Paasikiven-Kekkosen-Koiviston-Ahtisaaren-Halosen-Niinistön Linja

Kohteesta Hikipedia
(Ohjattu sivulta Paasikiven-Kekkosen linja)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

”Hän katselee rauhattomana itään, tuo tyttö hentoinen tinakengissään.”

~Kaija Koo

Paasikiven-Kekkosen-Koiviston-Ahtisaaren-Halosen-Niinistön Linja (Lyhennettynä PKKAHN, mikä kuvaa suomalaisen kaduntallaajan yleisintä äännettä tämän lukiessa kulloisen presidentin kommenttejä Venäjästä.) on Suomen ulkopoliittinen päälinjaus, joka käynnistyi heti Mannerheimin kuoltua ja on jatkunut siitä päivästä aina tähän päivään saakka. Mielenkiintoisen linjasta tekee se, että jokainen presidentti on lisännyt linjaan aina uusia tuulahduksia, muokaten siitä ehkä kaikkien aikojen epäloogisimman ja älyttömimmän ulkopoliittisen suuntauksen.

Ideologian Perusteet[muokkaa]

  • PKKAHN Linjan pääperiaatteena on tietenkin puolueettomuus, mikä tarkoittaa suomalaisessa järjestelmässä sitä, ettei Suomessa saa olla poliittisia puolueita. Sen tähden on luotu näennäiseduskunta, johon näennäisesti valitut näennaiskansanedustajat pääsevät nauttimaan kansan verorahoista. Periaatteessa Suomessa on siis iso kirjo monipuolisia puoleita, joita voidaan kulloinkin esitellä ties kelle länsimaiselle vieraalle, edusti hän sitten Euroopan Unionia tai Amerikan Yhdysvaltoja. Todellisuudessa Suomessa on kuitekin vain yksi poliittinen suunta, eli PKKAHN, minkä tarpeita kaikki puolueet ajavat. PKKAHNin kaksi päälimmäistä poliittista lumepuoluetta ovat Keskusta ja SDP, jonka edustajana PKKAHN-Linjan johtaja vuorottelee puoluekannastaan riippumatta.
  • Toinen PKKAHNin perusideologia on tietenkin pelkuruus, eli venäläisen pelossa pysytään ihan hiljaa vain ja hyssytellään, vaikka Venäjän tahi Neuvostoliiton johtaja tekisikin ties mitä joukkomurhia heti rajan toisella puolella.
  • Kolmas ja tärkein perusideologia on se, että Venäjän kulloinenkin johtaja päättää Suomen ulkopolitiikan linjaukset. Jälkimmäisessä etenkin presidentti Tarja Halonen on ollut omaa luokkaansa.
  • Viimeisin ideologia on kaikista selvin: Presidentti "johtaa" ulkopolitiikkaa, joten sillä sipuli.

Osanottajat[muokkaa]

PKKAHNiin kuuluu kahden eri asteen osanottajia:

Ensimmäinen Aste (Venäjän Diktaattorit)


Toinen Aste (Suomen Presidentit)

Ongelmat nyky-yhteiskunnassa[muokkaa]

PKKAHNin suosio suomalaisten poliitikkojen keskuudessa on vähentynyt ja merkittävät lumepuolueet Keskusta ja Kokoomus ovat osin kääntyneet sitä vastaan, lähinnä siksi, että viime aikojen nousevat diktaattorit kuten Matti Vanhanen, Sauli Niinistö ja Jyrki Katainen eivät ole Venäjän johtajien mielestä aina kelvanneet PKKAHNin jatkajiksi. Vanhanen onkin ideoinut jo uuden ideologian edeltäjänsä Paavo Mooses Lipposen kanssa, joka tunnetaan nimellä Lipposen-Vanhasen Linja. Tässä linjassa Venäjän diktaattorin sijaan Suomen johtajan, eli tässä tapauksessa pääministerin, valitsevatkin kahden suurimman puolueen oligarkit ja muut poliittiset broilerit. Niinistö ja Katainen ovat vuorostaan kehittäneet oman linjauksensa, joka tunnetaan nimellä Uusliberalistinen Lipposen-Niinistön-Kataisen Linja.

Turhaa informaatiota, jota et kuitenkaan lue[muokkaa]

Ideologian kehittäjä, itse Paasikivi, luonnehti ulkopoliittista linjaansa seuraavasti vuonna 1944:

”Minun ulkopoliittinen ohjelmani on:

  • a) Suomen ulkopoliittinen probleemi on Venäjä ja suhteemme siihen. Kaikki muut ovat poliittisesti toisarvoisia.
  • b) Hyvät ja ystävälliset välit Neuvostoliittoon.
  • c) Konflikteja vältettävä.
  • d) Suomen on kartettava Venäjän-vastaista ja Venäjälle vihamielistä politiikkaa. Suomen ulkopolitiikka ei saa olla Venäjän-vastaista eikä Venäjälle vihamielistä.
  • e) Tähän on pyrittävä, huolimatta pettymyksistä, joita olemme saaneet ja saamme kokea.

~Ote Paasikiven päiväkirjasta 2.8.1944

TOIMHUOM: Ylläoleva teksti on ihan todellinen lainaus, jonka voit vaikka varmistaa tästä luotettavasta tietosanakirjasta, jota kuka tahansa, sinäkin, voi rauhassa muuttaa mieleisekseen.