Paavo Mooses Lipponen

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Paavo Lipponen)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Paavo. . . Lip... krhooh....
Thumb.png
 Tämä on lupaava sivu.
Stop hand.png Paavo Mooses Lipponen on julistettu idiootiksi Yhdistyneiden kansakuntien
Ole oma itsesi, ja se riittää” -julistuksen liian kirjaimellisen noudattamisen vuoksi.
Paavo ilman lipereitä.

”Sillä tiellä, arvoisa keskusta, teitä tulee kyllä se karhu vastaan.”

~Paavo Mooses Lipponen

”Minuahan eivät kaunaiset iltalypsäjät ohittele!”

~Lipponen autokoulussa ennen ensimmäisiä ylinopeussakkoja

”Tämä on SDP!”

~Paavo joka yö neljän aikaan unissaan

Paavo Mooses Lipponen (s. 23. huhtikuuta 1941 Turtolassa, nykyisessä Pellossa; Lipponen: vanh. suom. pikku kenkä) on suomalainen kaappikokoomuslainen demaripoliitikko, diktatuurisen karismaattinen kansanjohtaja, poliitikko ja despootti. Hän on toiminut Suomen diktaattorina 1990- ja 2000-luvulla ja vuodet 20032007 hän toimi eduskunnan paskanpuhujamiehenä. Osaksi tämän ansiosta hän on voittanut loanheiton SM-kilpailut vuosina 1993, 1996, 2001, 2004 ja 2006. Lipponen harrastaa vesipalloa, EU:ta ja fyysisesti heikompiensa (mm. Örkki Tuomiojan, Anneli Jätteenmäen ja Mauri Pikkarisen ym. ym.) murjomista. Jätteenmäkeä, Pikkarista ja muita kepulaisia hän kutsuu kaunaisiksi iltalypsäjiksi.

Eräät tamperelaiset keskustalaiset sanoivat kerran Lipposta kahdeksi metriksi kävelevää sontaa. Tämä oli liioittelua, sillä Lipposen pituus on vain 196 cm. Lisäksi Lipponen liikkuu mieluummin ja paremmin vedessä kuin kävellen.

Pitkän poliitikkouransa jälkeen Lipponen on siirtynyt uusien, hillittömien haasteiden perässä autokouluun. Autolla ajamisessa Mooses on kuitenkin kohdannut yllättäviä vaikeuksia, varsinkin risteyksissä, joissa on tullut kääntyä vasemmalle.

Poliittinen ura

Suomen Pankin hyllyttämä mallivedos

Lipponen on merkittävimpiä elossa olevia suomalaisia valtiomiehiä, mikä kertoo karua kieltään maan tilasta. Lipponen tuli mukaan poliittiseen toimintaan 1960-luvuilla, jolloin hän oli suuria pulisonkeja käyttävä idealisti. Sen paremmin pulisongeista kuin idealismistakaan ei hänessä enää ole jälkeäkään. Paavo Mooses Lipponen on toiminut mm. pääministeri Mauno Koiviston kengänkiillottajana ja sukanparsijana. Lipposen uran merkittävimpiin saavutuksiin kuuluu mm. oman poliittisen arvovallan käyttö hyvän kaverin Ulf ”Uffe” Sundqvistin velkojen kohtuullistamiseksi. Lipposen mukaan valtion turvallisuus vaati toimenpiteitä Sundqvistin tapauksessa. Epäluotettavien tahojen mukaan Valtiovarainministeri don Heinäluoma aikoo julistuttaa toveri Lipposen paaviksi.

Ongelmat

Dunce.png Paavo Mooses Lipponen on valittu kuukauden nutipääksi maaliskuussa 2011.

Aggressiot

Lipposen poliittisen uran tiellä on ollut hänen väkivaltaisuutensa. Kotimainen tutkivaa journalismia harjoittava Itse valtiaat -televisio-ohjelma on dokumentoinut useita tapauksia, joissa Lipponen on pahoinpidellyt puoluetoveriaan ja entistä ulkoministeriä Erkki Tuomiojaa sekä useita toimittajia ja heittänyt Tuomiojan ulos eduskuntatalon ikkunasta. Imago-ongelmia Lipposelle aiheuttaa myös hänen painekattilamainen luonteensa, jota hänen ulkomuotonsakin heijastelee. Lipponen kasaa painetta sisäänsä, kunnes se purkautuu äkillisesti ja usein väkivaltaisesti fyysisten tekojen tai verbaalisten loukkausten muodossa ketä tahansa eteen sattuvaa koskaan. Valtioneuvosto ja Suojelupoliisi ovat parhaansa mukaan pyrkineet peittelemään Lipposen häiriökäyttäytymisen seurauksia maan ja etenkin Paavo Lipposen edun nimissä. Lipponen on mm. romuttanut autoja Helsingin keskustan alueella ja hakannut useita keskustan kansanedustajia sairaalakuntoon. Viimeisimmässä kirjassaan Lipponen haukkuu puolet kansasta idiooteiksi. Kirjan sisältämien aggressioiden vuoksi Suojelupoliisi on määrätty kansalliseen hätätilaan, samoin armeijan valmiutta on nostettu.

Kuuhulluus

Lipposen ihonväri muuttui usein punaiseksi, kun hänen piti olla tekemisissä keskustapoliitikkojen kanssa.

Toinen erikoinen piirre Lipposessa on hänen erikoinen herkkyytensä täysikuulle. Lipponen on toistuvasti vaatinut, että hänet lukitaan suljettuun tilaan täysikuun ajaksi. Kukaan ei ole kyennyt selittämään Lipposen ensinäkemältä irrationaalista pelkotilaa. Lipposen hallituksen valtiovarainministerinä toiminut Sauli Niinistö kertoo Nobel-palkitussa teoksessaan Sadan vuoden yksipäisyys tapauksesta, joka sattui elokuussa 2000 seuraavasti:

"Paavo ei suostunut kertomaan, mikä häntä vaivasi. Hän ei selvästikään ollut oma itsensä. Hän antoi itsestään epämääräisen hermostuneen ja jopa eloisan kuvan, joka poikkesi täysin hänen normaalista käytöksestään. Tiesin, että budjetin valmistelussa menisi koko yö, mutta Paavo vaati, että hänet suljettaisiin Valtiopäivätalon kellariin panssarioven taakse. Hän varoitti, että muutoin 'tapahtuisi jotakin hirveää', lisäten vielä, että 'sinä ja Suvi-Anne ovat viimeiset ihmiset, joita haluaisin vahingoittaa... Sailaksesta ei olisi niin väliksi.' Yritin yhä uudelleen tivata häneltä syytä tähän, mutta hän kieltäytyi itsepintaisesti vastaamasta. Lopulta hän osoitti ikkunaa kuin kauhun vallassa huutaen kasvot vääristyneinä: 'Katso, Sauli! Aurinko laskee ja kuu nousee pian! On liian myöhäistä! Minun täytyy paeta!' Tämän mitä erikoisimman välikohtauksen jälkeen Paavo suorastaan rynni ovesta ulos kuin tuli hännän alla."

Seuraavana päivänä Helsingin Sanomat raportoi useista yön aikana sattuneista oudoista tapauksista. Kruununhaan asukkaita oli valvottanut yöllä vertahyytävä ulvonta, jonka aiheuttajaksi arveltiin kulkukoiraa, sillä susia ei Helsingissä esiinny. Kaupungin puistoista löytyi lisäksi valtaisia petoeläimen ulostekasoja ja jalanjälkiä, joita kuvattiin "karhun ja suden jälkien oudoksi välimuodoksi". Lisäksi joku tai jokin oli tunkeutunut yöllä Korkeasaaren eläintarhaan käyden porojen ja alpakoiden kimppuun. Yksi alpakka löytyi aamulla kuolleena kurkku revittynä auki.

Pääministeri Lipponen löydettiin aamulla virka-asunnostaan Kesärannasta vaatteet verisinä ja kuraisina riekaleina. Hän ei kyennyt muistamaan, missä oli ollut, mutta toipui oudosta tilastaan muutamassa päivässä. Tämän tapauksen jälkeen Lipponen on aina ollut tavoittamattomissa täysikuun aikaan.

IRC-skandaali

Lipposella oli suuret suunnitelmat vuoden 2003 keväällä. Ohessa tuolloisen pääministerin muistilista tammikuulta 2003:

  1. Voita vaalit, jatka pääministerinä
  2. Tarja Halonen viralta
  3. EU:n superkomissaarin virka
  4. Euroopan omistajan virka
  5. Voita presidentinvaalit 2006
  6. Julistaudu jumalaksi

Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Lipposen ykkösinhokki, lapualaisnoita Anneli Jäätteenmäki julkisti paitsi tietoja Lipposen keskusteluista Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa, myös yllä mainitun muistilistan. Keskusteluasiakirjoissa Lipponen lupasi aina palvella Bushia ja kertoi olevansa valmis maksamaan, jos saisi vaikkapa vain täyttää Bushin lemmikkikoiran vesikupin. Hän ehdotti myös, että Bushin kasvot painettaisiin suomalaisiin yhden ja kahden euron kolikoihin (omaa kuvaansa Lipponen oli tiettävästi suunnitellut 50 snt:n kolikoihin). Keskusta voitti vaalit. Edes Lipposen viime hetkellä avukseen kutsuma poliittinen pelle Silvio Berlusconi ei jostain syystä saanut äänestäjiä syttymään. Jäätteenmäki sai kuitenkin olla pääministerinä vain noin 90 päivää. Lipponen lähetti hänelle jatkuvasti uhkauskirjeitä eikä ollut tyytyväinen eduskunnan puhemiehen virkaansa, jossa ei edes voinut ajeluttaa edustusautolla perhettään lomamatkoilla ympäri Suomea ilman että eduskunnan tilitoimisto urputti asiasta.[1] Lopulta Lipponen uhkaili Jäätteenmäen sukulaisia, ja pääministeri taipui pyytämään eroa. Saavutettuaan haluamansa Lipponen tyyntyi. Tätä nykyä hän häärii maailmanlaajuisen eliittisalaliiton parissa Bilderberg-ryhmässä.

Ulosanti

Hikiquote notext.png Hikisitaateissa on kokoelma sitaatteja Paavo Lipposelta.

Lipponen... on... hidas. (...) Häneltä... voi... kulua... minuuttikaupalla... aikaa... yhden... ainoan... lauseen... muotoiluun. (...) Kun... Lipponen... isännöi... Yleisradion... pääministerin... haastattelutunteja... pääministerinä... ollessaan, (...) toimittajat... ehtivät... tavallisesti... tunnin aikana... saada... vastauksen... korkeintaan... kolmeen... kysymykseen. (...) Lipponen... hallitsee... erinomaisesti... unettavan, (...) urahtelevan... puhetyylin, (...) joka... on... pitkälti... hänen... poliittisen... menestyksensä... salaisuus. (...) Kun... kukaan... ei... koskaan... ole... jaksanut... kuunnella... Lipposen... perusteluja... loppuun... asti, (...) on... hän... voinut... tehdä... lähes... mitä... tahansa. (...) Maksimipuhenopeus: 3 sanaa minuutissa.

Eduskunta on Paavon kuninkuuden aikana joutunut täydellisen kaaoksen valtaan, sillä kukaan ei ymmärrä muminasta mitään.

Lipposen pääministerikaudella valmisteltiin esitystä, jonka mukaan vaalikausi pidennettäisiin kuuteen vuoteen, jotta Lipponen ennättäisi sanoa sanottavansa. Hankkeesta jouduttiin kuitenkin pääministerin runsaiden puhetilaisuuksien aiheuttamien kiireiden takia luopumaan.

Kaverit

Mrs Paavo Lipponen.jpg

Inhokit

Tämän lisäksi väitettiin, että Urho Kekkonen olisi kääntynyt haudassaan, kun Lipposesta tuli pääministeri. Kerrotaan myös Lipposen sanoneen, että sitten, kunhan pääsee taivaaseen, hän käy ensi töikseen pieksemässä Kyösti Kallion ja Santeri Alkion.

Puolueet, jotka Lipponen hyväksyy

Puolueet, joista Lipponen ei pidä

Katso myös

Paavo Mooses Lipponen Hikinewseissä

Aiheesta muualla

Lippu1.jpg edeltäjä:
Esko Aho
Suomen pääministeri
1995-2003
seuraaja:
Anneli Jätteenmäki
edeltäjä:
Ulf Sundqvist
SDP:n puheenjohtaja
19932005
seuraaja:
Eero Heinäluoma

Viitteet

  1. "[P]uhemiehenä Paavo Lipponen (sd) käytti surutta eduskunnan virka-autoa omiin ja perheensä yksityismatkoihin. Eduskunta muun muassa vuokrasi Mersun tila-auton Lipposen perheen Savon-loma­matkaa varten. Kun Rosila kuuli tästä, hän printtasi ohjeet puhemiesten autojen käyttöperiaatteesta ja toimitti ne Lipposten vapaa-ajanasunnolle. Seuraavana päivänä Lipponen soitti ja kysyi, mikä Rosila oikein luulee olevansa, kun ryhtyy häntä ohjailemaan." Eduskunnan nuuka kamreeri haukkuu muistelmissaan entisiä työtovereitaan ja kansanedustajia – mutta vakuuttaa, ettei kyseessä ole kosto. Marko Junkkari, Helsingin Sanomat 17.4.2018.