieläkin pahempi ja inhottavampi olisi varustaa se Karvisella.”
Napoleonin kompleksit)

Pahuus on kaikki se, mikä on moraalisesti väärin. Subjektiivinen pahan näkemys on eri asia kuin synti. Esimerkiksi alkoholin juominen oli Jeesuksen mukaan synti siitäkin huolimatta, että hän itsekin litki viiniä joka käänteessä ja jopa muutti veden alkoholiksi. Se ei kuitenkaan edusta pahuutta.

Useimmat filosofit pitävät ihmisiä pohjimmiltaan hyvinä. Saatana, Sielunvihollinen, Pelsepuupi ja levykevandaalit vain viettelevät heitä pahuuteen.

Pahuus on psyykkinen ja fyysinen ominaisuus, joka pääsee jokaisessa ihmisessä silloin tällöin pinnalle. Pieni osa ihmisistä on läpeensä pahoja eli eivät tunnusta hyvyyttä kasvoikseen. Paha erottaa Jumalan ihmisistä.

Pahuutta edustava tai siihen johtava elämäntapa on paheellisuus, jonka vastakohta taas on hyveellisyys. Pahat henget (Saatana, levykevandaali) ovat valloillaan yöllä, jolloin 666 % kamaluuksista tapahtuu.

Pahuus on inspiroinut taiteilijoita kautta aikain. Muun muassa CMX käsittelee sitä monissa lauluissaan. On olemassa myös pahaa maan päällä edustavia ihmisiä, Saatanan maanpäällisiä edustajia, joista yksi lienee Antikristus.

Pahan olemus

Filosofi Platon uskoi, että jos pahuus olisi konkreettinen ja käsin kosketeltava käsite, se olisi musta, tuskallinen ja kuolemakeskeinen.

Paha ei aina ole läpeensä paha. Toiset asiat ovat pahempia kuin toiset. 5-vuotiaan lapsen raiskaaminen, kiduttaminen ja tappaminen on ehkä sieltä asteikon alapäästä, kun taas Käyttäjä:Peelon kokistölkin varastaminen on läpeensä paha teko, johon syyllistynyttä kohdatkoon universumin ankarin rangaistus.

Mutta onko pahuutta todella olemassa? Kyllä. Pahuus ympäröi meitä, ja aikain lopussa se tulee väistämään hyvyyden tieltään, sillä pahuus on kautta maailmanhistorian ollut maailmaa dominoiva elementti. Jos luet Ilta-Lehden sivuja 30. marraskuuta 2006, voit nähdä mm. seuraavia pahuuden ilmentymiä:

  • Kolmoismurhaaja on paennut vankilasta.
  • Mies sieppasi 7-vuotiaan pojan Helsingissä ja vei tämän asuntoonsa. Mitä tapahtui?
  • British Airwaysin koneista on löydetty radioaktiivista ainetta. Matkustajien syöpäriski kasvaa satakertaiseksi.
  • Joku on tapettu Liperissä.

Kaikki paha ei ole ihmisen itse aiheuttamaa. Esimerkiksi luonnonkatastrofit ja sairaudet. Vaikka aiemmin täysin onnellista elämää eläneen perheen 10-vuotias poika sairastuu syöpään ja kuolee tuskallisesti. Perhe ei enää koskaan pysty elämään normaalia elämää. Suru on valtaisa. Tämä on Jumalan rangaistus pojan pahoista teoista, synneistä. Hän kokee tällaisen julmuuden kohtuulliseksi rangaistukseksi. Tästä on pääteltävissä, että Raamatussa hehkutettu Jumalan täydellinen hyvyys pitää täysin paikkansa. Totta on niin ikään se, että kaikki kärsimys, jota ihminen ei itse aiheuta, on Jumalan rangaistus synneistä. Jumala siis on täydellisen hyvä! Eläköön, kaikkivaltias Jumalamme!

Pahuuden määritelmä

Kuin aine, jota tutkii, kunnes sekoaa.

~CMX

Pahuus matemaattisesti

Raha ($) on pahuuden (E) juuri, eli

$=√E

ja aika (t) on rahaa, mistä johdamme

E2=t

aika on nopeus (v) jaettuna matkalla (d), joten

E2=v/d

Jos lisäksi 666 on pahuus (E=666), niin

$2=666
666=v/d

myös

$=√(v/d), raha on juuri matkalla jaetusta ajasta.

Jos Nigel (N) on suurin mahdollinen paha, niin

N=E

jolloin

E=N

josta seuraa että

$=√N

eli toisin sanoen Nigel on rahan juuri. Ja koska aika on rahaa, niin

N2=t