Noituus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Muistakaa, että noidan palaessa oikeutetusti roviolla ei vihata syntistä vaan syntiä!”

~Paulus

Noituus on epämääräinen käsite, joka viittaa pyrkimykseen tuhota kristillinen usko ateistisella Saatanan voimien lainaamisella. Noita suorittaa pyytöjä demoneilta erilaisten riittien ja esineiden kautta. Samalla hän joka kerran myy osan sielustaan Saatanalle. Täten kyseessä on aina Saatananpalvonta, vaikka noita itse ei tätä aina tiedostakaan.

Muinaiset N'Ubuntunoidat valmistivat vihollista muistuttavia nukkeja ja sitten tökkivät niitä neuloilla. N'Ubuntut uskoivat, että samalla naapuri koki kipuja ja sairauksia. Voodoo on tietenkin pelkkää neekereiden satuilua, mutta varovainen tulee silti olla, sillä kun puhutaan Saatanan demonisista voimista, niin eihän sitä koskaan tiedä! Euroopassakin oli noituutta. Mutta onneksi viisaat uskovaiset älysivät poistaa tämän pahan hedelmän keskuudestaan polttamalla.

Noituus oli jo lähes tuhottu, mutta sitten 1960-luvulla Harry Potter, tuo kaiken pahan alku ja juuri, nosti salatieteellisen kirjallisuuden, kuten evoluution, suosiota. Näitä myytiin yhä enemmän ja enemmän, noituudesta tuli liiketoimintaa. On syntynyt erilaisia noituuteen perustuvia uskonlahkoja kuten uuspakanuus, wiccalaisuus, buddhalaisuus, bukkake, big bang ja etenkin evoluutio ja ateismi sekä näiden lieveilmiöt spiritismi ja roolipelaaminen. Näiden asioiden ja ilmiöiden ja kannattajien vastustaminen ja tuhoaminen on noituuden vastustamista ja siksi itsessään oikeutettua.

Monissa filminkehitysmaissa noituus on säilynyt elossa. Jotkut kehitysaputyöntekijät ovat jopa ehdottaneet noitatohtoreiden käyttöä lääkäreiden sijasta. Nigerian kristityt ovat aivan oikeutetusti sotineet tätä harhaoppia vastaan ja polttaneet elävänä roviolla useita ihmisiä noituudesta syytettyinä. Noituuden tunnustaminen on tärkeänää, koska noita osoittaa tunnustamisella katumusta ja saa roviolla ripin synnylle ja tätä kautta pelastaa sielunsa. Noidaksi epäillyn kidutus tunnustuksen saamiseksi onkin sielunhoidollista toimintaa ja siksi suositeltavaa ja tarpeellista.

Pahinta tässä kaikessa on tietysti se, että voodoolla tehty murha ei kävisi murhasta Suomen Poliisin naturalististen tutkimusmetodien johdosta. Näin yliluonnolliset tekijät rajautuvat suoraan ulkopuolelle mahdottomina.

Kuuluisia roviolla poltettuja noitia[muokkaa]

Kuuluisia, mutta ikävä kyllä rovion välttäneitä noitia[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]