Orava

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Orava (Kirkus vulgaris), saksaksi Eichhörnchen, on normaali jyrsijä, jota löytää joka paikasta. Ne ovat elikoita, jotka eivät kovin hyvin pysy nahoissaan.

"Paavo, Seppo ja Amerikan hallitsija taistelemassa"- esitettynä oravanäyttelijöiden voimalla.

Oravien ääni on heliuminsävytteistä. Ääninäytteeksi voi kuunnella oravien itsejensä esittämän laulun Mä olen pikku Tiku, mä olen pikku Taku, jossa oravat esittävät elävänsä viattomina luontokappaleina. Laulun uskottavuutta heikentää se, että viattomat luontokappaleet harvemmin laulavat ymmärrettävää suomea heliuminsävytteisellä äänellä. On myös tavattu tapauksia, jossa orava karjuu kuin neandertalinihminen.

Evoluutioteorian mukaan oravat, apinat, ihmiset ja kampiakselit omaavat yhteisen kantamuodon. Siksi kun apinat, joilta otettiin puu pois, muuttuivat ihmisiksi, oravat olivat se taho, joka omi ne puut, jotka apinoilta varastettiin. Näin ihmisen synty johtuu suoraan oravista.

Oravan anatomia

Nykyisinkin oravat ylläpitävät planeettamme elämää kylvämällä puita; ihmiset vain ovat niin tyhmiä, että luulevat, että oravat piilottavat pähkinöitä ja unohtavat mihin ne ovat kuopanneet. Samoin oravat, etenkin näiden alaluokka, liito-oravat (jotka tunnistaa supersankareiksi Batman-tyylisestä viitastaan) pelastavat luontoa paskomalla kaikille suunnitelluille oikotiealueille. Tiedot siitä, minne paskoa oravat saavat vakoilunsa kautta. Siksi oravia näkyykin joka paikassa. Siksi orava ei ole vieras kaupunkialueillakaan.

On kuitenkin huomiotava, että oravien paskominen tapahtuu mystisellä tasolla, sillä kukaan ei koskaan ole missään ikinä missään nähnyt oravia tarpeillaan, eikä niillä edes ole peräsuolta.

Orava on pirteä ja vauhdikas elikko

Oravan ainut luonnollinen vihollinen on kampiakseli, joka on sen kaukaista sukua ja kilpailee siksi vielä paikoin samasta ekologisesta lokerosta. Toinen mahdollinen vihollinen on partiolainen, etenkin kolkkapoika, joka käyttää oravan nahkaa rahana tai Kauniaisten vaakunana.

Oravan läheinen sukulainen liito-orava on äärimmäisen vaarallinen petoeläin, jolta suojautuakseen EU ja valtio muuttavat aarniometsäksi kaikki paikat, joihin liito-orava paskoo. Liito-oravan nahkoja käytetään Suomessa valuuttana, ja suomen kielen sana raha itseasiassa tarkoittaa liito-oravan nahkaa.

Kukaan ei ole vielä keksinyt, miten oravannahat mahtuvat kolikkoautomaatteihin.

Oravien salainen maailmanvalta[muokkaa]

Top Secret.png
Tämä artikkeli tai osio sisältää huippusalaiseksi luokiteltua tietoa, ja sen tuhoaminen ja levittely voivat johtaa vakaviin seurauksiin!

Atte the rubber squirrel, look out for the cigarette holder.

On esitetty väitteitä siitä, että Oravat seuraisivat kaikkea mitä tapahtuu ja ohjaavat niitä klaaninsa salaisten päämääriensä mukaisesti. On esimerkiksi esitetty, että kaksi oravaa olisi ryöminyt Friedrich Nietzschen sieraimiin (kumpaankin yksi), naamioitunut tämän viiksiksi ja että nämä jyrsijät olisivat sitten ohjanneet filosofin ajatuksia ja toimia. Nietzschen valintaan lienee vaikuttanut oravien mieltymys pesiä pyöreissä, ontoissa ja pehmeissä tiloissa. Myös laulussa "Pikkuoravien kuuraketti" pikkuoravat osoittavat ihmisen ylittävää neuvokkuutta; laulussa ihminen murehtii kadonnutta vyötään ja olkaimiaan, ja oravat sen sijaan miettivät heliumin sävyttämine äänineen avaruusraketin rakentamista – ja lähettävät lopuksi ihmisen avaruuteen. Jotkut yrittävät vastustaa oravien tahtoa, siinä kuitenkin epäonnistuen.

Oravien erikoisjoukkojen sotilas, kolopesijälintujen pahin vihollinen.

Kuitenkaan mitään "päteviä" todisteita oravien suunnitelmista ei ole; useat ovat sitä mieltä, että se johtuu siitä, että oravat vain salaavat tavoitteensa todella hyvin. Tai sitten ne vain likvidoivat salakavalasti kaikki jotka uskaltavat aihetta penkoa tai esitt äärgh

Oravia jahtaavat eläimet[muokkaa]

  1. koira

Kuuluisia oravia[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]