Opera

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Operan logo
Opera estää täysin sähköpostin roskaviestit muiden viestien ohella, siispä ottaeen huomioon Operan käyttäjien elämän mielenkiintoisuuden, ei heidän tarvitse huolehtia liiallisesta sähköpostista.
Kuinka Opera toimiikaan

Opera on selain, joka on vihoviimeinen mahdollisuutesi, jos et halua käyttää Exploreria tai Netscapea. Tai ylipäätään mitään, mihin tulee helposti viruksia. Opera poikkeaa muista selaimista positiivisella tavalla; se ei lataa ollenkaan sivuja, jolloin minkään sortin viruksia ei pääse tulemaan. Tämä kuitenkin hieman häiritsee internetin käyttöä, mutta mitäpä et tekisi viiruksettoman tulevaisuuden puolesta. Operalla ei voi käyttää virusturvaa, sillä se on Operan käyttöliittymän huomioon ottaen aivan turhaa.

Pikavalinnat[muokkaa]

Operassa on myös pikavalinnat, joita voi kaiken kaikkiaan naputella yhdeksän. Ettei käyttäjän pienet kädet vain rasittuisi liikaa, voidaan siis naputella yhdeksän pikavalintaa, että näet ikkunan. Jollei Hikipedia sisälly niihin ja luet tätä artikkelia, haista paska. Eikä sinun tarvitse mennä edes haistelemaan vessanpyttyä, jos kerran käytät Operaa!

Sähköpostin käyttö[muokkaa]

Kuva kertoo kaiken.

Virukset[muokkaa]

Jos lauloit nuotin vierestä, päädyit tähän kohtaan. Opera on näet rasittavan hienotarkka selain. Yleisimmät Operan (omat) virukset:

  • The Phantom of the Opera – Hirttää valomiehen, ja koko ruutu pimenee. Tämän jälkeen ilmestyy ruudulle kummittelemaan, vaatii aitiopaikan, ja vaatii palkkaa siitä, ettei tekisi tätä. Lisäksi vie tyttöystäväsi, ja näyttää ruudulla kun panee häntä. Aika vittumaista.
Suojautuminen: Hanki uusi tyttöystävä, mutta älä läskiä. Ja lähetä poliisi tietokoneesi katakombeihin.
  • Idols – Virus kuvaa täydellisesti Idolsia: Joudut lataamaan jotain tiedostoa koko päivän, ja tämän jälkeen se ei toiminutkaan, ainoastaan latasi viruksen koneellesi. Jotkut virukset harmiksi ymmärtävät vain hevin päälle...
Suojautuminen: Imuroi Arin biisejä netistä, ja tarjoa niitä sitten ohjelmalle uudestaan. Jos imuroit liian raskasta rokkia, luultavasti tietokone räjähtää. No, ei siinä mitään, sillä voittaa euroviisut ja sitten on varaa uuteen.
  • Konkurssi – Oopperatalosi on vararikossa, ja pomosi antaa sinulle potkut. Elikkä tietokoneen käynnistys saattaa olla tämän jälkeen vaikeaa.
Suojautuminen: Pyydä kiltisti tietokoneelta, pääsetkö takaisin töihin. Poista Opera, ja ala käyttää Mozillaa, vaikka se olisikin huonompi selain. Ketuttaa? Se on taas Mozillan oire.

Markkinointi[muokkaa]

Selainvalmistajan strategiaan kuuluu panostaa vakuuttavaan markkinointiin, mistä johtuen Opera tunnetaankin trendikkäänä, nykyaikaisena selaimena. Muotitietoisuus heijastuu esimerkiksi uudehkosta Operan mainosvideosta.