Nykypäivä

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nykypäivä lähetetään tilaajalleen kirjekuoressa huomiota herättämättä. Kuva on lehden vip-versiosta, joka jaetaan säännöllisesti vain puolueen nokkamiehille.

Nykypäivä (vuoteen 1945 Nylkypäivä) on Kokoomus-puolueen pää-äänenkannattaja ja Suomen tärkein päivälehti. Nykypäivä kirjoittaa ehdottomasti totuuksia, eikä sen sisältöä ole lupa epäillä. Lehti on perustettu alkujaan Neuvostoliiton Kommunistisen Puolueen tukirahoituksella, ja sen toimitus sijaitsi pitkään Sirola-opistossa Hämeenlinnassa. Lehdestä ollaan kaavailemassa samanlaista kansallista perusjulkaisua, kuin jollainen aikanaan Saksassa ilmestynyt Völkischer Beobachter -päivälehti oli.

Suomen hallitusohjelmassa Nykypäivän lukutunnit tulevat peruskouluihin pakollisiksi. Jokainen oppilas on velvollinen lukemaan lehteä vähintään yhden (1) tunnin päivässä. Lehden tunnuksena on jakopäinen Sauli Niinistö ja Jyrki Katainen. Miehet esiintyvät sekä parittomissa että parillisissa numeroissa.

Nykypäivä-lehden tärkein teema on köyhyyden puhumisesta poistaminen suomalaisessa arkikielenkäytössä. Itse ongelmaa lehti pikemminkin suosii kuin haluaa ehkäistä, mutta tärkeintä sen mukaan on näyttää ulospäin mahdollisimman ehyttä ja rikkumatonta julkisivua.

Nykypäivä ilmestyy kerran kuukaudessa myös aikakauslehtimuotoisena totuudentorvena. Isänmaallinen lukija voi halutessaan tehdä lehdestä vaikkapa kulkuesoihdun marssiessaan järjestyksessä kokoomuksen yhtiökokoukseen. Olympiakisoja järjestäneet henkilöt ovat saaneet Nykypäivä-lehdestä myös mainion olympiasoihdun.

Lehden pääasiallisena toimittajana toimii Jyrki Katainen.