Odin

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Älä käytä luovuuttasi, tee vain tasan niin kuin tämänkin artikkelin kirjoittaja on tehnyt.

Odin on länsieurooppalais- ja skandinaavijumalien pääjehu ja heistä ainoa, joka on saanut kutsun Linnan juhliin. Siitä huolimatta hänkään ei ole järin edustuskelpoinen. Odin on jopa jumalaksi harvinaisen sekava tapaus. Nuoruudessaan hän oli yhtä mielipuolisen Jahven erottamaton toveri, mutta kaksikko riitaantui Jahven muuttuessa pelkästään hirviömäiseksi moralistiksi. Odin kieltäytyi kasvamasta aikuiseksi, ja häntä tavataan yhäkin usein keijoilemassa kyläraitilla nurinpäin käännetty kalastushattu päässään.

Odin on myös jumalaksi erikoinen tapaus, sillä hän oppi lukemaan ja kirjoittamaan vasta tekeydyttyään kuolleeksi ripustautumalla elämän puuhun. Yleensä jumalat oppivat helpommin, mutta näköjään kovapäisempiäkin mukaan mahtuu.

Nyttemmin Odin on lykätty vanhainkotiin, jossa häntä ei käy katsomassa juuri kukaan. Odinin suusta valuu kuvottavaa limaa, joka tahrii kaikki vanhainkodin kalusteet, asukkaat ja ruokailuvälineet.

Katso myös[muokkaa]