Ortopedi Antti Heikkilä

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

”Jokainenhan tulkitsee tuloksia omista lähtökohdista käsin. Kirjoitin kirjani kliinisen kokemuksen pohjalta, ja kun hain siihen havaintojani tukevia tutkimuksia, niitä oli huomattavan vähän. Voikin kysyä, miksiköhän.”

~ortopedi Antti Heikkilä[1]

”Lopuksi muutama ajatus Skepsis ry:stä joka antoi Otavalle HuuHaa-palkinnon. Olen ihmetellyt, että yhteiskunta sallii sen, että ihmisiä ja firmoja saa herjata vapaasti. Mutta, jos joku mainitsee sanan ”neekeri”, niin pamppu heiluu välittömästi.”

~Heikkilä halusi kirjoittaa sanan ”neekeri”.[2]

Antti Heikkilä (s.1946) on Suomen lääkäri- ja tiedeyhteisön vainoa Saksaan paennut ravitsemuspakolainen,[3] jolle lääkkeettömyys on itseisarvo. Hän on ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, joka ei tiedä, mitä eroa on valtimolla ja laskimolla.[4]

Heikkilä uskaltaa tehdä rohkeasti omia päätelmiä tieteellisestä tutkimustiedosta. Kun esimerkiksi tieteellinen tutkimus viittaa runsaan gluteenin saannin yhdistyvän vähäisempään sydäninfarktin riskiin, Heikkilä tekee tästä johtopäätöksen, että tutkimus osoittaa runsaan gluteenin saannin yhdistyvän suurempaan sydäninfarktin riskiin.[5]

Heikkilä varoittaa stytostaattihoidoista, sillä stytostaattihoitoa saavien potilaiden keskuudessa kuolleisuus on suurempaa kuin väestössä keskimäärin. Kelpo ortopedimme myös muistuttaa, että ihmiset, joille määrätään lääkkeitä, ovat yleensä merkittävästi sairaampia kuin ne, joilla ei reseptejä ole. Heikkilän mukaan myös sairaaloiden teho-osastot tulisi lakkauttaa, koska kuolleisuus on siellä kaikkein suurinta.

Useimpien omia ja kaikkeen auttavia ihmedieettejä kehittäneiden henkilöiden tapaan Heikkilä on tunnettu erittäin maltillisesta ja korostetun normaalista tavastaan reagoida kritiikkiin. Heikkilän kiihtyvyys nollasta natsikorttiin on rivakkaa sarjaa jopa internetissä vakituisesti asuvien luokassa. Hänet onkin tiettävästi diagnosoitu yhdeksi kaikkien aikojen yhteistyökykyisimmistä ja vastaanottavaisimmista ihmisistä. Heikkilän vaikuttava rauhallisuus ja kaikkialle säteilevä henkinen tasapaino johtuu mitä ilmeisimmin hänen noudattamastaan vähähiilihydraattisesta ja runsasrasvaisesta ruokavaliosta. Mistä tosin johtuu kaikki muukin hyvä mitä kenenkään terveydelle on ikinä tapahtunut.

Heikkilän teoksia on kustannellut tietokirjanimikkeellä kustannusosakeyhtiö Otava. Otavalle kuuluu tässä järjestelyssä enin osa rahoista, mutta ei pienintäkään osaa vastuusta. Otavan kustannusjohtaja Eva Reenpään mukaan ”[k]irjan tekijä vastaa aina kirjan sisällöstä”,[6] ja Otavalta onkin tulossa markkinoille myös autonomistajan opas, joka neuvoo käyttämään kesärenkaita ympäri vuoden ja kyseenalaistaa jarrujen tarpeellisuuden.

Katso myös

Viitteet

 1. https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005932658.html
 2. https://www.anttiheikkila.com/blogi/temppu-ja-miten-se-tehtiin/
 3. Heikkilä pelkää joutuvansa ihmedieettinsä takia jonkinlaiseen Neu-Auschwitziin: ”Heinrich Heine (1797–1856), yksi suurimmista saksalaista runoilijoista sanoi: 'Se oli vasta alkusoittoa – missä poltetaan kirjoja, poltetaan lopulta myös ihmisiä'. Se oli paljon ennen Hitleriä. Alma-media, Yle ja nyt Helsingin Sanomat ovat aloittaneet sen, mistä Heine aikoinaan kirjoitti.” Antti Heikkilä: TEMPPU JA MITEN SE TEHTIIN. anttiheikkila.com 20.12.2018. Heine on muutenkin osoittautunut Heikkilän dieetin kannattajaksi. Runoilija pitää leipää myrkkynä:
  Sie haben das Brot mir vergiftet,
  Sie gossen mir Gift ins Glas,
  Die Einen mit ihrer Liebe,
  Die Andern mit ihrem Haß.
  Heine: Lyrisches Intermezzo XLVII.
 4. ”Heikkilä ihmettelee kirjassaan, miksi kolesteroliplakkia kertyy vain valtimoihin. 'Jos kolesteroli aiheuttaisi sydäntautia ja verisuonivaurioita, kolesterolin pitäisi aiheuttaa vaurioita myös laskimoissa eikä vain valtimoissa', Heikkilä kirjoittaa ja jatkaa: 'Onko kukaan kuullut laskimoiden kalkkeutumisesta? Voisiko virallinen puoli selittää tämän ristiriidan?' Tämä saa professori ja kolesterolitutkija Petri Kovasen parahtamaan. 'Tässä väitteessä ovat jopa perusasiat aivan sekaisin', Kovanen sanoo ja lupaa selittää. Valtimot ja laskimot ovat rakenteeltaan erilaisia. Molempien seinämät jakautuvat kolmeen eri kerrokseen, mutta valtimoiden seinämän sisäkerros on huomattavasti paksumpi kuin laskimoissa. Siellä on hyvät olosuhteet kolesterolin kertymiselle. Valtimoissa on myös paljon korkeampi verenpaine. Laskimot ovat enemmänkin viemäriputkia, joiden läpi veri valuu. 'Jokainen lääketieteen kandidaattikin tietää tämän.'” Satu Vasantola: Lääkäri Antti Heikkilän uutuuskirja vilisee virheitä – HS pyysi asiantuntijoita arvioimaan tekstin: ”Tällaiset väitteet voivat johtaa kuolemantapauksiin”, professori sanoo. Helsingin Sanomat 16.12.2018.
 5. https://www.facebook.com/valtsuhealth/photos/a.1592121971068656/2160723207541860/
 6. Noora Vaarala: Otava ei ota vastuuta Antti Heikkilän uutuuskirjan vaarallisina pidetyistä virheistä: ”Kirjan tekijä vastaa aina kirjan sisällöstä”. Helsingin Sanomat 17.12.2018.