Naapurini suolestaja (elokuva)

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Naapurini suolestaja on kaunis ja hyvin syvällinen tarina ystävyydestä, raiskauksista ja teurastuksesta. Elokuvassa käsitellään ihmisille vaikeita arvoja, kuten mitä löytyy muropaketista, osaavatko lehmät uida ja onko koko perheen kauhu-porno-elokuvissa mitään henkevää. Naapurini suolestaja perustuu kirjaan nimeltä: Naapurini suolestaja, jonka on kirjoittanut elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Clive Barker. Elokuvasta on jätetty pois useita elokuvan juonelta tärkeitä kohtia, sillä tämä elokuva piti saada mahtumaan alle viiteen tuntiin. Elokuvan budjetti oli sen verran salainen luku ettei kukaan tiedä sitä tarkkaan, mutta useat teologit ovat väitelleet, mikä se saattoi olla.

Elokuvan älykäs ja syvällinen juoni

 • Ensimmäinen kohtaus alkaa sillä, että kaksi miestä raiskaavat lehmää hautausmaalla. Kuvakulmat ovat huonosti suunniteltuja ja noin viiden sekunnin välein näkyy kahvitauolta palannut kameramies. Kohta haudasta nousee nahkavöin peitetty käsi ja sen perässä moottorisaha. Suolestajaa esittävä Oiva Lohtander pilkkoo nämä kaksi miestä ja lehmän ja syö heidät kermaperunoiden kera. Sitten alkaa kuulua pahaenteistä musiikkia ja suuri pimeys valtaa ruudun.
 • Toisessa kohatuksessa olaaan, jonkun hippiteinin opiskelukämpällä ja soitetaan karmeaa hippimusiikkia. Päähenkilömme vetelee sikeitä sohavalla, kunnes joku mustaan rättiin pukeutunut henkilö (John Cleese) tulee seinän läpi ja sytyttää paikan tuleen ja käskee päähenkilöä lähtemään "Suuuuren teurastuksen kartanoon". Päähenkilö tekee näyttävän hypyn ikkunasta ulos ja liekit syövät kaiken syömäkelpoisen huoneistosta.
 • Poistettu kohtaus 1: Samainen rättipää pyromaani ilmestyy muttamalle muulle elokvassa esintyvälle hahmolle ja polttaa heiltä kodit. Rättipää lähtee riehumaan poliisiasemalle ja tappaa siellä muutaman sivuhenkilön. Kohtaus poistettiin, koska selvisi etteivät tapetut henkilöt enää nousseet pystyyn.
 • Kolmas kohtaus on ehdottomasti katsojien suosikki siinä näytetään tämä "Suuuuren teurastuksen kartano". Kartanosta roikkuu sieltä täältä hirtettyvä ja nyljettyjä ihmisiä, pääkalloja, haukia, pentagrammeja, sikiöitä ja naisten alusvaatteita. Nämä rumat vielä elossa olevat vain vitsailevat näiden huono-onnisten kustannuksella ja menevät kartanon sisälle viettämään elokuvan suurimmat orgiat.
Suolestaja ei olllut, eikä ole vieläkään kovin vakuuttunut elokuvassa olevan suolestajan pelottavuudesta (kuvassa siis elokuvan suolestaja).
 • Poistettu kohtaus 2: teinit, jotka ovat kartanossa päättävät pitää drag-kisan ja voittava kidutettaisiin hengiltä.
 • Neljännen kohtauksen alkusekunnit saavat useimmat uudet katsojat laskemaan alleen, koska se aloitetaan näyttämällä miten teinit kiduttavat yhtä heistä, veri lentää ja teini kiljuu tuskaansa. Kaksi tätä teiniä kiduttavaa teiniä päättävätkin kesken kaiken mennä paneskelemaan ja jättävät kidutetun sikseen. Kidutettu pääsee vapaaksi ja yrittää ulos huoneesta, mutta suolestaja tulee vastakkaiselta puolelta olevasta ovesta ja repii teinin sisäelimet ulos kirjoitukseksu. Eräs teineistä tulee kauhistelemmaan tätä kirjoitusta.
 • Iloinen ruokailu avaa viidennen kohtauksen. Teinit ovat jollakin omituisella tavalla oppineet tekemään ruokaa. Tunnelmaa ei yhtään haittaa se, että yksi heistä on ripustettu pää alaspäin viilleltynä lihakoukuista. Teinit puhuvat kaikesta mukavasta, kunnes yksi kuolee taas ja kaikki jatkavat ateriaa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Teini, joka on tapettavana nyt yrittää viimeisillä voimillaan päästä ylös, muutta pöydän alla oleva suolestaja repii hänet mukaansa pöydän alle. Näkyy vain verivana pöytäliinan alta.
 • Poistettu kohtaus 3: suolestaja vie vielä vaivoin elosssa olevan teinin johonkin usiesta makuuu huoneista ja raiskaa hänet siellä moottorisahalla ja naulaa sen jälkeen seinälle.
 • Kuudennessa kohtauksessa päähenkilö menee panolle huoneeseen minne on naulattu eräs teineistä. Päähenkilö kiljuu tätä huonosti tapettua ja todella tuskaisen näköistä henkilöä, ihme muutkin henkilöt huomaavat vihdoin ruokailu tilassa roikkuvan toverinsa. Eräs päättää selvitä tästä traumasta menmällä alastonuinnille erääseen läheiseen järveen, jossa on kyltti "varokaa haita". Tyttö uiskentelee rauhassa järvessä, jossa kelluu ruumiita ja muuta kivaa. Sitten valtava, huonosti tapettu, nahkavöillä kasassa pysyvä hai nousee pinannalle ja rupeeaa jahtaamaan tyttöä. Tyttö pääsee melkein turvaan, kunnes suolestaja nousee matalikosta ja heittää tytön haille minkä jälkeen silitelee haita kuin koiranpentua.
 • Seitsemäs kohtaus alkaa sillä, että päähenkilö herää yllättävässä myrkyssä, kasvotusten suolestajan kanssa. Suolestaja roikottaa erästä teiniä jalasta ja nauraa ilkeästi. päähenkilö päättää paeta.
 • Kahdeksannessa kohtauksessa suolestaja tulee seinästä läpi moottorisahalla ja riistää tytöltä suurimman osan vaatteista. Ja jatkaa saalistusta. Ikävä kyllä suolestaja liukastuu eräisiin sisäelimiin ja moottorisaha tipuu hänen päänsä läpi ja levittää sisällön komeasti. Elokuva loppuu.
Naapurini Suolestaja avasi Mansikin (oik.) menestyksekkään näyttelijäuran.
 • Poistettu kohtaus 4: Kohtaus, johon oikeasti olisi kuulunut lopettaa elokuva. Suolestaja nousee vielä ylös ja nykäisee mottorisahan ulos naamastaan. Päähenkilö yllätteän jää jumiin seinän raoista tursuaviin nahkavöihin ja joutuu raiskatuksi. Pieni välähdys toisesta henkilöstä joka on sidottu nahkavöihin.

Triviaa

 • Suolestaja isekkin tekeee came onin elokuvan aikana -aivan oikein hän on se juoppo puutarhuri.
 • Elokuvan esittäminen, myynti tai hallussa pito on laitonta Australiassa.
 • Vain kolme elokuvassa näytelleistä naisista on löydetty hengissä.
 • Elokuvan lehmä sai surimman palkan.