P-arvovirus

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
You are diagnosed false positive
Tilastollisesti merkittävältä näyttävä p=.95 saattaa vaivata jopa joka kahdennettakymmenettä tutkimusaineistoa.

P-arvovirukset ovat satunnaisvirheiden heimoon kuuluvia vaivanaiheuttaja. P-arvovirukset ovat lineaarisia, segmentoitumattomia DNA-viruksia. Parvovirukset ovat maailman pienimpiä luonnosta löytyviä viruksia ja ne rinnastuvat lähinnä nollahypoteesiin. P-arvovirukset ovat usein pieniä satunnaisvirheitä, jotka sitten saavat kaiken näyttämään tilastollisesti merkittävältä.

P-arvovirukset ovat pieniä ja niiden levittäjät pikkumaisia. Yleisesti p-arvoa käytetään kokeellisten tutkimusten tulosten satunnaisvirheen tunnuslukuna, mutta toisinaan satunnaisvirheet leviävät tarkoituksellisesti. Parvoviruksia ovat muun muassa koiran parvovirus ja kissarutto sekä useat Tapio Puolimatkan suosimat tutkimustulokset.

P-arvovirusten saastuttamat kohteet leviävätkin usein erilaisten vektorien kautta, jotka ottavat haltuun tiedeyhteisön vertaisarviointijärjestelmän ja tätä kautta levittävät sairautta kopioimalla sitä erilaisiin paikkoihin, kuten kadunvarsiin, internetin foorumeihin ja ihmisten aivoihin.

P-arvovirusta on perinteisesti pelätty. Sillä se on usein tuhonnut sekä tutkimusaineiston että heikentänyt tutkijan uskottavuutta. Nykyisin, internetin ja kulttuurisodan muuttaman ilmapiirin vuoksi, p-arvovirukseen on olemassa tehokkaita hoitoja eikä vaiva enää ole kuolemantuomio.