Aave-Maria

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Neitsyt Maria)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aave-Maria istuu kynttilän päällä.

Aave-Maria tai neitsyt Maria (engl. phantom Mary, lat. ave Maria) on katolisen kirkon pyhistä lehmistä se pyhin. Maria herättää pelkoa ja ihailua suurten kristillisten kirkkokuntien ja islamin keskuudessa ja vaivautunutta hihittelyä luterilaisten taholla. Erityisen kunnioittavasti Mariaan suhtautuvat katolilaiset, sillä Aave-Maria tulee usein kummittelemaan katolisen kuoripojan alitajuntaan, mikäli tämä ajattelee yön aikana itsesaastutukseen liittyviä asioita. Maria herätti voimakkaita tunteita myös eläessään; hän oli ensimmäisen vuosisadan halutuin koskematon, naimisissa oleva neito.

Neitsyys?[muokkaa]

Kuva Marian nuoruusvuosilta. –Aivan. Emme mekään uskoneet.

Maria oli aikalaisten silminnäkijöiden mukaan neitsyt, joka synnytti Jeesuksen ja säilyi silti neitsyenä kuolemaansa asti. Maria sai maksaa tästä myöhemmin, sillä Joosef-niminen mies oli vaimonsa synnytyksen jälkeen kironnut kummituksiksi kaikki neitsyinä kuolleet naiset. Tästä syystä pienet tyttövauvakummitukset ovat nykyäänkin enemmän sääntö kuin poikkeus. Katoliset papit tosin yrittävät parhaansa mukaan hoitaa heille taivaspaikan hätäkastamalla ja... no niin, ehkäpä pysymme aiheessa.

Marian neitsyyttä on epäilty. Teoksessa Harhaoppeja vastaan (lat. Adversus Haereses) kirkkoisä Irenaeus todistaa nimestään huolimatta miehisyytensä ja väittää, että Aave-Marian neitsyysjuttu on harhaoppisten gnostilaisten hihhulien luoma salaliittoteoria. Salaliittolaiset haluavat peittää tosiasian, että Jumala oikeasti inkarnoitui hetkeksi ihmishahmoon hoitamaan hommat. Koska Irenaeuksella oli niin söpö nimi, kirkko ei viitsinyt polttaa häntä roviolla vaan hänen kuviaan liimattiin juottoloiden tikkatauluihin.

Palatkaamme Irenaeuksen väitteeseen. Mikäli harhaoppiset ovat oikeassa, niin A) Jumala ja/tai Maria ovat valehdelleet B) neitsyt Maria oli todella sikeässä unessa C) isä Jumala ja neitsyt Maria kehittivät jonkin todella luovan ratkaisun lisääntymiseen D) Jumala on nainen (tosin heidän olisi silti pitänyt kehittää luova lisääntymistapa).

Mikäli harhaoppiset ovat väärässä (mikä tavallaan sisältyy määritelmään harhaoppinen), niin voimme Occamin partaveitsen avulla johtaa, että Maria ei ollut neitsyt vaan nokkala hupakko, joka kertoi uskottavia satuja.

Koko dilemma olisi ollut mahdollista välttää, jos joku olisi tajunnut kääntyä Jeesuksen viiden veljen puoleen ja kysyä heiltä asiasta. Näin ei kuitenkaan tehty. Mikäli Maria-salaliitot tuntuvat tässä kohden artikkelia epäselviltä, odotahan vain, mitä katoliset seuraavaksi keksivät.

Dogmit[muokkaa]

Harhauttaakseen kyselijöitä paavit julistivat kaksi Mariaa koskevaa dogmia, joilla ei ole mitään tekemistä Raamatun kanssa (paitsi se, että ne antoi mies, joka on Raamatun mukaan aina oikeassa).

  • 1854 paavi Pius IX lanseerasi ajatuksen, että Aave-Maria oli vapaa perisynnistä. Toisin sanoen: kaikki muut ihmiset maan päällä joutuvat maksamaan Aatamin omenatörttöilystä paitsi Maria. Dogmi tunnetaan nimellä moitteeton itsepetos.
  • 1950 paavi Pius "en ole Piusta pahempi" XII kehitteli vielä radikaalimman näkemyksen, jonka mukaan Maria sai suoraan ruumiinsa ja sielunsa taivaaseen – ilman kuolemista. Kuoleman skippaus -dogmi sai protestantit hohottamaan suureen ääneen, mutta katolisille se tarjosi vihdoin uskottavan selityksen Marian aaveeksi muuttumiselle. Mikäli siis törmäät taivaassa leijuvaan mädäntyneeseen ruumiiseen, se on jonkun toisen Marian, jolla ei käynyt yhtä hyvä tuuri.
Maria tuli häiriköimään messua.
  • Jos Piukset ja dogmit kehittyvät tätä vauhtia, vuonna 2250 voimme odottaa mielenkiinnolla katolisten opetuksia Mariasta, jolla kuudes aisti, telepaattisia kykyjä, melonin kokoiset rinnat ja kyky ampua seittiä ranteistaan.

Kummittelu[muokkaa]

Kuolemansa (tai siis "henkiselle tasolle tms. siirtymisen") jälkeen Aave-Maria alkoi ilmestyä kummittelemaan mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Ketjut ja kaapu muuttuivat Halloweenin takia tylsiksi, joten Maria otti käyttöön poikansa kikan, jossa hänen kasvonsa ilmestyvät milloin mihinkin pahaa aavistamattomien riesaksi ja bisnesvaistoisten riemuksi.

Kuvien vastaanotto herättää erilaisia reaktioita. Jotkut juoksevat autuaina karkuun. Osa heittelee kivillä tai käyttää spray-maaleja. Jotkut muodostavat jonon kuvan luo ja alkavat peria maksua sen katselemisesta.

Katso myös[muokkaa]