Naapuri

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Epämiellyttäville naapureille on hyvä tehdä selväksi, että he eivät ole tervetulleita grillijuhliisi.

Naapuri (naapurin Kimmo) on asuntosi viereisessä asunnossa asuva idiootti, joka aiheuttaa eritasoista naapurivihaa. Naapurivihaan tarvitaan vähintään kaksi osapuolta, joista toinen on häiriökäyttäytymisellään tai ikävällä asenteellaan vihan aiheuttava kusipää ja joista toinen, eli sinä, on syytön uhri. Kuten Aku Ankassa näkyy, naapuriviha voi aiheuttaa esimerkiksi talojen tuhoutumista, armeijan ylijäämäkaupan loppuunmyynnin, turhia oikeusjupakoita sekä Karhukoplan julkisen strippausesityksen.

Naapurityyppejä[muokkaa]

Möykkääjä[muokkaa]

Päivisin hiljainen, jopa mukavan oloinen perusnaapuri. Soittaa yleensä öisin ja aamuöisin niin lujaa musiikkia, että seinät heiluvat, etkä pysty nukkumaan. Tällainen käytös viittaa yleensä siihen, että naapuri juhlii (toisin sanoen ryyppää parin kaverin kanssa) ja häiriköi siksi sinua kaikin tavoin, etkä saa pitkän työviikon lopuksi nukkua yhtään.

Kanta-astuja[muokkaa]

Nimensä mukaisesti astuu kantapää edellä, jolloin jokaisella askeleella kuuluu tömähdys. Ei yleensä tajua aiheuttavansa melua, vaikka alapuolisen asukkaan astiat helisevät kaapissa. Asiasta huomautettaessa saattaa vedota normaaleihin elämisen ääniin tai siihen, ettei ketään voi kieltää kävelemästä. Melko usein tukevahko naisihminen.

Pihapoliisi[muokkaa]

Leikkii naapuruston poliisia ja pysäköinninvalvojaa. Häneltä saat kuulla esim. jos autosi on pysäköity väärälle paikalle, tai jos olet tehnyt jotain muuta sopimatonta, kuten jätänyt jotain tekemättä. Saattaa käyttää sakkolapulla uhkailua pelotteena pysäköintiasioissa. Rivitalossa asuva pihapoliisi huomauttelee yleensä haravoimattomista lehdistä tai leikkaamattomasta nurmikosta. Voi myös alkaa erityisesti vainota jotakuta asukasta ja yrittää saada tälle häädön.

Kyylä[muokkaa]

Tarkkailee kaikkia naapureita, juoruaa toisten tekemisistä, tekämättä jättämisistä ja saattaa toimia kuten pihapoliisi. Kurkistelee yleensä naapureiden ikkunoista sisään, kurkkii myös piha-aitansa yli sinun pihallesi. Pyrkii usein puhumaan kanssasi "mukavia" ja ottaa selville mahdollisimman paljon asioistasi. Puhuu toisista naapureista vain pahaa. Tällä riittää tekemistä varsinkin silloin, jos naapuriksi sattuu möykkääjä. Saattaa tunkeutua toisinaan myös pihapoliisin reviirille.

Valittaja[muokkaa]

Tämän naapurin mielestä taloyhtiön asiat ovat aina hunningolla. Tehtiin yhtiökokouksessa millaiset päätökset hyvänsä, aina tältä naapurilta löytyy pahaa sanottavaa. Hallituksen jäseneksi hän ei kuitenkaan halua, vaikka sitä hänelle ehdotettaisiinkin.

Toimintatavat[muokkaa]

Naapureilla on monia tapoja vesittää/tuhota/estää kaikki yrityksesi pitää hauskaa. Vastaavasti he myös itse pitävät hauskaa, useimmiten keskellä yötä ja kovaäänisen juhlinnan siivittämänä. Naapurisi saattaa esimerkiksi tuhota suurella vaivalla kasvattamasi kurpitsat, räjäyttää kukkapenkkisi, sulattaa lumiveistoksesi, rakentaa isomman linnunpelättimen kuin sinä, kasvattaa omenapuun, jonka lehdet varisevat sinun pihallesi, mutta jonka hedelmät hän kerää, heittää skunkkiöljyllä täytetyn ilmapallon savupiipustasi sisään tai muuten vaan pitää radiota liian kovalla.

Vaarallisimmat naapurit esittävät ystävällistä, varsinkin silloin kun sinulla sattuu olemaan vieraita kylässä. Hän luultavasti tarjoaa ”ystävällisen naapuruuden elkeenä” sinulle jotain kaameaa moskaa, joka sinun on pakko pistää poskeen naapurin siinä vieressä virnistellessä, jotteivat vieraasi luulisi sinua epäsosiaaliseksi möykyksi. Tämä naapuri saattaa kirjoittaa sinulle valituslappuja jonkun toisen naapurin nimissä, jotta hän itse säilyttäisi ystävällisen naapurin maineensa.

Torjunta[muokkaa]

Yömyöhään räiskivät FPS-friikit kannattaa taltuttaa kovilla otteilla.

Onneksi keinot torjua epämieluisa naapuri ovat monet. Yksi keino on hankkia lapsellesi jokin kovaääninen soitin ja itsellesi korvatulpat. Tämän tekniikan huono puoli on kuitenkin se, että myös siedettävät naapurisi voivat lähteä ja lisäksi asuntosi arvo todennäköisesti tippuu. Toinen keino on vastata tuleen tulella ja aloittaa kunnon naapurisota. Lisää vinkkejä saat lukemalla Aku Ankasta Aku Ankan ja Teppo Tulpun seikkailuja. Mikäli iltapäivälehtien uutisointiin on luottamista, myös erilaatuiset miekat ja ampuma-aseet ovat suosiossa naapureiden kovaäänisen juhlinnan lopettamisessa. Maamiinat ovat äärimmäinen, mutta varmasti ja hyvin suurella teholla toimiva keino.[1] Niiden käyttöä kannattaa kuitenkin välttää pihamaan sotkeentumisen takia.

Pakokeino[muokkaa]

Jos naapurin jatkuva möykkääminen ja häiriköinti osoittautuu liian rasittavaksi, voit aina matkustaa Ihmemaa Oziin. Tähän tarvitset kuitenkin suuren annoksen LSD:tä ja alkoholia. Samaan aikaan voit kuunnella psykedeelistä sienimetallia, kuten Kingston Wallia tai Jari Sillanpäätä. Sinua saatetaan luulla kuolleeksi ja sinut saatetaan haudata/krematoida. Huomautetaan täten, että sinun on turha raapia arkun kantta/saada sitä rikki/yrittää kasata itseäsi tuhkasta kokoon.[2] Sinä kuitenkin tukehdut. Kuoleman jälkeen sinä päädyt Liisa Ihmemaassa -sadun ihmemaahan tai sen vastakohtaan eli Ruotsiin. Toisaalta voit päätyä myös Ruotsia kauheampaan paikkaan, Meksikoon, minkä opimme eräästä South Parkin jaksosta.

Viitteet[muokkaa]

  1. Siltä varalta, että astut maamiinaan, Hikipedia tarjoaa sinulle (lähes) ilmaisen toimintaohjeiston:
    1. Nouse kymmenen metrin korkeuteen
    2. Levittäydy noin kahdenkymmenen neliömetrin alueelle
  2. Paitsi siis jos olet vampyyri, jolloin luonnollisesti mikä tahansa noista onnistuu helposti