Olut

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lizardsex.jpg Tämä artikkeli sisältää päällekkäistä tietoa ainakin artikkelin Kalja kanssa, joten artikkelit pitäisi saattaa yhteen mahdollisimman nopeasti.
Keskustelusivulla voit kertoa paritusajatuksistasi tarkemmin.
Drunkard.jpg Tämä artikkeli on juoppojen ja spurgujen suosittelema!
Jos haiset pahalle ja olet karvainen, tulet rakastamaan tätä artikkelia!
”Otan aina vain yhden oluen. Sen jälkeen olen kuin toinen mies ja se toinen mies ottaa loput.”
~Mies
”Viina on viisasten juoma - ottakaamme me siis olutta!”
~Toinen mies
”Illalla hilpeänä kaljaa, aamulla kalpeana hiljaa.”
~Wanha sananlasku ja Tarvo Laakso[1]
”We find your American beer like making love in a canoe. It's fucking close to water.”
~Viisaat miehet Hollywoodissa vuonna 1982[2]
Kiinassa olutta valmistetaan myös pissasta.

Olut on kansan oopiumi, joka on helvetin hyvää, ja jota keski-ikäiset suomalaismiehet juovat litrakaupalla joka kuukausi. Mutta saksalaiset päihittävät suomalaiset tässä asiassa, sillä he juovat aina yhden enemmän ja syövät bratwurstit ja sauerkrautit päälle.

Olut saa aikaan hyvin mielenkiintoisia keskusteluja ja reaktioita juojista riippuen. Olut aiheuttaa myös kaikenlaisia positiivisia asioita, kunhan vain jaksaa juoda tarpeeksi kauan. Tähän tarvitaan yleensä monta olutpulloa. Kannattaa suosia vahvoja baijerilaistyyppisiä kaljoja, sillä niistä jää paras känni ja maku päälle.

Olutta on kahta tyyppiä, pintahiiva- ja pohjahiivaolut. Pintahiivamenetelmällä saadaan snobien suosimaa, alkoholiprosentiltaan korkeaa epämääräisen makuista olutta, ja pohjahiivamenetelmällä tasalaatuisen mautonta liukuhihnalageria, joka tulee juoda jääkylmänä, jottei mahdollinen oluen maku tuntuisi.

Vaikutus[muokkaa]

Oluen liian juominen saattaa johtaa siihen, että juoja päätyy juomaan suomalaista olutta suoraan automaatista
 • Alussa olut aiheuttaa ulkonäön paranemista niin käyttäjällään kuin muilla käyttäjän seurassa olevilla. Nyt juojan ei tarvitse enää pelätä pakkeja, sillä yksikään vastakkaisen sukupuolen edustaja ei voi vastustaa hänen viehätystään.
 • Tämän jälkeen oluen juoja muuttuu tavattoman viisaaksi. Tästä seuraa se, että käyttäjä voi keskustella vapaasti kenen kanssa tahansa mistä aiheesta tahansa, sillä onhan hän muita viisaampi ja tietää kaiken kaikesta. Hän voi myös lyödä erinäisiä vetoja, koska hän on aina oikeassa.
 • Juomalla vähän lisää oluesta saa uskomattomat kamppailutaidot: käyttäjä pystyy päihittämään kokonaisen rikollisjengin paljain käsin. Hän oppii samalla myös lentämään.
 • Seuraavaksi oluen käyttäjä muuttuu näkymättömäksi. Ikivanhan legendan mukaan tämä tapahtuu kun 48. olut on kumottu.
 • Oluen juoja voi myös nussia kaikkea, mikä liikkuu omalla voimallaan eteenpäin (pahassa tapauksessa ulkopuolisella voimallakin).
 • Tuoreiden tutkimusten mukaan oluen nauttimisella on todettu olevan yhteyttä myös nauttijansa vitsien tasoon. On havaittu, että jo muutamalla oluttuopilla kenestä tahansa tulee lupaava Stand Up -koomikko.
 • Oluen terveydelliset vaikutukset on nyt pitävästi dokumentoitu: Aarne Arvonen, 111 vuotta, on vanhin elossa oleva suomalainen, ja hänen juomavalioonsa kuuluu nimenomaan olut. Tämä pitkittäistutkimus aloitettiin jo 1897, jolloin Arvonen oli alle yksivuotias. Oluella on näin todistetusti elämää pitkittävä vaikutus. Arvosen esimerkki motivoi kaikkia suomalaisia oluen juojia.

Taloudelliset näkökohdat[muokkaa]

 • Olutpulloissa on pantti - juomalla olutta voit siis myös rikastua!
 • Jos kesällä 2000 sijoitit 100 000 markkaa Soneran osakkeisiin, sait niistä joulukuussa 2001 myydessä 3480 mk. Jos taas kesällä 2000 sijoitit 100 000 markkaa olutpulloihin, sait niistä joulukuussa 2001 tyhjinä palautettaessa 8250 mk ja lisäksi sinun täytyi juoda joka päivä sillä ajalla 30 pulloa olutta saadaksesi kaikki tyhjennettyä. Ei pöllömpi sijoitus...

Viitteet[muokkaa]

 1. Sähköpaimen 1981, kappale "Auta miestä mäessä. B-puoli, raita 2.
 2. Youtube-video, kohta 0:55

Katso myös[muokkaa]