Nollatutkimus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Historian suurin nollatutkija, jonka kehittämän teorian tyhjäksitodistamiseen jälkeentulleet tutkijapolvet ovat käyttäneet hirvittävät määrät kallisarvoista rahaa.

Nollatutkimukseksi kutsutaan (yleensä) akateemista tutkimusta, jonka tuloksen oletetaan olevan nolla euroa tai jonka tulokset ovat nollatutkimusargumenttia käyttävän mielessä jo ennestään selvillä, tai vielä useammin jos tutkimuksen tulokset eivät yksinkertaisesti kiinnosta asianomaista argumentoijaa. Nollatutkimuksen tekeminen on tuomittavaa, sillä sen ei katsota osallistuvan suomalaisen tiedeyhteisön kollektiiviseen pöhinään, jonka pyhä tarkoitus on Uuden Nokian kehittäminen.

Nollatutkimusargumentin käyttöoikeus on pääasiassa luonnontieteisiin, teknillisiin tieteisiin sekä muihin "koviin tieteisiin" suuntautuneilla, ja nämä käyttävät sitä viittaamaan pääasiassa humanistien, sosiologien, kasvatustieteilijöiden sekä taiteentutkijoiden tekemään tutkimukseen. Humanistien ja kasvatustieteilijöiden on vaikeaa käyttää nollatutkimusargumenttia, sillä he eivät tavallisesti tiedä kovistutkimuksesta paljon paskaakaan eivätkä täten osaa arvioida, ovatko kovien alojen tutkimukset nollatuloksellisia vai eivät[1]. Luonnontieteilijät ja teekkarit taas uskovat tietävänsä humanistisista tieteistä kaiken[2], joten he käyttävät tätä argumenttia surutta. Taiteentutkijoilla ei ole tähän asiaan sananvaltaa, sillä heidän tutkimuksensa on aivan oikeasti nollatutkimusta.

Nollatutkimusta voidaan pitää tiedemaailman vastineena tekotaiteelle, sikälikin, että nollatutkimusargumenttia käytetään lähinnä haluttaessa siirtää rahaa joltain taholta jollekin toiselle taholle.

Hyvin vastaansanomattomien teorioiden perusteella kaikki mihinkään mediaan ikinä haastatellut tutkijat ovat nollatutkijoita.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Spoileri: ovat ne.
  2. Kukapa nyt ei esimerkiksi omaa kieltään puhuisi tai voisi halutessaan opetella vieraita kieliä (joiden oppimiseen kovien tieteiden henkilöillä on luontojaan loistavat valmiudet, ovathan he ylivertaisia kaikessa).


P physics.60px.png Tämä tiedettä käsittelevä artikkeli on turhan mikroskooppinen. Hydrolysoimalla liuoksen saat mahdollisesti sen laajenemaan.