Nalle Puh

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Puh muistetaan leppoisana, joskin pakkomielteisenä johtajana.

Nalle Puh oli Pariisin Eurodisneyn pahamaineinen pääjohtaja, joka tunnetaan paremmin 1800-luvulla masinoimastaan Ranskan vallankumouksesta.

Nalle

Vaikutus[muokkaa]

Arvellaan, että jos Puh olisi elänyt kauemmin ja joutunut etsimään uusia tapoja pitää yllä kansan mielenkiintoa, turanismi olisi ollut hänelle luonteva vaihtoehto makean lookin ja perustavan vähäjärkisyytensä vuoksi.

Puhin uraa on varjostanut hänen pakkomielteensä hunajaan. On hieman sääli, että Puhin saavutukset demokratian ja talouden aloilla jäävät yleensä hänen hunajaperversionsa takia huomioimatta. Jos ei negatiivista julkisuutta huomioida, Puhin keskeisin perintö jälkimaailmalle on Nalle Puh -vero, joka kattaa 85 % hänestä tehtyjen oheistavaroiden hinnasta. Nämä tuottavat 1/3 kaikista Ranskan ja Yhdysvaltojen verotuloista.

Puhin henkilökultti on ollut ja on edelleen vahva Eurodisneyssä. Puhia pidetään myös joissakin piireissä kansallisena seksisymboolina.

Kätyrit[muokkaa]

Puhin Eurodisneystä mukanaan tuomat kätyrit olivat keskeisessä osassa, kun vallankumouksen jälkeistä yksinvaltiutta alettiin rakentaa.

  • Nasu – Lyhyt vaaleanpunainen kaveri ja varsinainen sika, jota ei olisi ikinä pitänyt päästää vallankahvaan. Ranskalaisilla oli tästä ihmistyypistä aiempaa kokemusta, joten kansa kesti tilanteen melko hyvin.
  • Tikru – Ranskan viimeinen kissapeto oli sellainen näky tavalliselle talonpojalle, että jos hän ei kuollut nauruun, niin teräviin kynsiin ainakin. Henkisesti epävakaa.
  • Ihaa – Puhin hallituksen tiedotusministeri, jonka maanis-depressiivinen propaganda ajoi ranskalaiset hulluuden partaalle (ja välillä yli). Tunnetaan symbioottisesta suhteestaan irtohäntään ja ohdakkeisiin.
  • Kani – Aivan harmittoman näköinen porkkananviljelijä. Ja paskat. Kani tuottaa puutarhassaan enemmän hasista kuin eräs kolumbialainen huumepomo aikanaan. Kani säilöö kaiken hasisksen tietysti hunajapurkkeihin, joita suuri johtaja Puh tyhjentää yllätysvisiiteillään ennen kuin Kanin varoituksen kiirivät karhun korviin.
  • Röhmöfantti – Hänet tunnetaan Puhin lähipiirin kovasta arvostelusta, jonka takia Röhkis erotettiinkin pian Puolen hehtaarin Ranskan hallinnosta.

Katso myös[muokkaa]

Videoita Nalle Puhin elämästä[muokkaa]

Liite[muokkaa]

Winnie the Pooh.jpg