Naurunappula

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stones 01.svg
Tämä artikkeli kiinnostaa kiviäkin!
Naurunappula-miitti

Naurunappula, tunnetaan myös nimillä Nauris, NN ja Poninappula on huumorisivusto, jonka sisältö kuitenkin Riemurasiasta poiketen jätetään tarkastamatta, ja jonne näinollen voi floodata mediaa niin paljon kuin haluaa.

Naurunappulasta laudoille eksyneen herrasmiehen tunnistaa yleensä kuvasta, jonka alalaidassa näkyy Naurunappulan logo, tai nettiosoite. Nimestään huolimatta Naurunappulalta on yllättävän vaikea saada irti nauruja, varsinkin kuvista; Naurunappulan monien käyttäjien mukaan "kommentit ovat hauskempia kuin kuvat". 37,2 % kuvista koostuu poneista, loput ovatkin vain huonoja. Nämä muut osat materiaaleista ovatkin Riemurasiasta tai muualta internetin syövereistä kopioitu. Käyttäjäkunta on varsin kirjava, mutta se koostuu suurelta osin jonneista ja turri- ja animefaneista, elämäänsä kyllästyneistä moderaattoreista ja Epic-nimisestä tummasta hahmosta. Kokoajan pienenevistä ryhmistä mainittakoon Paint-piirtäjien joukko, joka oli ennen melko suuri omakeksimiä puujalka- ja alapäävitsejä postaava ryhmä. Naurunappulaa käyttävien keski-iästäkin käydään kiivasta väittelyä, onko se 12 vuotta vai peräti 14 vuotta.

Vuoden 2017 lokakuun 14. päivänä, juuri 10-vuotisjuhlien krapulasta selvittyään Naurunappulan ylläpitäjät Chk ja V ilmoittivat kyllästyneensä sivuston ylläpitämiseen ja pistivät sivuston "arkistotilaan", jonka ansiosta käyttäjät eivät saaneet enää lisätä sisältöään sivulle. Käyttäjien itkiessä NN-chatissa eräs esinahkatali esitteli kesäkuusta asti työstämäänsä samanlaista kuvasivustoa, luolastoa. Luolasto koki jo samana päivänä valtavan pakolaisvyöryn, toisin kuin odotettiin Riemurasiaan. Luolaston tullessa raiskatuksi animefanaatikkojen medioilla eräs Apache_Doctor aloitti koodaamaan jo samana päivänä vaihtoehtoista sivustoa luolastolle, joka sai nimekseen Kuulapää. Kuulapää oli kuitenkin täysi floppi, sillä ainoastaan ylläpitäjä pystyi lisäämään sisältöä sivulle, tilapäivityksiä lukuun ottamatta. 8. tammikuuta 2018 Naurunappulan viimeisetkin toiminnat loppuivat, kuten chat ja viestien lähettäminen, ja 15. toukokuuta sivuston ovet sulkeutuivat - lopullisesti.

Ponit[muokkaa]

Ponit ovat Naurunappulan aliyhteisö, kuten turrit, anime tai Paint. Se aukeaa vain tietylle kohderyhmälle joten sillä on vihaajia. Ponit (tai bronyt) ja ponikuvat perustuvat My Little Pony: Friendship is Magic -nimiseen piirettyyn. 2011 alkuvuodesta ilmeisesti 4chanista yllättäen levinnyt ponihuuma levisi Naurunappulaan. Jotkut vanhat käyttäjät vaihtoivat entisen käyttäjänimensä johonkin kyseisen piirretyn hahmon nimeen. Aluksi useat käyttäjät epäilivät bronyjen olevan vain joidenkin vanhojen käyttäjien tuplatunnuksia. Tämä ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa. Kuten muutkin alalajit Naurunappulassa, bronytkin ovat saaneet paljon vihaajia, lähes koko Naurunappulan väen. Vihaajakanavilla on kuitenkin paljon vähemmän jäseniä mitä muilla alalajeille tarkoitetuissa vihakanavissa on. Huhujen mukaan kaikki ponikuvat ovat miinuksella. Tämä ei kuitenkaan ponikuvien lähettäjiä haittaa, sillä päivittäin tulee vähintäänkin 40 uutta ponikuvaa Naurunappulaan. Mielenkiintoista onkin, miksi ponifloodaukselle ei ole kyetty tekemään mitään, ottaen huomioon että moni muu floodaaja on saanut ikuiset banaanit vähemmästäkin.

Hotocaust[muokkaa]

Vuoden 2016 maaliskuussa tapahtui Naurunappulassa ylläpidon ja sen salaisen poliisin toimesta laajamittainen poliittinen puhdistus. Uhreiksi joutuivat niin äärioikeisto (hommahomot) kuin äärivasemmistokin. Valtaosa likvidoitiin ja pieni osa sai pienemmän tuomion. Puhdistus sai huomattavasti vastarintaa, ja sitä syytettiin ennen kaikkea summittaiseksi ja ihmisoikeuksien vastaiseksi. Myös aiemmin kritiikkiä on nostanut näennäisen sattumanvarainen medioiden poistaminen, jotka olivat pääsääntöisesti täysin poliittisia, vaikka virallinen syy oli usein "sopimaton sisältö" tai "viihdearvoton sisältö". Puhdistus on kuitenkin herättänyt myös varovaista kannatusta valtakun... sivuston tulevaisuudesta huolestuneiden keskuudessa. On esiintynyt myös huhuja käyttäjän Hotolobster-osallisuudesta puhdistuksen suunnitteluun.

Tunnettuja puhdistuksen uhreja:

  • LOTR Tunnettu oikeistolaisista mielipiteistä sekä hämmentäviä kuvia selventävistä kommenteista.
  • oooo Tunnettu raudankovasta inttämistaidosta jonka edessä suurin osa murtuu.
  • Ned Tunnettu erittäin radikaalista suhtautumisesta oikeistoon ja jokaisen käyttäjän mustalistaamisesta.
  • Rienaaja Tunnettu rasistisena provokaattorina ja trollina.

Kuuluisia Nappulalaisia[muokkaa]

  • Chk Naurunappulan ylijumala ja admin. Pitää palvelimet pystyssä hyödyntämällä hamstereita juoksupyörissä. Tuntomerkkejä - tavataan sontsan alta Bahamalta Burger King -naamari päässään.
  • Turppi Käyttäjä, jonka mielestä huumeet pelastavat maailman. Masturboi useammin kuin kaksi kertaa päivässä. Tuntomerkkejä - manlet.
  • antimateria börh divided by infinity, Kissanappulan Kuningatar. Tuntomerkkejä - :3

Linkkejä[muokkaa]

Internet-sivustoja
Hauskat: Sieni.us - Habbo - Weebls Stuff - Suomi24 - YouTube - Korsoraattori - Skientologiankirkko.fi - Taitopelit - Kuvalaudat
Tylsät: Runescape - Travian - Ilmainen sanakirja - Google - Riemurasia - Adressit.com - Huuto.net - Pulju.net - Punk in Finland - Naurunappula
Epäilyttävät: Facebook - Vauva.fi - Alastonsuomi - IRC-Galleria - 4chan - Outlook - Demi - eBay - Hommaforum - Vunet - Reddit - Twitter - Encyclopedia Dramatica - TV Tropes
Wikisivustot eli vapaat ohjelmistot: Wikipedia ja sen sisarprojektit - Hikipedia - Se toinen Hikipedia - MediaWiki - Haaparantawiki