Nimi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Myös hepalla voi olla oma nimi, jolla maatilan isäntä tai emäntä alistaa sen valtaansa.

Nimi on merkintä, jolla valtaapitävät pitävät valtioiden kansoja järjestyksessä.

Nimityyppejä[muokkaa]

Etunimi[muokkaa]

Monia ihmisiä luultavasti kiusataan koulussa nimensä takia. Jos sattuu olemaan tyttö, jonka nimi on Pena, tai Pena-niminen poika, joka haluaa olla Pena-niminen tyttö. Jos taas sattuu olemaan Alma-niminen vesipää, niin kiusaamista saatetaan katsoa sormien läpi.

Nykyään aika monella jännällä jutulla, kuten Mersulla, marsulla tai norsulla on ikioma nimi. Yksi uusimmista kuuluisista nimensaajista lienee Kosovo, joka otti nimen ilman naapurinsa Serbian lupaa.

Sukunimi[muokkaa]

Sukunimi keksittiin, koska, jos kylässä sattui asumaan useampi kuin yksi Matti, pystyttiin jopa erottamaan nämä Matit toisistaan – etenkin, jos kaikki kylän Matit sattuivat olemaan vieläpä samannäköisiä. Sukunimen antamisperusteena oli yleensä paikka, jossa henkilö asui. Esimerkiksi joen rannalla asuvan sukunimeksi saattoi muodostua Jokinen ja edelleen Älyvapaaluulosanakirjamaassa asuva sai sukunimekseen Älyvapaaluulosanakirjamaalainen – Sukunimet ovat usein melko älyvapaita ja jos niissä aikoinaan ilmeni kirjoitusvirheitä, ei niitä kukaan alkanut ikinä korjaamaan.

Triviaa[muokkaa]

Yleistä triviaa[muokkaa]

Nimikiusaaminen[muokkaa]

Crystal document2.jpg

Tämä on essee, joka ilmaisee kaikkien Hikipedian ylläpitäjien näkemyksiä. Tämä ei ole käytäntö.

Suomenkielisessä Hikipediassahan ei syrjitä nimimerkin takia ketään, koska se on kovin tietämätöntä. Hikipediassa voidaan kritisoida rakentavasti esimerkiksi Pientä Mr. Nelliä, jonka nimi voi kuulostaa pedofiiliselta ja sitä nimimerkkiä, joka merkitsee vain eläimen läski-ihraa. Täällä nimikiusaamisesta menee vielä nopeasti makukin, koska suurella osalla nimi käsittää vain käsittämättömän ryhmän kirjaimia ja / tai numeroita...

Katso myös[muokkaa]